Nikon COOLPIX S3000

Nikon COOLPIX S3000

Nikon COOLPIX S3000

Nikon predstavlja tanek in izjemno stilski kompaktni fotoaparat S3000, ki je del nove linije fotoaparatov COOLPIX, ki bo na trg prišla spomladi. Naslednik prodajne uspešnice S220 ima vgrajene številne funkcije, s katerimi bo fotografiranje kjer koli in kadar koli pravi užitek. 12 milijonov slikovnih točk, širokokotni objektiv NIKKOR s 4-kratno povečavo in za rabo preproste funkcije, vse to bo na voljo v kompaktnem fotoaparatu debeline zgolj 19 mm.

Izjemno tanko ohišje debeline vsega 19 mm vsebuje tipalo z 12 milijoni slikovnih točk in širokokotni objektiv NIKKOR s 4-kratno povečavo, ki je kot naročen, ko želimo na eno fotografijo spraviti vse prijatelje ali pa si kaj podrobneje ogledati. Poleg vsega je tu še 6,7-centimetrski zaslon, na katerem si lahko ogledamo vse čudovite fotografije. Nikon nudi tudi napredne fotografske funkcije, kot je pet funkcij proti zamegljeni sliki, vključno z elektronskim zmanjševanjem vibracij (eVR). Ne glede na to, kje fotografiramo - na plaži, na smučanju ali pa v mestu -, bo samodejna izbira scen s 16 scenskimi načini samodejno izbrala najprimernejšo, tako da bomo še hitreje in lažje zajeli čudovite fotografije. Poleg tega nam ni treba skrbeti, ali so vsi nasmejani – samosprožilec nasmeha samodejno prepozna nasmeh in zajame posnetek v pravem trenutku.

"S3000 je kot nalašč za tiste, ki iščejo stilsko dovršen fotoaparat, preprost za rabo, ki dela fantastične fotografije in nudi veliko za svojo ceno. Po videzu je podoben predhodniku, modelu S220, vendar pa bo še bolj priljubljen pri uporabnikih, saj premore več funkcij in močnejši zoom objektiv, vse skupaj pa je zapakirano v še manjšem ohišju. S3000 je popoln vsestranski fotoaparat," je povedal vodja linije izdelkov za potrošniške izdelke pri Nikon Europe Mark Pekelharing.

Tanko in stilsko dovršeno ohišje
Čeprav ima širokokotni objektiv NIKKOR s 4-kratno povečavo, je S3000 debel samo 19 mm, tako da je idealen za v žep ali torbo. Uporabnike in uporabnice bo očaralo tudi stilsko aluminijasto ohišje, ki je na voljo v sedmih barvah: črni, srebrni, rdeči, modri, oranžni, škrlatni in zeleni.

Takoj v akcijo
S3000 želi, da se pri fotografiranju zabavamo, ne pa ukvarjamo z ročnimi funkcijami in nastavitvami. Gumbi so večji, tako da je lažje izbrati pravo funkcijo, funkcija približevanja motivov pa je lahko dosegljiva na vrhu fotoaparata, tako da se lahko osredotočimo na zajemanje akcije. Sistem obdelave slike je optimizirana različica Nikonove originalnega slikovnega procesorja EXPEED. Fotoaparat lahko polnimo prek osebnega računalnika ali prenosnika z napajalnikom za USB-vmesnik, kar je priročno, če v bližini ni vtičnic.

Zaslon LCD z diagonalo 6,7 cm in protiodsevnim premazom zagotavlja, da bomo fotografije lahko snemali in gledali tudi v močnem soncu. Ne glede na to, v kakšnem položaju se bomo znašli, pa bo samodejni izbirnik scen zagotovil, da bo naša okolica povsen zajeta, ne da bi morali spreminjati nastavitve.

Popolne fotografije – kadar koli in kjer koli
S3000 ima več naprednih samodejnih funkcij, zahvaljujoč katerim bodo slike videti točno tako, kot želi fotograf. Kot del Nikonovega sistema pametnih portretov mu več naprednih funkcij pomaga, da vedno naredi odličen portret. Sistem samodejnega ostrenja s prioriteto obraza prepozna do 12 ljudi v posnetku, prilagodi izostritev in osvetlitev, funkcija mehčanja kože pa samodejno zazna in zgladi kožne tone motiva za dosego najboljših končnih rezultatov. Če pa se motiv premika, ga lahko sledenje motivu zaklene in mu sledi ter ga izostri, dokler se fotograf ne odloči, da bo zajel posnetek.

Način za nasmeh samodejno sprosti zaslonko, ko se glavni motiv nasmehne, funkcija preprečevanja mežikanja pa samodejno naredi dva zaporedna posnetka in shrani tistega, na katerem so oči odprte. Obstaja celo funkcija opozarjanja na mežikanje; če ima na fotografiji kdo zaprte oči, lahko le-to še enkrat zajamemo, zato nas med kasnejšim pregledovanjem posnetkov ne čaka neprijetno presenečenje. Za piko na "i" je tu še funkcija odpravljanja rdečih oči, ki samodejno popravi učinek rdečih oči, preden shrani fotografijo.

Nikon COOLPIX S3000 bo na voljo marca po priporočeni ceni 139 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.