Nikon COOLPIX S8000

Nikon COOLPIX S8000

Nikon COOLPIX S8000

Nikon je danes najavil najtanjši fotoaparat na svetu s širokim kotom in 10-kratno povečavo, model COOLPIX S8000. Ta stilski, visokozmogljivi fotoaparat z možnostjo snemanja videa v visoki ločljivosti (HD), ki v debelino meri zgolj 27,3 mm, je del nove linije fotoaparatov COOLPIX, ki bodo na voljo spomladi.

Nikon COOLPIX S8000 je idealen za vse, ki želijo fotoaparat z izjemno kakovostjo slike, ne da bi zato potrebovali velik in težak fotoaparat ali pa zapravljali čas s prilagajanjem nastavitev. S svojimi samodejnimi nastavitvami je izredno preprost za uporabo. Tipalo fotoaparata, ki ga odlikujeta hiter, skoraj hipen zagonski čas ter sistem samodejnega ostrenja, ki je primerljiv s fotoaparati D-SLR, nudi 14,2 milijona slikovnih točk. In če fotografija ne bi povsem zajela dogajanja, lahko S8000 zajame videoposnetek v visoki ločljivosti z namenskim gumbom za videoposnetke. Funkcija snemanja videoposnetkov v visoki (HD) ločljivosti nudi ločljivost 720p in zajame vso dogajanje pri impresivnih 30 posnetkih na sekundo.

"Vse funkcije v fotoaparatu, od širokokotnega objektiva NIKKOR z 10-kratno povečavo in ED-elementi do štirih funkcij proti zamegljeni sliki, skupaj nudijo najboljšo izkušnjo pri fotografiranju. Namenjen je vsem tistim, ki ne želijo porabiti časa za to, da bi spoznali delovanje fotoaparata, temveč želijo iti v dogajanje in posneti najboljše fotografije v vseh razmerah. S tankim ohišjem in izjemno hitrim odzivnim časom, bo vedno zajel točno tisti popolni posnetek, ki ga uporabnik vidi na LCD-zaslonu," je povedal vodja linije izdelkov za potrošniške izdelke pri Nikon Europe Mark Pekelharing.

Visoka zmogljivost
Širokokotni objektiv NIKKOR z 10-kratno optično povečavo in elementi iz stekla z izjemno nizko disperzijo (ED) dajejo kristalno čiste rezultate, ne glede na to, ali fotograf zajema fotografije ali pa snema videoposnetke z visoko ločljivostjo (HD). Poleg tega S8000 omogoča zajem podrobnih posnetkov motiva od blizu v makro načinu, kjer se lahko motivu približa na en sam centimeter, ali pa impresivne širokokotne in oddaljene telefotografske posnetke, ki so kot nalašč za to, da npr. zajame celotno nogometno ekipo.

Napredni sistem nadzora bliskavice nudi bolj naravne rezultate, ko fotografiramo v slabi svetlobi, izjemno jasen 7,5-centimetrski (3-palčni) LCD-zaslon z visoko ločljivostjo pa olajša tako snemanje kot predvajanje, saj se izkaže z minimalnimi odboji tudi v močni sončni svetlobi.

Ustvarjalni drsnik
COOLPIX S8000 je opremljen z ustvarjalnim drsnikom, novim načinom za prilagajanje fotografij brez uporabe osebnega računalnika. Svetlost, nasičenost barv in barvni ton lahko preprosto prilagodimo z vrtljivim večnamenskim izbirnikom ter si tako zagotovimo, da fotografija kaže točno to, kar smo želeli prikazati.

Vrhunska kakovost fotografij
S fotoaparatom S8000 so ostre fotografije zagotovljene, saj premore štiri funkcije proti zamegljenim slikam, ki so v izdatno pomoč celo pri premikajočih se motivih ali pri fotografiranju brez stojala zvečer in ponoči. Visoka svetlobna občutljivost ISO 3200 preprečuje nastanek zamegljenih fotografij pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali fotografiranju pri šibki svetlobi, pomaga pa ji še sistem zmanjševanja vibracij v objektivu. S tem se zmanjša učinek tresenja fotoaparata, posebej v slabi svetlobi ali pa tam, kjer je fotoaparat nestabilen. Napredno zaznavanje gibanja kompenzira gibanje fotoaparata ali motiva, kar je zelo uporabno, če zajemamo športne posnetke ponoči ali v dvoranah. Hkrati pa s funkcijo za izbiro najboljšega posnetka (BSS) fotoaparat zajame največ deset zaporednih posnetkov in shrani najostrejšega.

Sistem obdelave fotografij je optimizirana različica Nikonovega originalnega slikovnega procesorja EXPEED. Fotoaparat lahko poleg tega napajamo z osebnim ali prenosnim računalnikom prek vmesnika USB, kar je idealno, če v bližini nimamo vtičnice.

Nikon COOLPIX S8000 bo na voljo v privlačni aluminijasti izvedbi z gumijasto oblogo za izboljšan oprijem, uporabniki pa bodo lahko izbirali med tremi barvami: črno, rjavo in srebrno. Priporočena prodajna cena bo znašala 299 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati