Novi stilski fotoaparati Nikon COOLPIX

Novi stilski fotoaparati Nikon COOLPIX

Novi stilski fotoaparati Nikon COOLPIX

Podjetje Nikon je danes najavilo nove modele digitalnih kompaktnih fotoaparatov COOLPIX. Med njimi so Nikonov prvi fotoaparat z možnostjo snemanja videoposnetkov v ločljivosti FullHD, kompaktni fotoaparat z zaslonom, občutljivim na dotik, in fotoaparat z objektivom s 26-kratno povečavo. Novo kolekcijo fotoaparatov COOLPIX zaokroža še več stilskih modelov, novinci pa bodo naprodaj marca.

"Nova linija fotoaparatov COOLPIX nudi nekaj za vsakogar, ne glede na to, ali uporabnik išče fotoaparat z največ funkcijami, nekaj preprostega in ugodnega, ali pa nekaj, s čimer bo dokazal svoj slog. Lahko ste prepričani, da vsi novi fotoaparati nudijo kakovost, po kateri je Nikon znan, in tako omogočajo, da uporabniki kar najlažje naredijo najboljše posnetke," je povedal vodja linije izdelkov za potrošniške izdelke pri Nikon Europe Mark Pekelharing.

Zabavni, stilski in intuitivni S4000
Nikon COOLPIX S4000 je stilsko dovršen fotoaparat, opremljen z najnovejšo tehnologijo. Eleganten fotoaparat z 12 milijoni slikovnih točk in intuitivnim zaslonom na dotik z diagonalo 7,5 cm, je tako tanek, da ga lahko uporabnik nese kamor koli. Na dotik občutljiv zaslon omogoča vrsto priročnih funkcij – preprost dotik omogoča pomik po fotografijah, ob uporabi sprožilca na dotik pa bo fotoaparat samodejno izostril in nastavil osvetlitev za predmet, ki se ga je uporabnik dotaknil. S4000 premore funkcijo snemanja v visoki ločljivosti (HD). Širokokotni objektiv NIKKOR s 4-kratno povečavo skrbi, da so slike vedno ostre, štiri napredne funkcije pa pripomorejo k zmanjšanju učinka premikanja motiva, slabe svetlobe in tresenja fotoaparata. Če je treba fotografije hitro retuširati, jih je moč preprosto urediti kar na fotoaparatu s priloženim pisalom, ki je uporabno tako za pisanje kot barvanje. COOLPIX S4000, ki bo na voljo v štirih barvah (črni, bronasti, živo rdeči in roza), bo naprodaj po priporočeni ceni 179 evrov.

Večfunkcijski P100
Nikon COOLPIX P100 je namenjen uporabnikom, ki od svojega kompaktnega fotoaparata zahtevajo kar največ. Ta hibridni fotoaparat nudi visoko zmogljivost, ki omogoča fotografom, da zajamejo ogromno različnih motivov in scen, hkrati pa vedno dobijo najboljši rezultat. Širokokotni objektiv NIKKOR s 26-kratno povečavo in ED-elementi zagotavlja svobodo pri izbiri motivov in vedno ostre posnetke. Revolucionarni, od zadaj osvetljeni senzor CMOS pa poveča občutljivost in zmanjša šum, tako da lahko celo v slabi svetlobi zajame izjemne fotografije. Z ločljivostjo 10,3 milijona slikovnih točk pa lahko zajame tudi najmanjše podrobnosti ali omogoči izdelavo kakovostnih povečav. Fotoaparat omogoča snemanje videoposnetkov v ločljivosti FullHD (1080p) s stereo zvokom ob uporabi optičnega zooma in samodejnega ostrenja, zajem pa se vrši s kar 30 sličicami na sekundo. Vsej napredni tehnologiji navkljub COOLPIX P100 ni zapleten za uporabo, saj ima namenski gumb za snemanje videoposnetkov in 7,5-centimetrski vrtljiv LCD-zaslon. Poleg tega premore še pet nastavitev proti zamazani sliki, s čimer uporabniku omogoča, da se lahko osredotoči le na motiv pred seboj. COOLPIX P100 bo na voljo v črni barvi, naprodaj pa bo po priporočeni ceni 399 evrov.

Impresivno vsestranski – L110
Nikon COOLPIX L110 združuje izjemno tehnologijo in preprosto uporabo. Širokokotni objektiv NIKKOR s 15-kratno povečavo nudi izjemno natančnost in visoko ločljivost, omogoča pa tudi svobodo, da uporabnik izbira med zajemom fotografij ali videoposnetkov v visoki ločljivosti s stereo zvokom, vse pa si lahko ogleda na velikem, 7,5-centimetrskem visokoločljivem LCD-zaslonu. Tipalo fotoaparata ima ločljivost 12,1 milijona slikovnih točk, uporabniku pa je v pomoč še pet funkcij proti zamazani sliki, ergonomsko držalo, makro od razdalje 1 cm naprej in 15 scenskih načinov, s katerimi bo vedno lahko zajel fotografije tako, kot si želi. Energijsko varčni L110 lahko zajame več fotografij kot večina digitalnih fotoaparatov z baterijami AA, zato je skrb, da bi vam zmanjkalo baterije – ne glede na to, ali ste doma ali v tujini – odveč. COOLPIX L110 bo na voljo v črni ali vinsko rdeči barvi, njegova priporočena cena pa bo znašala 269 evrov.

Zabavna in dostopna L21 in L22
Pri Nikonu so prenovili tudi fotoaparata iz vstopnega razreda COOLPIX L. Fotoaparata L21 in L22 sta preprosta in zabavna za uporabo ter tako najprimernejša za brezskrbno fotografiranje. L22 se ponaša z velikim, 7,5-centimetrskim zaslonom, na katerem si je fotografije preprosto ogledovati in jih zajemati. Vgrajena sistema zmanjševanja vibracij in zaznavanja gibanja, samodejna izbira scen in preprost samodejni način zagotavljajo čudovite posnetke, brez da bi moral uporabnik spreminjati nastavitve. Sistem pametnih portretov zagotavlja, da so na sliki vsi motivi, veliki gumbi z namenskimi načini za snemanje in predvajanje pa zagotavljajo nemoteno delovanje. Oba modela lahko poleg tega snemata videoposnetke, napajata pa se z običajnimi baterijami AA. L21 bo naprodaj v temno rjavi, roza in srebrni barvi, L22 pa bo nudil črno, rdečo in srebrno barvno kombinacijo. Priporočeni ceni bosta 89 oziroma 109 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.