Novi Pentax kompaktni fotoaparati

Novi Pentax kompaktni fotoaparati

Novi Pentax kompaktni fotoaparati

Pentax je predstavil tri nove fotoaparate: Optio E90 je kompaktni fotoaparat vstopnega razreda, pri katerem je v ospredju enostavnost uporabe. Optio H90 pooseblja stilsko minimalstično japonsko oblikovanje in je na voljo v treh barvnih kombinacijah ohišja. Zagotovo največja posebnost v spomladanskih linijah kompaktnih fotoaparatov je model Optio I10, ki se oblikovno zgleduje po legendarnem Pentax Auto 110 iz leta 1978.

Pentax Optio E90
Optio E90 je kompaktni fotoaparat vstopnega razreda, pri katerem je v ospredju enostavnost uporabe. Sliko zajema v ločljivosti 10 milijonov točk, vgrajen ima širokokotni 3x optični zoom objektiv (ekviv. 32-96mm), ohišje pa je prevlečeno z gumo, ki na nudi dober oprijem in občutek držanja, saj je prijetna na otip. Vgrajeni LCD zaslon ima diagonalo 6,9 cm (2,7-inča) in ločljivost 230.000 točk. Da bodo ljudje na posnetkih pravilno izostreni in osvetljeni skrbi sistem za samodejno prepoznavo obrazov (Face Detection), sistem za samodejno proženje ob nasmehu (Smile Detection) in opozorilnik na zaprte oči subjekta (Blink Detection). Občutljivost je nastavljiva do ISO 1600, za napajanje skrbita dve AA bateriji. Na voljo bo v marcu v bordo rdeči in črni barvi ohišja.

Pentax Optio E90

 

Pentax Optio H90
Optio H90 pooseblja stilsko minimalstično japonsko oblikovanje in je na voljo v treh barvnih kombinacijah ohišja. Omogoča zajem slike v ločljivosti do 12 milijonov točk, vgrajeni objektiv je širokokotni s 5x optično povečavo (ekviv. 28-140mm), diagonala LCD zaslona je 6,9 cm (2,7-inča) pri ločljivost 230.000 točk. Kljub minimalističenu dizajnu je v aparat vgrajena sodobna tehnologija: snemanje videa v HDTV ločljivosti (1280x720 točk pri hitrosti 30 slik na sekundo), zaporedno slikanje s hitrostjo 2,9 slike na sekundo, Pixel Track funkija za preprečevanje "stresenih" slik, sistem za samodejno prepoznavo obrazov (Face Detection), sistem za samodejno proženje ob nasmehu (Smile Detection) in opozorilnik na zaprte oči subjekta (Blink Detection). Občutljivost je nastavljiva do ISO 6400, za napajanje skrbi Li-Ionska baterija, ki je priložena (skupaj s polnilcem). Na voljo bo marca.

Pentax Optio H90

 

Pentax Optio I-10
Zagotovo največja posebnost v spomladanskih linijah kompaktnih fotoaparatov je model Optio I10, ki se oblikovno zgleduje po legendarnem Pentax Auto 110 iz leta 1978 - najmanjšemu SLR sistemu, ki so ga kdajkoli naredili. Sodobni Optio I10 omogoča zajem slike v ločljivosti 12 milijonov točk in ima vgrajen širokokotni 5x optični zoom objektiv (ekviv. 28-140mm), mehanski stabilizator slike Shake Reduction ter širok LCD zaslon (razmerje 16:9) z diagonalo 6,9 cm (2,7-inča) in ločljivostjo 230.000 točk. Poleg zajema videoposnetkov v HDTV ločljivosti (1280x720 točk pri hitrosti 30 slik na sekundo) zmore tudi zaporedno slikanje s hitrostjo 2,6 slike na sekundo.Poleg nastavljivega "Green" gumba za hiter dostop do žele funkcije ima vgrajen tudi sistem za samodejno prepoznavo obrazov (Face Detection), sistem za samodejno proženje ob nasmehu (Smile Detection) in opozorilnik na zaprte oči subjekta (Blink Detection). Občutljivost je nastavljiva do ISO 6400, za napajanje skrbi Li-Ionska baterija, ki je priložena (skupaj s polnilcem). Na voljo bo v marcu v beli in črni barvi ohišja.

Penta Optio I10

 

 

Komentarji
Primož (@Smrkec) 16. februar 2010 12:49
Hm...pontax veliko dela na dizazju...me pa zanima, kako se bo Optio I-10 obnesel kot fotoaparat in ne samo kot modni dodatek...
Peter Atanackov (@Geo) 16. februar 2010 14:19
Grozno izgleda...
iztok (@izo) 16. februar 2010 14:42
ta pentax ima očitno enako probleme kot oly, da morajo s takimi pristopi kot nek kvazi retro dizajn in barvami nastopat za privabljanje kupcev. škoda, ker fotče zna tako en kot drugi zelo dobro nardit, vsaj včasih je tako bilo (včasih boljše od glavnih dveh, če se mene vpraša).
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati