Samsung WB650 in WB600

Samsung WB650 in WB600

Samsung WB650 in WB600

Samsung, vodilno podjetje na področju uporabne elektronike, predstavlja dva nova modela v WB seriji digitalnih fotoaparatov z veliko povečavo. WB650 in WB600 z 12 milijoni slikovnih točk tako kot njuna prednika WB550 in WB500, ponujata Schneider objektiv s 24 mm širokokotnim objektivom, vendar pa povečujeta povečavo iz 10-kratne na 15-kratno.

Poleg tega je WB650 opremljen s 7,6 cm velikim AMOLED zaslonom in vgrajeno GPS tehnologijo, za samodejno označevanje fotografij kjerkoli na svetu.

Samsungova WB650 in WB600 prinašata najboljšo kvaliteto optike v razredu kompaktnih fotoaparatov z veliko povečavo, s 24mm širokim kotom in 15-kratno povečavo. Poleg tega, sta WB modela prva na svetu, ki imata 15-kratno povečavo v ohišju, ki je tanjše od 30 mm. S tako velikim razponom med širokim kotom in povečavo, si bodo uporabniki lahko zajeli čudovite fotografije pokrajine, fotografirali celotno poroko ali pa visoke objekte iz velike razdalje. Visoko kakovostni objektiv Schneider KREUZNACH  vsebuje tudi dvojno stabilizacijo slike, ki omogoča kristalno čiste fotografije z uporabo optičnega in digitalnega stabilizatorja. Optični stabilizator inteligentno popravlja premike roke s pomikanjem leč v nasprotni smeri. Ko pa optični stabilizator ni dovolj, pa na pomoč priskoči še digitalni stabilizator, ki zagotavlja fotografije brez šuma.


Samsung WB600

Napreden zaslon
WB650 ima AMOLED zaslon velikosti 7,6 cm, ki prinaša pomembne prednosti pred običajnim LCD zaslonom. Zaslon poveča izkušnjo za končne uporabnike s precej bolj svetlim in ostrim prikazom, slika pa je dobro vidna tudi zunaj in ob neposredni svetlobi. AMOLED zaslon prinaša manjšo porabo, višji kontrast, bolj živahne barve, prav tako pa je slike možno pregledovati pod katerim koli kotom s prikazom enakih barv. WB600 ima 7,6 cm velik TFT LCD zaslon.

GPS tehnologija in možnost GEO-označevanja
WB650 uporablja vgrajeno GPS tehnologijo za označevanje in shranjevanje točne lokacije kraja fotografiranja. Uporabniki lahko geo-označijo digitalne fotografije, s tem pa zapišejo zemljepisno višino in širino lokacijo fotografiranja. Fotoaparat na AMOLED zaslonu prikaže ime mesta in države. Zahvaljujoč vizualnemu pogledu zemljevida, lahko uporabniki preverijo lokacije fotografij brez da bi morali nalagati fotografije na internet.


Samsung WB650

Snemanje video posnetkov v HD ločljivosti
Tako WB650 kot tudi WB600 omogočata snemanje video posnetkov v visoki ločljivosti 720p, s 30 slikami na sekundo. Samsung tudi vključuje H.264 kompresijo in uporabnikom ponuja popolno HDMI povezljivost, s katero je možno povezati neposredno na HD televizor brez vmesnika. Zato, da je zajem videa kar najboljši, fotoaparat ponuja napredno tehnologijo prepoznavanja scen, Smart Auto (slike in video). Smart Auto je bil od modelov WB550 in WB500 nadgrajen, tako da sedaj ni uporaben ne le pri fotografijah, ampak tudi pri video posnetkih. Tako kot pri fotografijah, ko fotoaparat analizira kompozicijo in izbere najboljši način, sedaj tehnologija to omogoča še za video posnetke in samodejno izbere enega od štirih vnaprej programiranih nastavitev, ki prinaša najboljše posnetke s pravilno osvetlitvijo in barvnim ravnotežjem


Samsung WB650


Samsung WB650

Komentarji
tone sekne (@tonccy) 26. marec 2010 08:11
In kje pri nas ga prodajajo?LP
Jan Kajfež (@Geccko) 6. maj 2010 21:28
WB650 se da dobit v mixi-ju za cca. 350 € in morm rečt da je kar soliden kompakt...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.