Canonov trojček brizgalnih tiskalnikov imagePROGRAF

Canonov trojček brizgalnih tiskalnikov imagePROGRAF

Canonov trojček brizgalnih tiskalnikov imagePROGRAF

Canon Europe je predstavil tri nove tiskalnike velikega formata imagePROGRAF – 44-palčni model imagePROGRAF iPF8300 ter 24-palčna modela imagePROGRAF iPF6350 in iPF6300.

Namenjeni so visokokakovostnemu izpisu velikega formata na zelo zahtevnem trgu, zato uporabljajo Canonov novi 12-barvni sistem pigmentnih črnil LUCIA EX in inovativno tehnologijo tiskanja, ki zagotavljata povečano natančnost in večji barvni razpon. S tem odgovarjajo na zahteve profesionalnih uporabnikov po visoki kakovosti tiska.

Zaradi vse večjega povpraševanja po visokokakovostnem tisku velikega formata na trgih profesionalne fotografije, poskusnega tiska in grafičnega oblikovanja je Canon za nove tiskalnike razvil 12-barvni sistem pigmentnih črnil LUCIA EX, ki omogoča do 20 odstotkov večji barvni razpon kot serija imagePROGRAF iPFx100 in višjo stopnjo barvne reprodukcije. Uporaba sistema črnil LUCIA EX omogoča izdelavo izpisov višje kakovosti z gostejšo in jasnejšo črno barvo ter mehkejšimi barvnimi prehodi, poleg tega pa zagotavlja tudi več podrobnosti v senčnih predelih fotografij. Nova črnila so zasnovana na inovativni polimerni strukturi, ki je odpornejša na praske in bledenje barv, pri tem pa zmanjšuje porjavenje in metamerizem za trajnejši in stabilen izpis.

Trdnost mehanskih delov novih modelov je bila prav tako povečana zaradi natančnejšega nanašanja črnila, kar zagotavlja izboljšano natančnost pri tiskanju črt in besedil ter enakomernost barv. Z višjo stopnjo natančnosti si nove naprave imagePROGRAF zaslužijo pozornost profesionalcev, ki iščejo rešitev za poskusne odtise.

Razširitev združljivosti naprav imagePROGRAF s ponudniki rešitev RIP pomeni, da podpirajo rešitve podjetij, kot so CGS, ColorGATE, DEV studio, EFI, Eisfeld (PosterJet), GMG, ONYX Graphics in SCP. S tem poenostavljajo različne aplikacije, vključno s poskusnim tiskom, oblikovalskimi načrti in fotografijami. Visoka stopnja združljivosti prinaša uporabnikom možnost izkoriščanja visoke kakovosti izpisov novih naprav, ne da bi morali spreminjati ustaljen delovni tok.

Zaradi povečanega števila medijev in povečanja vsestranskosti novih modelov imagePROGRAF je Canon razvil orodje za prilagajanje medijem, ki omogoča optimizacijo izpisov na Canonovem papirju in medijih drugih ponudnikov. Združljive profile ICC za priljubljene medije Hahnemuehle, Ilford in Sihl je mogoče naložiti z njihovih spletnih strani, Canon pa je v sodelovanju s proizvajalcema Colortrac in Contex razvil celovito rešitev za kopiranje.

Nova serija tiskalnikov ima funkcijo za kalibracijo barv, ki uporablja interno visokozmogljivo tipalo za odkrivanje, nastavljanje in kompenziranje odstopanj med tiskalnimi glavami, s čimer zagotavlja enakomerno barvno reprodukcijo in natančne barve. Funkcija kalibracije je na voljo prek krmilne plošče, ves postopek pa je mogoče opraviti v desetih minutah.

Vsakemu novemu tiskalniku imagePROGRAF sta skupni dve tiskalni glavi s po 2560 šobami na posamezno barvo, kapljice pa so velike vsega 4 pikolitre, kar zagotavlja ločljivost 2400x1200 točk na palec.

Canon iPF8300 in iPF6350 sta opremljena z 80 GB trdim diskom, ki omogoča hitrejšo obdelavo velikih datotek in ponovno tiskanje neposredno s tiskalnika. Najvišja stopnja storilnosti in hitrost izpisov sta zagotovljeni tudi s standardnim gigabitnim Ethernetnim vmesnikom in s samodejnim dvojnim rezilom.

Yuichi Miyano, vodja rešitev velikega formata v Canonu Europe, je ob tem dejal: »Ključna dognanja Canonove raziskave Insight so izpostavila izpis velikega formata kot priložnost za razvoj poslovanja v tiskarskem sektorju. Na to povpraševanje smo se odzvali z inovativno digitalno tehnologijo upodabljanja z novo serijo naprav imagePROGRAF. Zagotavljajo izpise velikega formata visoke kakovosti in največjim barvnim razponom, pri tem pa ohranjajo optimalne stroške delovanja in storilnost. S temi novimi napravami bodo profesionalni ponudniki lahko odgovorili na potrebe svojih strank, ob tem pa brez sprememb delovnih tokov izboljšali svoje poslovanje.«

Novi modeli imagePROGRAF bodo v Evropi na voljo prek Canona ali njegovih distributerjev od 1. aprila 2010 dalje.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati