Trodnevna fotografska delavnica priznanega slovenskega fotografa Žige Koritnika

Trodnevna fotografska delavnica priznanega slovenskega fotografa Žige Koritnika

Trodnevna fotografska delavnica priznanega slovenskega fotografa Žige Koritnika

Od 16. do 18. aprila se bo v Ukancu v Bohinju zgodila  fotografska delavnica Žige Koritnika (www.zigakoritnik.com) na temo krajinske fotografije. Delavnica bo potekala v sodelovanju z Nikon School.

Če uporabljate druge znamke aparatov, seveda nič hudega, važno je kdo je za aparatom. Udeleženci bodo imeli priložnost uporabljati, preizkusiti opremo, različne fotoaparate in objektive.

Žiga bo predstavil produkcijo, lanskega leta izšlo knjigo črnobelih fotografskih impresij Jezero / The Lake. Petra Cvelbar, umetniška direktorica Cosmopolitana bo imela predavanje v zvezi s  fotografskimi potrebami medijev.

Na kratko: lotili se bomo fotografiranja jezera z različnih kotov ob različnih časih. Vse fotografije bo vodja delavnice prekomentiral; udeleženci lahko prinesejo s seboj tudi nekaj že narejenih svojih fotografij, skupaj bomo ugotovili, kako prepoznati “ta pravo” fotografijo med stotinami posnetih, govorili bomo o pravi ekspoziciji, o obdelavi fotografij... V ceno 250 eurov je vključeno spanje in hrana v apartmajih v Ukancu. V zameno bomo najboljše na delavnici posnete fotografije  odstopili ustanavljajočem se zavodu za potrebe promoviranja kraja; fotografije bodo tudi v konkurenci za tri nagrade….

Cena 250 EUR + DDV. Več o dnevih v Bohinju si preberite:
http://www.nikonschool.si/koledar-vecdnevnih-delavnic/fotografska-delavnica-bohinj-ukanc/Prijave 

Prijavite se na elektronski naslov [email protected] ali mobilno številko : +386 40 723 728

Vabljeni!!!


O KORITNIKU:
Žiga Koritnik ustvarja portrete glasbenikov od leta 1987. V Ljubljani dokumentira  Jazz festival Ljubljana, festival Druga godba, koncerte Cankarjevega doma. Od leta 1996 je uradni fotograf jazz festivala v Skopju. Istega leta je izdal knjigo fotografij Jazzy-ga! Takrat in leta 2002 je razstavljal na znamenitem jazz festivalu v Saalfeldnu v Austriji. Leta 2001 je razstavljal v Kavehaz Gallery (New York), leta 2006 na Vision jazz festivalu v Angel Orensanz centru, New Yorku. Za njim je 31 samostojnih in 24 skupinskih razstav, doma in po svetu. Njegove fotografije objavljajo referenčni mediji: Time Out, Jazz Times, Jazziz, Signal to Noise, Village Voice, All About Jazz, Downbeat, Jazznyt. Japonski Jazznin je Koritnikovo delo predstavil na 16 straneh. Leta 2009 je izdal dve knjigi: aprila “Un punto di luce” o praznovanju konca zime na Sardiniji in knjigo črnobelih fotografskih impresij Bohinjskega jezera “Jezero / The Lake”.

Njegove fotografije so objavljene na izdajah založb Tzadik, Intuition Music, Nika Records, Leo Records, Enja. Kot fotograf je sodeloval s skupino En-Knap, redno sodeluje z Slovenskim Mladinskim gledališčem, Mestnim Gledališčem Ljubljanskim in Lutkovnim gledališčem Ljubljana. Kot direktor fotografije je sodeloval  s filmskimi režiserji Majo Weiss, Metodom Pevcem, Petrom Braatzom, Michaelom Bensonom,…. 18 let je bil zaposlen na RTV Slovenija, sedaj deluje kot svobodni delavec v kulturi. Internetna edicija Encyclopaedije Britannice Koritnikovo internetno stran www.ljudmila.org/scca/koritnik/ uvršča v rubriko The Web's Best Sites, najdete ga tudi na: www.myspace.com/zigakoritnik  in www.zigakoritnik.com

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati