Shrani.si zapira svoja vrata

Shrani.si zapira svoja vrata

Shrani.si zapira svoja vrata

Shrani.si je pri nas eden največjih ponudnikov storitve shranjevanja slik na internetu. Kot sporoča Telekomova hčerinska firma Najdi.si bodo z dnem 1.6 zaprli njena vrata. Kljub temu, da uradnega sporočila nismo zasledili na straneh Telekom.si ali Najdi.si, vseeno priporočamo, da si shranite kopije vaših fotografij, v kolikor so bile dodane na omenjeno stran.

Sporočilo, ki smo ga zasledili na spletu, se glasi:

Telekomova hčerinska firma Najdi bo v skladu s strateško usmeritvijo s 1.6. ugasnila portal Simpatije.com in s 1.9. še portal Shrani.si. Na Shrani.si bo v maju ukinjeno dodajanje slik, uporabnike pa bodo pozvali, da si pred izklopom prenesejo svoje datoteke. Znance, ki bi jih zanimal nakup obeh portalov, obvestite, da poteka prodaja. Kontakt za prodajo je [email protected], nanj lahko naslovite vprašanja in ponudbe.

Shrani.si ni edina stran s tovrstno ponudbo, vendar bo problem nastal, ker se mnoge fotografije prikazujejo na različnih forumih. Prav tako so mnogi uporabniki storitev uporabljali za shranjevanje lastnih fotografij, ki pa bodo po zaprtju odstranjene.

Vsem uporabnikov tako priporočamo, da si do 1.9.2010 shranite vse fotografije, ki ste jih naložili. V nasprotnem primeru boste seveda ostali brez njih (če stran ne bo odkupilo kakšno drugo podjetje).

Komentarji
Uroš Uršej (@Lucifix) 26. april 2010 14:36
Če gre verjeti jo čaka podobna "prihodnost" kot pri email.si. Me je pa že pred časom zmotilo, da so se fotografije same izbrisale po določenem času. Ne vem ali so potem to popravili...
Žiga Šparemblek (@ZiZa) 26. april 2010 14:50
ni škode redko kdaj je fotka ostala shranjena par mesecev. imageshack so boljši
Marko Štamcar (@MarkoStamcar) 26. april 2010 18:17
Ko je leta 2007 Shrani.si odkupilo podjetje Najdi.si, smo brisanje datotek zaradi neaktivnosti izklopili. Prej smo bili v to prisiljeni zaradi omejenih resourceov. Zdaj je pa očitno pred "nami" še težja preizkušnja in upam, da bo izid dober.
Uroš Uršej (@Lucifix) 28. april 2010 09:13
@Marko: upam, da se na koncu za vse dobro izteče
iztok (@izo) 1. maj 2010 13:40
uf, jst mam kr nekaj tega gor in vse je več ali manj linkano po forumih. ja nč, there''s no free lunch, kot pravijo..
Marko Štamcar (@MarkoStamcar) 16. maj 2010 20:12
Neuradna informacija je, da Shrani.si ostaja
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati