Nikon AF-S NIKKOR 200-400mm f/4G ED VR II

Nikon AF-S NIKKOR 200-400mm f/4G ED VR II

Nikon AF-S NIKKOR 200-400mm f/4G ED VR II

Podjetje Nikon Europe je danes najavilo nov zoom superteleobjektiv AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II. Ta objektiv je zamenjava za priznani objektiv AF-S Zoom NIKKOR 200–400 mm f/4G IF-ED VR in nudi novo generacijo tehnologije zmanjševanja vibracij (VR II), nanos Nano Crystal Coat in novi način A/M, s čimer se izkaže za idealno, vsestransko izbiro za športne in naravoslovne fotografe.

Ta tip zoom superteleobjektiva je edinstven na tržišču in odraža Nikonovo stalno usmerjenost v inovacijo in kakovost.

Evolucija tega objektiva odraža Nikonovo predanost k razvoju serije izdelkov, ki je prilagojena potrebam fotografov, hkrati pa še izboljša že tako izpopolnjeno linijo zmogljivih objektivov NIKKOR.

Zurab Kiknadze, projektni vodja za objektive, pripomočke in programsko opremo pri podjetju Nikon Europe, je o tem povedal: "Hitri napredki pri optični tehnologiji in Nikonovo nepretrgano prizadevanje za najboljše izdelke v svojem razredu, so rezultat zadnje posodobitve profesionalnih objektivov. Z dodatnimi funkcijami in izboljšanimi specifikacijami nudi objektiv AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II vrhunske rezultate in celo najzahtevnejšim profesionalnim fotografom omogoča brezkompromisno fotografiranje."

Ostrejše slike in izboljšano rokovanje
Objektiv AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II ima vgrajeno funkcijo za zmanjševanje vibracij druge generacije (VRII), kar omogoča fotografiranje pri časih, ki so do štiri zaslonke daljši, tako da je mogoče zajeti ostrejše slike pri fotografiranju iz roke.

Poleg tega pa novi način A/M skupaj z načinoma M/A in M omogoča prednost samodejnega ostrenja, čeprav med fotografiranjem uporabljate obroč za ostrenje.

Zmanjšani nastanek odbojev in lis
Objektiv AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II v novi različici uporablja Nikonov ekskluzivni protiodbojni nanos Nano Crystal Coat, ki močno zmanjša nastanek odbojev in lis, hkrati pa štirje elementi iz ED-stekla zmanjšujejo notranje odboje in aberacije. To omogoča kakovostne slike z visokimi kontrasti celo pri izjemno zahtevnih svetlobnih pogojih.

Za ostrenje pri tem objektivu skrbi vgrajen motor Silent Wave Motor, ki zagotavlja hitro in tiho ostrenje. AF-S NIKKOR 200–400 mm F/4G ED VR II ima odporno magnezijevo ohišje s tesnili, ki nudijo zaščito pred vremenskimi vplivi in prahom, ter steklo za zaščito objektiva, vse to pa ga naredi odpornega na prah in vlago v najzahtevnejših fotografskih pogojih.

Tehta zgolj 3360 gramov, nudi pa izjemno prilagodljivost pri fotografiranju oddaljenih motivov, kar pomeni, da je ta objektiv zelo praktičen nadomestek za več velikih teleobjektivov. Objektivu je priložena zelo kakovostna torbica iz balističnega najlona, ki jo lahko preprosto in varno nosite kot nahrbtnik.

Specifikacije

- Goriščna razdalja: 200–400 mm
- Zaslonka: f/4
- Sestava objektiva: 24 elementov v 17 skupinah
- Št. lopatic zaslonke: 9 (okrogla odprtina)
- Najmanjša razdalja ostrenja: 2,0 m/6 čevljev (AF); 1,95 m/6,4 čevlja (MF)
- Velikost filtra/priključka: 52 mm
- Premer x dolžina: Približno 124 x 365,5 mm
- Teža: 3360 g

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati