Nokia N8 - s kamero z ločljivostjo 12 milijonov točk

Nokia N8 - s kamero z ločljivostjo 12 milijonov točk

Nokia N8 - s kamero z ločljivostjo 12 milijonov točk

Nokia N8, Nokiin najnovejši pametni telefon, intuitivno povezuje uporabnike s kraji in storitvami, ki so jim pomembni. Uporabnikom omogoča, da sami ustvarjajo vsebino, se povezujejo v priljubljenih socialnih omrežjih, uživajo v spletnih televizijskih programih na zahtevo in dostopajo do številnih aplikacij v Ovi Trgovini (Ovi Store).

Nokia N8 bo na izbranih trgih na voljo v tretjem četrtletju 2010, njena ocenjena maloprodajna cena pred davki in prispevki pa bo 370 evrov.

Nokia N8 omogoča snemanje video posnetkov v HD kakovosti, saj je opremljena s kamero z ločljivostjo 12 milijonov točk, Carl Zeiss optiko, ksenonsko bliskavico in velikim senzorjem, ki je primerljiv s senzorji v kompaktnih digitalnih kamerah. Video posnetke lahko uporabniki tudi urejajo, in sicer s prednaloženim programom, preprostim za uporabo. Nokia N8 je tudi mobilna naprava, ki jo lahko uporabniki priključijo v sistem hišnega kina, kar jim omogoča gledanje video posnetkov v HD kakovosti in s prostorskim zvokom Dolby Digital Plus. Posebnost Nokie N8 je tudi v tem, da lahko njeni uporabniki spremljajo novice in zabavne vsebine na spletnih televizijskih programih, kot so CNN, E! Entertainment, Paramount in National Geographic. Vsebine z lokalnih spletnih televizijskih programov pa so uporabnikom dosegljive v Ovi Trgovini (Ovi Store).

Nokia N8

Družabno mreženje je tesno povezano z naravo Nokie N8. Uporabniki lahko posodabljajo svoj status, z drugimi delijo svojo lokacijo in fotografije ter spremljajo tok podatkov v živo na Facebooku in Twitterju z eno samo aplikacijo neposredno na osnovnem zaslonu. Dogodki s socialnih omrežij so lahko neposredno preneseni še v uporabnikov koledar.

Nokia N8 ima naložene še Ovi Zemljevide (Ovi Maps) z brezplačno navigacijo za hojo in vožnjo do krajev in zanimivosti v več kot 70 državah po vsem svetu.

Nokio N8 poganja Symbian^3, najnovejša različica trenutno najbolj uporabljanega operacijskega sistema za pametne telefone na svetu. Symbian^3 prinaša nekaj ključnih novosti, med drugim zaznavanje več dotikov hkrati (multi touch funkcija), pomikanje zaslona s frcanjem (flick scrolling funkcija) in možnost povečevanja fotografije z razširitvijo prstov (pinch-zoom funkcija). Nokia N8 ponuja tudi več prilagodljivih osnovnih zaslonov, na katere lahko uporabnik naloži aplikacije in gradnike (widgets). Nova 2D in 3D grafična arhitektura na platformi v celoti izrablja boljše strojne sposobnosti Nokie N8 ter tako prinaša hitrejši in bolj odziven uporabniški vmesnik. Z učinkovitejšo rabo pomnilnika Symbian^3 na novo raven dviguje tudi izkušnjo večopravilnosti, ki z možnostjo hkratnega delovanja večjega števila aplikacij postaja mnogo hitrejša.

Nokia N8 Front White

Nokia N8 je prva Nokiina mobilna naprava, ki je integrirana z razvojnim okoljem za programsko opremo Qt. Okolje Qt poenostavlja razvoj novih aplikacij, saj razvijalcem daje možnost, da aplikacijo razvijejo samo enkrat ter jo nato zgolj prilagodijo operacijskemu sistemu Symbian in drugim programskim platformam. Da bi lahko razvijalci lahko začeli uresničevati potencial Qt, jim je Nokia ponudila zmogljiv in preprost paket za razvoj programske opreme Qt v zgodnejši beta različici.

Nokia N8 Front Orange

Vzorčne fotografije posnete z Nokio N8 si oglejte tukaj: http://conversations.nokia.com/2010/04/27/first-12-megapixel-sample-photos-shot-on-nokia-n8-untouched

Komentarji
chips (@chips) 28. april 2010 10:47
Mmmm...me like.
Blaž (@Jazzi) 28. april 2010 23:18
Šele sedaj symbian^3? Malo prepozno nokia do sedaj sem imel nokio n95 in kaj se je spremenilo od nakupa do danes pri nokii? NIČ vse enako le nek beden touch screen so dodali in to je bilo to.

Multi touch? Haha Konkurenca ima že dolgo to.Mene so izgubili na nokii saj je android 2.1 preeecej boljši sistem kot symbian in še dostopen je danes.
Peter Atanackov (@Geo) 30. april 2010 23:23
400 eu bo... not bad
Peter Atanackov (@Geo) 30. april 2010 23:32
ze vidim kateri bo nadomestil mojo e66
drcar46 (@drcar46) 2. maj 2010 13:20
hudoo. kdaj pa pride ven?
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati