Canon CanoScan 9000F

Canon CanoScan 9000F

Canon CanoScan 9000F

Canon je predstavil najnovejši optični bralnik fotografij in dokumentov najvišjega kakovostnega razreda - CanoScan 9000F –  namenjenega fotografom, ki potrebujejo vsestransko in zmogljivo napravo za skeniranje filmov.

CanoScan 9000F je naslednik modela CanoScan 8800F in prinaša vrsto izboljšav, ki povečujejo njegovo storilnost. Kakovost skeniranja je izboljšana s tipalom CCD ločljivosti 9600x9600 dpi, ki prinaša izvrstno reprodukcijo in zajem najmanjših podrobnosti. 48-bitna barvna globina zagotavlja zanesljivo upodabljanje barv in slik, primernih za povečave in tiskanje v visoki ločljivosti.

Canon je s CanoScanom 9000F svoj nabor najhitrejših filmskih bralnikov na trgu dopolnil z novimi dosežki. Novo filmsko vodilo omogoča prehod več svetlobe in še pospeši skeniranje. En okvir 35 mm filma tako skenira v približno 18 sekundah (pri ločljivosti 1200 dpi).

Canon CanoScan 9000F

Enostavna funkcionalnost
Nov bralnik je ohranil veliko najboljših funkcij CanoScana 8800F, vključno z nosilcem za diapozitive in podporo filmom srednjega formata v pozitivih ali negativih. Odsotnost predogrevanja in samodejno skeniranje s pritiskom na gumb na računalnik, v e-pošto, na tiskalnik ali v PDF so še vedno na voljo. Poleg tega CanoScan 9000F zdaj ponuja optično prepoznavanje znakov (OCR) za spreminjanje natisnjenega besedila v digitalno besedilo.
Sedem gumbov EZ poenostavlja funkcije skeniranja, vendar je CanoScan 9000F to funkcionalnost dopolnil z gumbom Auto-Scan za samodejno prepoznavanje tipa dokumenta, skeniranje in shranjevanje z ustreznimi nastavitvami. Popolnoma integriran napajalnik omogoča kompaktno in popolnoma prenosljivo obliko bralnika.

Odpravljanje napak
Canonova edinstvena tehnologija retuširanja in izboljšav (Film Automatic Retouching and Enhancement Level 3 - FARE) je integrirana v sam bralnik, poskrbi pa za odstranjevanje sledov prahu in odpravljanje prask na filmih. Pri tem uporablja infrardečo luč, s katero pregleduje fizične poškodbe na površini filma.
Canon je dodal še funkciji Auto Photo Fix II in Auto Document Fix, ki uporabnikom omogoča popoln nadzor nad videzom in kakovostjo končnih slik. Auto Fix II odpravlja pogoste napake, kot so sprani obrazi, medla barva kože, preveč ali premalo nasičeni motivi, zna pa tudi prepoznati sceno na fotografiji. Na podoben način Auto Document Fix zagotavlja dobre rezultate skeniranja z napredno analizo slike in odpravljanje napak po področjih.

Priložen je paket programske opreme z izvrstno funkcionalnostjo in storilnostjo, v katerem so SilverFast SE in Adobe PhotoShop Elements, ArcSoft PhotoStudio ter MP Navigator EX.

Canon CanoScan 9000F

Lastnosti CanoScana 9000F:
· Kakovost - 9600x9600 dpi; 48-bitne barve
· Skeniranje fotografij in dokumentov - A4, 300 dpi v 7 sekundah, brez predogrevanja
· Hitrost skeniranja - 35 mm negativ, 1200 dpi v 18 sekundah
· Podpora formatom - nosilec za film 12x35 mm, za diapozitive 4x35 mm in format 120 (največ 6x22 cm)
· Funkcije - samodejno skeniranje na računalnik, v e-pošto, na tiskalnik ali v PDF
· Samodejno popravljanje slik - FARE za odstranjevanje sledi prahu in prask; iz poškodovanih originalov naredi uporabne slike
· Hitro upravljanje prek sedmih gumbov EZ
· Enostavna uporaba - Auto Photo Fix II in Auto Document Fix
· Programska oprema - SilverFast SE, Adobe Photoshop Elements, MP Navigator EX, ArcSoft PhotoStudiozraža tudi skozi korporativno filozofijo Kyosei – živeti in delati za skupno dobro.

Canon CanoScan 9000F

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati