Canon IXUS 300 HS

Canon IXUS 300 HS

Canon IXUS 300 HS

Canon je svojo prestižno serijo IXUSOV obogatil z neverjetnim modelom IXUS 300 HS, stilsko dovršenim in z visokimi zmogljivostmi opremljenim kompaktnim digitalnim fotoaparatom za zajemanje izvrstnih fotografij in HD-videa.

Na voljo je v kovinsko srebrni, mat črni in svetleče beli barvi, njegove odlike pa so hitrost, uporabnost in popoln ustvarjalni nadzor. Zaradi vsega tega je popoln spremljevalec ljudi, ki svojo izraznost poudarjajo s tehnologijo.

IXUS 300 HS je prvi model z novim Canonovim sistemom HS, ki združuje visoko občutljivo tipalo CMOS z 10 milijoni točk in hiter procesor DIGIC 4 za izboljšano delovanje v šibkih svetlobnih razmerah in pri višjih hitrostih slikanja. Širokokotni objektiv z visoko svetlobno jakostjo f/2.0 omogoča uporabo višjih hitrosti zaklopa, subjekte pa ustvarjalno loči od ozadja s prijetno zameglitvijo. Vrsta ročnih nastavitev ponuja višjo raven umetniškega izražanja in uporabnikom omogoča raziskovanje ter razvoj fotografskih veščin.

Canon IXUS 300 HS

Hiter, zmogljiv in vsestranski
IXUS 300 HS prinaša najboljše Canonove tehnologije. Sistem HS zagotavlja izjemne rezultate pri šibki svetlobi, saj popolnoma izkorišča zmogljivosti od zadaj osvetljenega tipala CMOS in procesorja DIGIC 4. Občutljivost tipala je največ ISO 3200 pri polni ločljivosti, šum pa je bil zmanjšan pri vse stopnjah ISO . V načinu Low Light fotoaparat omogoča ISO 6400, fotografije pa zajema v ločljivosti 2,5 milijona točk.

Zmogljivosti še poveča objektiv z visoko svetlobno jakostjo f/2.0, s širokim kotom goriščnice 28 mm in 3,8-kratnim zoomom. Canonov priznani optični stabilizator slike IS zmanjšuje zamegljenost posnetkov, ki jih povzročajo daljši osvetlitveni časi in večje goriščnice. Z uporabo napredne tehnologije zamikanja leč IS je mogoče fotografirati s samo osmino svetlobe, ki bi jo sicer potreboval fotoaparat brez stabilizatorja – to ustreza trem stopnjam zaslonke.

Sistem HS omogoča, da tipalo CMOS zajema slike s hitrostjo 3,7 posnetka na sekundo pri ločljivosti 10 milijonov točk. Hitrost se poveča na 8,4 posnetka na sekundo pri 2,5 milijona točk v načinu High Speed Burst.

Canon IXUS 300 HS Silver

Edinstveno Canonovo oblikovanje – znotraj in zunaj
IXUS 300 HS izstopa s prirezanim in kompaktnim kovinskim ohišjem ter tako z videzom povzema izvrstno kakovost slik. Zaslon PureColor II G LCD velikosti 7,5 cm je prekrit s kaljenim steklom, ki zagotavlja visok kontrast in širok vidni kot. Razmerje 16:9 omogoča naravno kadriranje in predvajanje HD-videov brez črnih robov nad in pod sliko.

Napraviti vtis z lastno ustvarjalnostjo
Novi Canonov IXUS omogoča tudi popolnoma neizkušenim fotografom, da raziskujejo svojo ustvarjalnost, saj ponuja različne načine slikanja in funkcije, ki poenostavljajo zajem izvrstnih fotografij. Tehnologija Smart Auto z zaznavanjem motiva zagotavlja najboljše rezultate v vseh pogojih, saj inteligentno prepozna sceno in izbere ustrezne nastavitve na podlagi 22 spremenljivk. Smart Flash Exposure nadzira moč bliskavice glede na pogoje slikanja, zato so posnetki vedno ustrezno osvetljeni.

Naprednejšim uporabnikom, ki potrebujejo višjo stopnjo nadzora, ponuja IXUS 300 HS ročno upravljanje zaklopa in zaslonke.

Canon IXUS 300 HS White Back

HD video – več možnosti
Za trenutke, ko je primerno snemanje videa, je v IXUSU 300 HS na voljo snemalni način v visoki ločljivosti 720p s stereo zvokom. Tih pogon objektiva omogoča zoomiranje med snemanjem, na voljo pa je tudi stabilizator slike, ki preprečuje učinek tresljajev fotoaparata in stresenost video posnetkov. Integriran priključek mini HDMI omogoča neposredno prikazovanje posnetkov na združljivih zaslonih, tudi televizijski sprejemnikih HD.

Canon iMAGE GATEWAY
Lastniki IXUSA 300 HS se lahko pridružijo spletnemu mestu Canon iMAGE GATEWAY, na katerem lahko pokažejo svoje slike in videe. Uporabniki lahko izkoristijo do 2 GB prostora, kar je dovolj za stotine posnetkov visoke kakovosti. Podprt je tudi mobilni dostop.

Canon IXUS 300 HS White Front

Ključne lastnosti IXUSA 300 HS:
• Visoke zmogljivosti IXUSA v izjemnem kovinskem ohišju
• Tipalo CMOS visoke občutljivosti z 10 milijoni točk
• Svetlobno močan objektiv f/2.0, 28 mm, 3,8-kratni zoom z optičnim stabilizatorjem
• Sistem HS s procesorjem DIGIC 4 za hitro slikanje in majhen šum v šibkih svetlobnih pogojih
• Video način Super Slow Motion Movie z 240 slikami/sekundo, hitro zaporedno slikanje 8,4 posnetka/sekundo
• Velik 7,5 cm zaslon PureColor II G LCD z večjo trdnostjo in vidljivostjo
• Načina Smart Auto in Smart Flash za odlične fotografije v vseh pogojih
• HD-video (720p) z optičnim zoomom, stereo zvokom in HDMI
• Ustvarjalno snemanje z načini P, Av in Tv, z načinom za šibko svetlobo, z učinkom ribjega očesa in miniature
• Pametni sprožilec z zaznavanjem nasmeha, odštevalnika Wink Self-Timer in FaceSelf-Timer
 

Komentarji
Peter Bernik (@Noob) 12. maj 2010 14:10
Bravo Canon, to se rab! Svetlobno močan širokokotnik. Pa še stylish je.In še kolešček ima, sploh ni treba 50D kupovat:DIn vse to v priročnem mikro kompakt ohišju, ki je vedno s tabo.
Peter Atanackov (@Geo) 12. maj 2010 18:51
Super, samo premalo zunanjih kontrol, in verjetno bo stal glih tolko kot s90... :/
Uroš Uršej (@Lucifix) 12. maj 2010 19:02
Ja res sem prebral da bodo cene med 400 in 500€...
primoz75 (@primoz75) 12. maj 2010 20:03
torej čakam na G12
Peter Bernik (@Noob) 12. maj 2010 20:10
Kakšne zunanje kontrole na mikro kompaktu? Pol ne bi bil več majhen in tudi ne enostaven, na to namreč cilja. Za zahtevnejše je kot pravi Primož, G12. Samo sam imam raje EP-1L, velikost je zelo podobna, o ostalem pa ni vredno izgubljati besed.
uzp6 (@uzp6) 13. maj 2010 09:38
ah, kolk bo še takih in drugačnih igrač vn pršlo (sej jim bo oznak enkrat zmanjkal)... Nasledn let bo že vse spet suprdupr neki novga vesoljskega za v žep in tako dalje...
milosh (@milosh) 13. maj 2010 10:54
cakam na naslednika lumix lx-3 al kaj je ze, zaenkrat je to se zmer najbolsi kompakt - razmerje velikost/uporabnost
Peter Atanackov (@Geo) 28. maj 2010 19:15
330eu je v nemciji, kar pomeni da bo zelo hitro pod 300... no ja pa le niso vsekali mimo, cena je cisto sprejemljiva. Bravo canon
5ra1703 (@5ra1703) 17. junij 2010 08:25
Ko je ravno odprta tema bi na tem mestu vprašala kako bi se vi odločili. Bi počakali, da na police pride novi Canon IXUS 300HS ali bi kupili Digitalni fotoaparat Nikon Coolpix P90 oz 100??
Uroš Uršej (@Lucifix) 17. junij 2010 12:36
@5ra1703 verjetno si bom jutri sposodil fotoaparat za test in ga objavil po kakšen tednu dva. Jaz se zaenkrat nagibam za Canon, ampak dokler ga ne sprobam, ne bom nič trdil...
5ra1703 (@5ra1703) 19. junij 2010 09:14
Hvala Lucifix, bom počakala na tvoje mnenje :-)
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati