Canon je družini kamkorderjev Legria HF M s polno visoko ločljivostjo dodal model LEGRIA H

Canon je družini kamkorderjev Legria HF M s polno visoko ločljivostjo dodal model LEGRIA H

Canon je družini kamkorderjev Legria HF M s polno visoko ločljivostjo dodal model LEGRIA H

Canon je s predstavitvijo kamkorderja LEGRIA HF M32 razširil družino LEGRIA HF M. Novi kompaktni kamkorder je preprost za uporabo, omogoča snemanje v polni visoki ločljivosti (Full HD) ter prinaša več prostora za shranjevanje podatkov.

Izdelek, zasnovan za uporabnike, ki zahtevajo vrhunsko kakovost slike, je četrti član družine LEGRIA HF M. Opremljen je s 64 GB notranjega pomnilnika flash in podpira pomnilniške kartice SDXC, s čimer je izredno primeren za navdušence, ki želijo snemati dlje in brez prekinitev.

LEGRIA HF M32 prinaša enake vrhunske Canonove tehnologije kot drugi modeli serije LEGRIA HF M, kar vključuje na dotik občutljiv intuitiven zaslon LCD, ki uporabnikom nudi boljši nadzor nad vsebino. Kamkorder je izredno primeren za uporabnike, ki si želijo izjemne kakovosti video posnetkov in hočejo snemati še daljše posnetke v visoki ločljivosti. Nudi namreč dovolj prostora za do 24 ur1 posnetkov2. Prav tako gre za prvi model LEGRIA s podporo za pomnilniške kartice SDXC, s čimer omogoča uporabo do 2 terabajtov pomnilnika za daljše posnetke.

Napredne možnosti, izredna zmogljivost
Kamkorder LEGRIA HF M32 je opremljen s tipalom CMOS z visoko ločljivostjo 3,3 milijona točk, 18-kratno napredno povečavo, video objektivom Canon za visoko ločljivost ter tehnologijo DIGIC DV III za obdelavo video posnetkov. Napredna tehnologija za zaznavanje obrazov prepozna do 35 obrazov v prizoru in tako zagotovi, da so prijatelji in družinski člani vedno pravilno osvetljeni in izostreni. Mogoče je celo izbrati posamezne obraze in jim slediti, ko se premikajo. Tehnologija takojšnjega samodejnega ostrenja zagotavlja izredno hitro in natančno samodejno ostrenje, ki je potrebno za kakovostne posnetke v visoki ločljivosti.

Poleg optičnega stabilizatorja slike Super Range Optical Image Stabilizer model HF M32 nudi še dva dodatna načina stabilizacije slike za zahtevne snemalne pogoje. Dinamični optični stabilizator slike zmanjšuje tresenje slike med hojo ali premikanjem, kar je še posebej koristno pri širokokotnih posnetkih. Pri največji povečavi je mogoče s pritiskom na en sam gumb vključiti napajan optični stabilizator slike, ki bistveno poveča zanesljivost pri snemanju prizorov na daljavo.

Dotik zaslona za preprosto uporabo
Kamkorder LEGRIA HF M32 je opremljen z 2,7-palčnim zaslonom LCD na dotik, ki nudi neposreden nadzor in izredno preprosto uporabo. Spreminjanje nastavitev na kamkorderju je izredno preprosto, saj možnosti Touch Focus, Touch Exposure in Touch Tracking uporabnikom omogočajo, da z dotikom uravnavajo ostrenje, zamenjajo nastavitve osvetlitve ter sledijo premikajočim se subjektom. S potezami na zaslonu lahko uporabniki bolj preprosto kot kdajkoli prej natančno nadzorujejo povečavo, nastavitve zaslonke in osvetlitev.

3D Flip View – hitro iskanje prizorov in predvajanje
Dodatne prednosti zaslona LCD so na voljo tudi med predvajanjem. Filme je mogoče preprosto pregledovati s premikanjem med stranmi, uporabnik pa se mora za začetek predvajanja le dotakniti sličice posnetka. Privlačni tridimenzionalni pogled 3D Flip View omogoča preprosto iskanje video posnetkov tudi v največjih zbirkah. 3D Flip View združuje posnetke glede na dan in čas, ko so bili posneti, ter uporabnikom omogoča, da z vodoravnim potegom prsta izberejo dan in nato z navpičnimi potegi izberejo želene posnetke. Iskanje pravih posnetkov še nikdar ni bilo tako preprosto.

Preprosta montaža posnetkov, ki prevzamejo gledalca
Serija izdelkov LEGRIA slovi po preprosti uporabi in kamkorder LEGRIA HF M32 ni izjema. Zahvaljujoč integrirani pametni tehnologiji samodejne izbire nastavitev, lahko uporabniki posnamejo izjemne video posnetke ne glede na snemalne pogoje. S tehnologijo pametnega zaznavanja pogojev kamkorder samodejno poišče in uporabi nastavitve za 31 različnih snemalnih pogojev.

Možnost kratkega posnetka (Video Snapshot), ki je na voljo le pri Canonovih izdelkih, uporabnikom omogoča, da s pritiskom na en sam gumb posnamejo kratke video posnetke, dolge dve, štiri ali osem sekund. Kratke dele je mogoče kopirati tudi iz starejših posnetkov, kar uporabnikom dovoljuje, da iz dolgih posnetkov ustvarijo kratke prizore. Sestaviti jih je mogoče v predvajalni seznam in jih predvajati kot montiran film z glasbeno podlago. Glasbo lahko uporabniki dodajo tako, da v pomnilnik kamkorderja naložijo glasbene datoteke ali pa jih z uporabo predvajalnika MP3 predvajajo prek kamkorderja. Uporabniki lahko nato celoten seznam posnetkov skupaj z glasbo v standardni ločljivosti prenesejo na splet ali pa ga pripravijo za zapisovanje na disk.

Brezhibna izmenjava
LEGRIA HF M32 zagotavlja preprost način za spletno izmenjavo vsebin. V kamkorder je vgrajeno orodje za preoblikovanje video posnetkov visoke ločljivosti v standardno ločljivost, ki v povezavi z možnostjo za preprosto nalaganje na splet omogoča preprost prenos posnetkov na spletno mesto YouTube. Priložena programska oprema PIXELA ImageMixerTM samodejno odkrije vsebine in uporabnikom omogoča, da se v enem koraku prijavijo, naložijo video posnetke in jih označijo. Za redno uporabo je mogoče shraniti tudi podatke o posameznih uporabniških računih.
Podpora za brezžične pomnilniške kartice Eye-Fi pomeni, da lahko uporabniki svoje video posnetke v standardni ločljivosti brez uporabe računalnika3 neposredno s kamkorderja naložijo na YouTube ali druge podprte strani. Pri tem potrebujejo le povezavo z brezžičnim omrežjem. 

Dvojni pomnilnik flash
Poleg 64 GB vgrajenega pomnilnika je kamkorder opremljen tudi z režo za pomnilniške kartice, ki podpira kartice SDHC in SDXC. SDXC so pomnilniške kartice naslednje generacije, ki lahko shranijo do 2 TB podatkov. S tem zagotavljajo dovolj prostora za več ur vsebin v polni visoki ločljivosti. Možnost Relay Recording dopolnjuje dvojni pomnilnik flash, saj samodejno prične s snemanjem na pomnilniško kartico, ko je vgrajeni pomnilnik poln. Tako ni nobenega razloga, da bi uporabniki zamudili konec razburljivega dogodka.

Dodatki LEGRIA
Model LEGRIA HF M32 je združljiv s širokim naborom dodatne opreme Canon Legria, kar vključuje vmesnike za objektive, video luči in ohišje Canon WP-V2 za podvodno snemanje, ki omogoča snemanje v globinah do 40 m. Integriran vmesnik prav tako podpira novi mikrofon Canon SM-V1 za zajem 5.1-kanalnega zvoka Surround.

Ključne značilnosti kamkorderja LEGRIA HF M32
• 64 GB dvojnega pomnilnika flash, podpora za kartice SDXC ter samodejni prenos snemanja z internega pomnilnika na pomnilniško kartico
• Preprosto snemanje v visoki ločljivosti
• 6,8-cm (2,7-palčni) na dotik občutljiv zaslon LCD
• Kratki video posnetki
• Canonov sistem z visoko ločljivostjo 3,3 milijona točk
• Dinamični optični stabilizator slike in napajan stabilizator slike
• Preprosta izmenjava vsebin
• Predsnemanje, kinematografski način 25p
• Vrhunski zvok
• Možnosti, ki spodbujajo ustvarjalnost
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.