Z zrcalnim fotoaparatom bolj seksi, z iPhonom pa več seksa

Z zrcalnim fotoaparatom bolj seksi, z iPhonom pa več seksa

Z zrcalnim fotoaparatom bolj seksi, z iPhonom pa več seksa

Ena od prednosti družabnih spletnih strani so velikanske in bogate podatkovne zbirke, ki omogočajo izvedbo znanstvenih in socioloških raziskav, ki si jih prej ne bi mogli niti zamisliti. Spletna stran za spoznavanje sorodnih duš OkCupid je objavila raziskavo o dojemanju šarma uporabnikov glede na napravo, ki so jo uporabili za slikanje. (aNET)

Analizirali so 552.000 fotografij uporabnikov, iz katerih so izločili meta podatke (ime fotoaparata, čas osvetlitve, zaslonka, goriščnica, bliskavica, ura in datum). Nato so razvili aplikacijo, ki je članom ponudila dve fotografiji in jih vprašali, katera se jim zdi privlačnejša. Ostalo pa je naredila statistika.

Za seksi videz je tako najbolje uporabiti zrcalno-refleksni fotoaparat Panasonic z zamenljivim objektivom ali Canonov EOS, med kompaktnimi fotoaparati pa Leico in Sonyja. Slik, narejenih s telefoni Motorola ali takšnimi z operacijskim sistemom Windows Mobile, pa se je treba izogibati. Če že nameravate uporabiti mobilni telefon, potem je najbolje uporabiti iPhone. Izogniti se je treba uporabi bliskavice, zaslonka pa naj bo odprta, da zamegli ozadje portretiranca. Zanimivi so tudi podatki o uporabnikih mobilnih telefonov. Izmed 9785 članov, ki uporabljajo pametni telefon, imajo najbolj divje seksualno življenje uporabniki iPhonov. V povprečju imajo lastnice Applovih telefonov 12,3 spolnega partnerja, lastnice telefonov Android pa 6,1 partnerja. (aNET)

Vir: http://blog.okcupid.com/index.php/dont-be-ugly-by-accident/

Komentarji
chips (@chips) 16. avgust 2010 08:06
Ta je pa res strelska;)))
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati