Olympus μ TOUGH-8010 osvojil naziv aparata za vremenske razmere

Olympus μ TOUGH-8010 osvojil naziv aparata za vremenske razmere

Olympus μ TOUGH-8010 osvojil naziv aparata za vremenske razmere

Organizacija EISA je podjetju Olympus podelila dve nagradi na področju fotografije. Ena je pripadla kompaktnemu fotoaparatu Olympus μ TOUGH-8010 za naj evropski kompaktni fotoaparata za vse vremenske razmere 2010-2010, druga pa Olympusovem objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6 za mikro sistemski objektiv Evrope 2010-2011.

Sporočilo za javnost

15. avgust 2010 – Najnovejše pohvale za inovativno serijo prihajajo od Evropskega združenja za sliko in zvok - EISA. Eisa je namreč fotoaparatu μ TOUGH-8010 podelila naziv »Evropski kompaktni fotoaparat za vse vremenske razmere 2010-2011«, Olympusov objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6 pa je domov ponesel priznanje »Mikro sistemski objektiv Evrope 2010-2011«. Objektiv M. ZUIKO DIGITAL je del sistema objektivov Mikro ŠtriTretjine, ki je izdelan posebej za Olympusove večkrat nagrajene fotoaparate PEN. Fotoaparat PEN E-PL1 je tako letos osvojil že priznanje TIPA in oblikovalsko nagrado red dot.

Olympus μ TOUGH-8010:
»Evropski kompaktni fotoaparat za vse vremenske razmere 2010-2011«

Naziv pove vse. Zaradi izjemne vzdržljivosti in odlične kakovosti slike je μ TOUGH-8010 idealen kompaktni fotoaparat za tiste, ki živijo aktivno življenje na prostem. Je popolna izbira za vse, ki fotografirajo in snemajo HD video v ekstremnih razmerah - ali pa jim fotoaparat tu in tam iz rok preprosto pade na tla. Kot je izpostavila Eisina žirija: »Najrobustnejši μ TOUGH-8010 ni le vodotesen, temveč tudi odporen na padce in mraz. Je odličen fotoaparat za uporabo v ekstremnih pogojih. Na kožo je pisan ljudem, ki se ukvarjajo s športom, prav tako pa tudi družinam z majhnimi otroki in ljudem z aktivnim življenjskim slogom.« Seveda je žirija ob tem tudi omenila, da μ TOUGH-8010 nudi veliko več kot zgolj vzdržljivost. Izpostavila je sistem za stabilizacijo slike, ki zagotavlja ostre posnetke ob šibki svetlobi, 14-megapikselno ločljivost in odličen 5-kratni optični zoom. Nacho Abia, direktor Olympusovega oddelka izdelkov za široko potrošnjo, je ob tem je dodal: »Na ta priznanja smo zelo ponosni. Eisini strokovnjaki so potrdili, da imamo uspešno strategijo izdelkov, tako kratkoročno, kot dolgoročno.«

Olympus M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6:
»Mikro sistemski objektiv Evrope 2010-2011«

Objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6 s svojo kompaktno velikostjo in super-širokokotnostjo izvrsten del opreme za imetnike fotoaparatov sistema Mikro ŠtiriTretjine, ki jih privlači krajinska in arhitekturna fotografija. »Nudi 100° zorno polje, ki pokriva zorni kot, kot bi pričakovali od 18-36 mm objektivov pri sistemih polnega formata,« je zapisala Eisina žirija. »Ker je presenetljivo lahek in kompakten, je živ dokaz, da super-širokokotni zoom objektivi niso nujno veliki in težki.« Majhne mere objektiva se ujemajo s konceptom sistema PEN, ki združuje kakovost posnetkov SLR in žepno velikost fotoaparata ter enostavnost in večpredstavnostne funkcije kompaktnih digitalnih fotoaparatov, med drugim videosnemanje v visoki ločljivosti. »Ima izredno hiter in skoraj neslišen ostrilni sistem, zaradi česar je idealen objektiv tudi za videosnemanje,« je še dodala žirija.


 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati