Olympus μ TOUGH-8010 osvojil naziv aparata za vremenske razmere

Olympus μ TOUGH-8010 osvojil naziv aparata za vremenske razmere

Olympus μ TOUGH-8010 osvojil naziv aparata za vremenske razmere

Organizacija EISA je podjetju Olympus podelila dve nagradi na področju fotografije. Ena je pripadla kompaktnemu fotoaparatu Olympus μ TOUGH-8010 za naj evropski kompaktni fotoaparata za vse vremenske razmere 2010-2010, druga pa Olympusovem objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6 za mikro sistemski objektiv Evrope 2010-2011.

Sporočilo za javnost

15. avgust 2010 – Najnovejše pohvale za inovativno serijo prihajajo od Evropskega združenja za sliko in zvok - EISA. Eisa je namreč fotoaparatu μ TOUGH-8010 podelila naziv »Evropski kompaktni fotoaparat za vse vremenske razmere 2010-2011«, Olympusov objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6 pa je domov ponesel priznanje »Mikro sistemski objektiv Evrope 2010-2011«. Objektiv M. ZUIKO DIGITAL je del sistema objektivov Mikro ŠtriTretjine, ki je izdelan posebej za Olympusove večkrat nagrajene fotoaparate PEN. Fotoaparat PEN E-PL1 je tako letos osvojil že priznanje TIPA in oblikovalsko nagrado red dot.

Olympus μ TOUGH-8010:
»Evropski kompaktni fotoaparat za vse vremenske razmere 2010-2011«

Naziv pove vse. Zaradi izjemne vzdržljivosti in odlične kakovosti slike je μ TOUGH-8010 idealen kompaktni fotoaparat za tiste, ki živijo aktivno življenje na prostem. Je popolna izbira za vse, ki fotografirajo in snemajo HD video v ekstremnih razmerah - ali pa jim fotoaparat tu in tam iz rok preprosto pade na tla. Kot je izpostavila Eisina žirija: »Najrobustnejši μ TOUGH-8010 ni le vodotesen, temveč tudi odporen na padce in mraz. Je odličen fotoaparat za uporabo v ekstremnih pogojih. Na kožo je pisan ljudem, ki se ukvarjajo s športom, prav tako pa tudi družinam z majhnimi otroki in ljudem z aktivnim življenjskim slogom.« Seveda je žirija ob tem tudi omenila, da μ TOUGH-8010 nudi veliko več kot zgolj vzdržljivost. Izpostavila je sistem za stabilizacijo slike, ki zagotavlja ostre posnetke ob šibki svetlobi, 14-megapikselno ločljivost in odličen 5-kratni optični zoom. Nacho Abia, direktor Olympusovega oddelka izdelkov za široko potrošnjo, je ob tem je dodal: »Na ta priznanja smo zelo ponosni. Eisini strokovnjaki so potrdili, da imamo uspešno strategijo izdelkov, tako kratkoročno, kot dolgoročno.«

Olympus M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6:
»Mikro sistemski objektiv Evrope 2010-2011«

Objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 9-18 mm 1:4-5.6 s svojo kompaktno velikostjo in super-širokokotnostjo izvrsten del opreme za imetnike fotoaparatov sistema Mikro ŠtiriTretjine, ki jih privlači krajinska in arhitekturna fotografija. »Nudi 100° zorno polje, ki pokriva zorni kot, kot bi pričakovali od 18-36 mm objektivov pri sistemih polnega formata,« je zapisala Eisina žirija. »Ker je presenetljivo lahek in kompakten, je živ dokaz, da super-širokokotni zoom objektivi niso nujno veliki in težki.« Majhne mere objektiva se ujemajo s konceptom sistema PEN, ki združuje kakovost posnetkov SLR in žepno velikost fotoaparata ter enostavnost in večpredstavnostne funkcije kompaktnih digitalnih fotoaparatov, med drugim videosnemanje v visoki ločljivosti. »Ima izredno hiter in skoraj neslišen ostrilni sistem, zaradi česar je idealen objektiv tudi za videosnemanje,« je še dodala žirija.


 

Sorodne novice
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati