Nikon predstavil COOLPIX S1100p in S5100

Nikon predstavil COOLPIX S1100p in S5100

Nikon predstavil COOLPIX S1100p in S5100

Po poletnem zatišju v svetu fotografskih novic je Nikon predstavil dva nova kompaktna fotoaparata: Nikon COOLPIX S1100p in S5100.

Sporočilo za javnost

Nikon Europe predstavlja dva nova kompaktna fotoaparata, ki se bosta pridružila družini COOLPIX. Tehnične navdušence bo mamil fotoaparat S1100pj z integriranim projektorjem, stilsko osveščene uporabnike pa bo prepričal S5100. COOLPIX S5100 je opremljen s posebnimi tehnologijami, ki omogočajo kakovostno fotografiranje tudi pri šibki svetlobi.

S fotoaparatom COOLPIX S1100pj je podjetje Nikon nadaljuje z inoviranjem na področju hibridnih fotoaparatov. Tako kot predhodnik S1000pj je model S1100pj opremljen s projektorjem, ki sedaj ponuja izboljšano kakovost slike ter možnost neposredne povezave z računalnikom. Uporabniki lahko svoje fotografije, videoposnetke in tudi predstavitve hitro in preprosto delijo z drugimi. Fotoaparat COOLPIX S5100 pa odlikujejo štiri nove tehnologije za kakovostne nočne posnetke. Premikanje objektiva VR skrbi za zmanjšanje vibracij, visoka občutljivost do ISO 3200 odpravlja šum v fotografijah, za ostrino posnetkov pa sta zadolžena izboljšano zaznavanje gibanja in nov sistem za nadzor bliskavice. Oba nova modela sta opremljena z objektivoma NIKKOR, s slikovnim procesorjem EXPEED C2 in z uveljavljenimi Nikonovimi funkcijami, ki omogočajo zajem fotografij najvišje kakovosti.

»Nova člana družine COOLPIX izboljšujeta našo ponudbo za uporabnike, ki iščejo zadnje inovacije ali priročen kompaktni fotoaparat za beleženje najljubših spominov. Fotoaparat S5100 ponuja visoko kakovost po dosegljivi ceni, s fotoaparatom S1100pj pa Nikon ohranja vodilni položaj na področju inovacije projektorja v fotoaparatu. Fotoaparat S1100pj je zaradi možnosti povezave z računalnikom PC ali Mac zelo vsestranska naprava, primerna tako za domačo kot za poslovno uporabo, saj z njo uporabniki pokažejo fotografije, predstavitve in druge vsebine lažje kot kdaj koli prej,« je ob predstavitvi jesenskih novosti dejal direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V. Mark Pekelharing.

COOLPIX S1100pj – nov način, kako pokazati fotografije drugim
S1100pj je naslednik fotoaparata S1000pj, ki se je kot prvi fotoaparat na svetu lahko pohvalil z vgrajenim projektorjem, in omogočil nove načine ogleda in predstavitve fotografij, brez potrebe po dodatni opremi ali gneče okoli zaslona fotoaparata. Projektor s 14 lumni svetilnosti zagotavlja 40 odstotkov več svetlobe kot predhodnik, zato omogoča projekcijo tudi v svetlejših prostorih ali na svetlejše površine. Ob povezavi z računalniki PC ali Mac je mogoče slike ali predstavitve takoj prikazati prek projektorja.

COOLPIX S1100pj odlikuje zmogljiva tehnična zasnova, saj vsebuje senzor z ločljivostjo 14,1 milijona slikovnih točk, širokokotni objektiv NIKKOR s petkratnim zoomom in 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD(ločljivost 460.000 točk), ki je občutljiv na dotik in skrbi za intuitivno upravljanje. Do kakovostnih fotografij uporabniku pomaga pet funkcij za zmanjševanje zameglitve, pametni sistem za portrete ter druge različne prednastavitve za posamezne scene fotografiranja. Vgrajena elektronika se zelo dobro odreže tudi pri povsem samodejnem načinu delovanja.

Fotoaparat S1100pj uvaja tudi vrsto funkcij za retuširanje fotografij, ki uporabniku omogočajo dodatno ustvarjalnost in urejanje slik brez računalnika. Take funkcije so na primer: učinek ribjega očesa, poudarjanje izbranih barv na sicer enobarvni sliki z več odtenki in mehčanje ozadja. Diaprojekcije je moč popestriti z vgrajenimi animacijami, spremljevalno glasbo ali učinki prehodov. Funkcija slikanja pa omogoča dodajanje ročno napisanih beležk fotografijam, tudi med samo projekcijo.

Fotoaparat COOLPIX S1100pj, ki bo naprodaj septembra po priporočeni maloprodajni ceni 379 evrov (DDV vključen v ceno), bo na voljo v črni in zeleni barvi.

Nikon S5100 front red

Nikon S5100 top

Nikon S5100 back

Nikon S5100 front black

COOLPIX S5100 – osupljivi posnetki tudi pri šibki svetlobi
S5100 je tanek in eleganten fotoaparat z ločljivostjo 12,2 milijona slikovnih točk, ki s svojimi funkcijami, preprostimi za uporabo, zagotavlja zajem kakovostnih posnetkov v vseh okoliščinah. Premikanje objektiva VR (zmanjšanje vibracij), izboljšano zaznavanje gibanja in napredni sistem za nadzor bliskavice zagotavljajo, da bo uporabnik celo ponoči, ko je zajemanje oteženo, vsakič posnel jasne fotografije.

Zaradi izboljšane odzivnosti slikovnega procesorja EXPEED C2 uporabnik lažje sledi premikajočemu se motivu. Če želi zajeti več kot le trenutek, mu namenski video gumb omogoča hitro in preprosto snemanje videoposnetkov z visoko ločljivostjo (HD 720p). Čeprav ima S5100 vgrajen širokokotni 28-milimetrski objektiv NIKKOR s petkratnim zoomom, znaša debelina kovinskega ohišja vsega 21,6 mm, zato ga lahko zlahka spravimo v torbico ali žep.

Fotoaparat COOLPIX S5100 je na voljo v šestih barvah: rdeči, črni, modri, rožnati, vijolični in srebrni, priporočena maloprodajna cena zanj pa znaša 169 evrov in že vključuje DDV.

Nikon S1100pj front

Nikon S1100pj top

Nikon S1100pj back

Nikon S1100pj front black

ViewNX 2
ViewNX 2 je paket programske opreme tipa vse-v-enem, ki uporabniku omogoča hitro in enostavno uvažanje, pregledovanje, urejanje ter skupno rabo fotografij in videoposnetkov. ViewNX 2, ki je nadgradnja izjemno uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki močno presegajo tiste, ki so na voljo kot del operacijskega sistema računalnika. Napredne funkcije za urejanje videoposnetkov, ki so paketu dodane na novo in izhajajo neposredno iz Nikonove nagrajene linije D-SLR, omogočajo ustvarjanje osupljivih videoposnetkov. ViewNX 2 je priložen vsem Nikonovim digitalnim fotoaparatom in je na voljo tudi za brezplačen prenos s spleta.

EXPEED C2
Slikovni procesor EXPEED C2 je najnovejša nadgradnja Nikonovega priznanega sistema za digitalno obdelavo fotografij, postreže pa z izboljšano funkcijo snemanja videoposnetkov, visoko občutljivostjo in največjo mogočo kakovostjo slike še dodatno razširja možnosti fotografiranja. EXPEED C2 izboljšuje izkoristek slikovnega senzorja ter zagotavlja jasne in realistične fotografije z živahnimi barvami, manjšim šumom in gladkimi tonskimi prehodi za izjemne fotografije in videoposnetke.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati