Nikon ViewNX 2

Nikon ViewNX 2

Nikon ViewNX 2

Nikon je objavil brezplačno nadgradnjo programske opreme za urejanje fotografij ter videoposnetkov - ViewNX 2.

Sporočilo za javnost

Nikon predstavlja ViewNX 2, obsežno novo različico priljubljenega kompleta programske opreme, ki uporabnikom omogoča enostavno uvažanje, iskanje, urejanje ter skupno rabo fotografij in videoposnetkov. ViewNX 2 je že na voljo za brezplačen prenos s spleta.

ViewNX 2, ki je nadgradnja uspešne programske opreme ViewNX, je uporabniku prijazen paket z velikim številom funkcij, ki je priložen Nikonovim digitalnim fotoaparatom in je na voljo tudi za brezplačen prenos s spleta. Programska oprema zdaj vsebuje tudi niz orodij za urejanje datotek D-Movie, posnetih z današnjimi fotoaparati D-SLR in kompaktnimi fotoaparati. Poleg osnovnih funkcij uvažanja in iskanja podatkov ViewNX 2 vsebuje tudi različne pogosto uporabljene prilagodljive menije in orodja, na primer za spreminjanje velikosti, nadzor svetlosti, obrezovanje ter poravnavo, pa tudi prefinjene funkcije za obdelavo formata RAW.

»Za mnoge je ViewNX glavna programska oprema za uvažanje in razvrščanje slik. S paketom ViewNX 2 pa delo poteka še lažje in bolj gladko, dodatna prednost pa so nove funkcije za urejanje videoposnetkov,« je povedal produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe Zurab Kiknadze. 

Nikon NXView 2 GUI

Predstavite videoposnetke v slogu
ViewNX 2 vsebuje več preprostih in intuitivnih orodij za urejanje, ki uporabnikom omogočajo ustvarjanje videoposnetkov odličnega videza. Programska oprema omogoča obrezovanje ter nato združevanje videoposnetkov, dodajanje različnih privlačnih funkcij prehoda z dodatkom fotografij in glasbe, s čimer lahko uporabnik ustvari elegantne in animirane filme, ki jih bo z veseljem pokazali družinskim članom ter prijateljem.

Izboljšan, intuitivni uporabniški vmesnik
Uporabniški vmesnik je bil preoblikovan za kar največjo učinkovitost. Lepa grafika in intuitivna postavitev menijev ter gumbov še dodatno olajšujeta dostop do ustvarjalnih orodij in njihovo uporabo. Dodane so bile različne možnosti prikaza, tako da ga je mogoče popolnoma prilagoditi posameznim opravilom. Poleg možnosti brskanja in urejanja fotografij je na voljo še funkcija »GeoTag«, ki uporabnikom omogoča ogled slik na zemljevidu, glede na lokacijo, kjer so bile posnete. Da bi bilo ogledovanje in urejanje očem privlačnejše, je mogoče barvo ozadja prilagoditi glede na svetlost fotografij.

Nikon ViewNX 2

Popoln nadzor
ViewNX 2 ponuja številne možnosti za urejanje fotografij, kot so obrezovanje, poravnava, samodejno zmanjšanje učinka rdečih oči in samodejna korekcija obstranskega barvnega odklona, skupaj s pomembnimi funkcijami, kot so pretvorba formata datoteke in vrsta možnosti za označevanje ter ocenjevanje, ki olajšujejo pomikanje med velikim številom slik in njihovo razvrščanje. Integrirana obdelava slik RAW omogoča dodatni nadzor nad končnim rezultatom, vsebuje pa številne uporabne funkcije urejanja, na primer nastavitve beline, izravnave osvetlitve, kontrasta, svetlosti, ostrine in še mnogo drugega. Programska oprema tudi povečuje število možnosti tiskanja, saj ponuja nove možnosti, kot so izbira barve ozadja in vključevanje metapodatkov.

Z dodatkom številnih novih funkcij, ki temeljijo na povratnih informacijah Nikonovih uporabnikov po vsem svetu, je ViewNX 2 popeljal Nikonov že tako odličen brezplačni paket programske opreme na novo raven in omogočil ustvarjalnim uporabnikom slik z vseh ravni, da lahko iz svojih fotografij izluščijo najboljše.

Polna različica programa ViewNX 2 je na voljo za brezplačen prenos s spleta, najdete jo na spletni povezavi http://nikonimglib.com/nvnx/.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati