Nikon najavil AF-S 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

Nikon najavil AF-S 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

Nikon najavil AF-S 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

Nikon Europe predstavlja nov objektiv AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR s popolnoma novim obsegom zooma, ki se bo pridružil liniji NIKKOR.

Sporočilo za javnost

Vsestranska optika s skoraj 11x razmerjem zooma od 28 do 300 mm prinaša nove ravni prilagodljivosti uporabnikom fotoaparatov DSLR formata FX.

»Zelo smo navdušeni nad tem vsestranskim objektivom iz linije NIKKOR. Format DX 18–200 mm se je izkazal za izjemno uspešnega in z veseljem predstavljamo iste prednosti tudi uporabnikom formata FX,« je povedal produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe Zurab Kiknadze.

10,7x razmerje zooma
Zaradi velikega 10,7-kratnega razmerja povečave je objektiv AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR vrhunski vsestranski objektiv. Zaradi izjemne goriščne razdalje 28–300 mm bo zagotovo zelo priljubljen vsestranski objektiv za vse, ki iščejo vrhunsko pokritost z enim samim objektivom, kar je uporabno pri potovanju z malo prtljage ali delu na fiksnem položaju. Prilagodljivi obseg zaslonke zagotavlja minimalno velikost in težo objektiva, kljub temu pa pri nastavitvi telefoto ponuja privlačne učinke globine polja.

Napredni sistem zmanjšanja vibracij
Nikonov ekskluzivni sistem zmanjšanja vibracij druge generacije (VRII) omogoča mirno fotografiranje z držanjem fotoaparata v roki pri vseh goriščnih razdaljah, in sicer z dvema načinoma: običajnim in aktivnim. Optični sistem VR tudi stabilizira sliko v iskalu, omogoča natančnejše delovanje samodejnega ostrenja in uokvirjanja, še zlasti pri obsegu povečave 300 mm, kjer lahko lažji objektivi povečajo tveganje neželenega tresenja fotoaparata.

Vrhunska optična konstrukcija
Kljub visokemu razmerju zooma ima objektiv dva elementa iz ED-stekla in tri asferične elemente, s katerimi učinkovito preprečuje odstopanja, ki se lahko pojavijo pri objektivih z velikim zoomom. Objektiv lahko pri vseh goriščnih razdaljah izostri predmet, oddaljen samo 50 cm, kar pomeni še večjo prilagodljivost.

Hitro upravljanje
Tihi pogon (SWM) je bil zasnovan posebej za zagotavljanje tihega in natančnega delovanja AF v razširjenem obsegu zooma z intuitivnim preklopom na ročno ostrenje. Stikalo za zaklepanje zooma preprečuje pojav imenovan »zoom creep« (premikanje objektiva pod lastno težo ob nagibanju med transportom) in ohranja kompaktne mere, ko ga fotograf ne uporablja. Objektiv je v veliki meri sestavljen iz magnezija, kar zagotavlja vzdržljivost in omogoča uravnoteženo upravljanje.

AF-S NIKKOR 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR skupaj z namenskim pokrovom HB-50 in mehko torbico tehta 800 gramov, naprodaj pa bo po priporočeni prodajni ceni 999 evrov.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati