Nikon predstavil AF-S 24-120mm f/4G ED VR

Nikon predstavil AF-S 24-120mm f/4G ED VR

Nikon predstavil AF-S 24-120mm f/4G ED VR

Nikon Europe predstavlja popolnoma novi objektiv AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR s petkratnim zoomom, namenjen fotoaparatom D-SLR formata FX.

Sporočilo za javnost

Goriščna razdalja 24–120 mm je še vedno edinstvena značilnost objektivov iz linije NIKKOR, nova različica pa se ponaša s fiksno zaslonko f/4 v celotnem obsegu zooma. Izstopata nanokristalna prevleka leč in Nikonov sistem zmanjševanja tresljajev VRII druge generacije.

»Ta objektiv ponuja vrhunsko vrednost in učinkovitost v kompaktnem paketu za vse pustolovske fotografe ter je letos že drugi objektiv VR z zoomom in zaslonko f/4, ki razširja možnosti za fotografe, ki uporabljajo Nikonove fotoaparate,« je povedal produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe Zurab Kiknadze.

Fiksna prilagodljivost
AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR pokriva obseg zooma od 24 do 120 mm, ki je edinstven za objektive NIKKOR, in je idealen za fotografiranje prireditev ter se odlično odreže na potovanjih. Fiksna zaslonka f/4 fotografu omogoča učinkovito upravljanje globine polja v celotnem obsegu povečave. AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR je kos najrazličnejšim motivom, od obširnih pokrajin do izoliranih portretov.

Umirjanje
AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR je opremljen z Nikonovim sistemom za zmanjševanje vibracij druge generacije (VR II), ki ponuja izravnavo, enakovredno približno štiri korake večji hitrosti sprožilca, in se pri šibki svetlobi odlično kombinira s fiksno zaslonko f/4. Sistem vključuje dva načina: običajnega za splošno fotografiranje z držanjem fotoaparata v roki in naprednega za kompenziranje frekvenc mehanskih vibracij, ki jih povzročajo letala in premikajoča se vozila.

Odlična kakovost v celotnem obsegu zooma
Zapletena optična zasnova uporablja nanokristalno prevleko, dva elementa iz ED-stekla in nič manj kot tri asferične elemente objektiva, s čimer pri vseh vrstah svetlobnih pogojev zagotavlja svetle slike z velikim kontrastom. Lise, neenakomerna osvetljenost in barvna odstopanja so zmanjšani, diafragma z devetimi ploščicami pa ustvarja nežen učinek »bokeh« na območjih zunaj izostritve.

Tiho delovanje
Tihi pogon (SWM) je bil zasnovan posebej za edinstvene značilnosti tega objektiva. Zagotavlja zelo diskretno samodejno ostrenje z možnostjo takojšnjega preklopa na ročno ostrenje v načinu delovanja M/A. Krmiljenje zooma in namestitev stikal sta bila skrbno zasnovana za intuitivno (slepo) upravljanje pri gledanju skozi iskalo. Objektiv ima dobro ravnotežje na fotoaparatih D-SLR, kot je D700, na cevi pa so rahle vdrtine, ki zagotavljajo boljši oprijem med uporabo.

Zasnovan za premikanje
Velik obseg zooma je dosežen v zelo kompaktni in robustni konstrukciji, kar je idealno za pustolovske fotografe in tiste, ki veliko potujejo. Zaradi precejšnjega števila sestavnih delov iz magnezija in plastike vrhunskega inženiringa je objektiv zasnovan, da odlično prenaša udarce vsakodnevne uporabe, gumijasta tesnila okoli stikal in nastavka pa pomenijo, da tudi vlažni ali prašni pogoji ne predstavljajo ovire pri fotografiranju.

Objektiv AF-S NIKKOR 24-120mm f/4G ED VR je dviga koncept »standardnega zooma« na povsem novo raven, s čimer odgovarja na zahteve današnjih fotoaparatov D-SLR formata FX z visoko ločljivostjo, hkrati pa ohranja odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo. Naprodaj bo po priporočeni prodajni ceni 1.219€.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati