Nikon predstavil AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Nikon predstavil AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Nikon predstavil AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G

Podjetje Nikon Europe danes predstavlja nov srednji telefoto objektiv s hitro zaslonko – AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G.

Sporočilo za javnost

Objektiv je naslednik zelo cenjenega 85-milimetrskega objektiva AF NIKKOR f/1,4D IF, premore pa povsem novo optično zasnovo, tihi pogon (SWM) in prevleko leč iz nanokristalov, zato je odlična izbira za fotografe, ki snemajo portrete in modne fotografije.

»Novi objektiv AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G bo dvignil fotografiranje portretov na novo raven. Objektivi, kot je ta, poosebljajo vse, kar predstavlja blagovna znamka NIKKOR: osupljiv kontrast in ločljivost, z edinstvenimi učinki mehkega ozadja. Pri Nikonu menimo, da bo postavil nov standard za fotografije nepremičnih motivov, kot tudi za rastočo vojsko videografov, ki uporabljajo digitalne zrcalno-refleksne fotoaparate (D-SLR), kakršen je D3S, za zajem videoposnetkov,« je povedal produktni vodja za objektive, dodatno in programsko opremo pri Nikon Europe Zurab Kiknadze.

Mojster za »bokeh«
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G je zasnovan kot popolna optika za profesionalno portretiranje. Hitra zaslonka f/1,4 zagotavlja odlično ločevanje motiva od ozadja, pri čemer okrogla diafragma z devetimi ploščicami omogoča osupljiv učinek »bokeh« z mehčanjem območij zunaj izostritve.

Vodilen glede svetlobnih pogojev
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G ima na novo razvit optični sistem z 10 elementi v 9 skupinah in vsebuje Nikonovo edinstveno prevleko proti odsevu (iz nanokristalov), ki zelo zmanjša pojav lis in neenakomerne osvetljenosti ter zagotavlja sijajne visokokontrastne slike tudi v najzahtevnejših svetlobnih pogojih.

Tiho delovanje
AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G je opremljen s tihim pogonom (SWM), ki zagotavlja tiho in natančno ostrenje. Krmilni mehanizem je bil izboljšan in zagotavlja izjemno gladko delovanje pri ročnem ostrenju.

Vzdržljivost brez konkurence
Kot je pričakovati, ima objektiv robustno magnezijevo ohišje NIKKOR ter zaščito pred vlago in prahom, ki omogoča delo v najtežjih pogojih fotografiranja. Težak je 595 gramov, zato zagotavlja dobro ravnotežje na Nikonovih naprednih in profesionalnih fotoaparatih D-SLR, kot sta D700 in serija D3. Objektivu sta priložena pokrov HB-55 in mehka torbica, priporočena prodajna cena pa znaša 1.649 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati