Nikon D3100

Nikon D3100

Nikon D3100

Nikon predstavlja D3100, D-SLR fotoaparat s potpunim HD videozapisom koji je najjednostavniji za upotrebu do sada.

Jordi Brinkman, menadžer za proizvode u tvrtki Nikon Europe, izjavio je: ““D3100 nasljednik je u Europi najbolje prodavanog D-SLR, D3000, s 14,2 megapiksela, potpunim HD videozapisom, funkcijom Pregled uživo s novim AF načinima i poboljšanom ergonomijom. Ima i popularni Način vođenja kao i D3000, koji sada prikazuje primjere slika koje možete postići s određenim postavkama, na primjer ako promijenite brzinu okidanja i otvor objektiva. Ovo je idealan fotoaparat za obitelji koje žele snimiti sve važne trenutke u savršenoj kvaliteti, bez opterećivanja s postavkama.””

Jednostavan i jasan D-SLR za obitelj
D3100 oblikovan je za one koji su novi u D-SLR fotografiji, osobito za mlade obitelji koje žele snimati prekrasne slike bez opterećivanja sa složenom funkcionalnosti. Raspon automatskih postavki znači da fotoaparat radi sav posao slično kao i na kompaktnom fotoaparatu: Pregled uživo s automatskim odabirom prizora odabire način koji odgovara situaciji snimanja; Prepoznavanje scena donosi izoštrene slike analiziranjem scene i optimiziranjem postavki fotoaparata prije otpuštanja okidača; a Način vođenja provest će vas postupno kroz postupak dobivanja slike koju želite..

Sustav automatskog fokusiranja od 11 točaka omogućit će da je sve fokusirano i osigurati slike savršene oštrine čak i za snimanje izraza ili pokreta koji najbrže prolaze. Osim toga, jasno tražilo znači da možete vidjeti i fokusirati precizno na slici koju želite snimiti, brzo i jednostavno. Pregled uživo s automatskim odabirom prizora intuitivan je i poznat način snimanja slika, koristan za one koji su do sad upotrebljavali samo kompaktni fotoaparat te sastavljanje slika pomoću LCD zaslona čini jednostavnim. Automatski odabir prizora odabrat će najbolji način za prizor i objekt koji želite snimiti, a Neprestani AF sa servom (AF-F) objekte će zadržati izoštrenima bez potrebe za pritiskanje na gumb za otpuštanje okidača. Live View također će prepoznati čak 35 lica istovremeno te će ih fotoaparat, čak i ako se osobe unutar okvira pomiču, nastaviti pratiti i izoštravati.


Zadivljujuće slike u svakoj situaciji
CMOS senzor slike od 14,2 megapiksela, novi, snažan sustav za obradu slika EXPEED 2 i širok raspon NIKKOR objektiva isporučuju izvrsne slike s nevjerojatnim pojedinostima gdje god se nalazite i što god radite. Posjeduje ISO 100-3200 osjetljivost, s mogućnošću učinkovitog povećavanja funkcije ISO do 12800. To značajno smanjuje rizik mutnih slika prilikom snimanja slika živahne djece ili večernjeg roštilja s cijelom obitelji.

Potpuni HD videozapisi za cijelu obitelj
Pomoću pristupačnog gumba za snimanje videozapisa možete se odmah prebaciti na način videozapisa na fotoaparatu D3100, a funkcija D-Movie omogućuje vam snimanje zadivljujućih HD filmskih isječaka sa zvukom. Senzor za velike slike i visoka ISO osjetljivost nude iznimnu kvalitetu slike, a širok raspon NIKKOR objektiva može se upotrijebiti za stvaranje kinematografskih efekata. Možete provoditi i jednostavne izmjene svojih isječaka u fotoaparatu brisanjem prizora ili spremanjem specifičnih kadrova kao fotografija – u obiteljskom fotoalbumu ništa neće nedostajati. D3100 također je kompatibilan s HDMI funkcijom pa možete spojiti fotoaparat s HD televizorom za pregled videozapisa u potpunom HD-u sjedeći iz svoje fotelje.

Vodič za sjajne fotografije
Za nove korisnike DSLR fotoaparata, inteligentan, poboljšan Način vođenja, kao na D3000, pruža vam postupne upute o tome kako promijeniti postavke fotoaparata. To znači da ćete ne samo dobiti sliku koju želite, nego vam pomaže u tome da razumijete kako je slika postignuta čime možete razvijati svoje fotografske vještine. Možete čak i pregledati primjere slika koje možete očekivati s obzirom na svaku postavku, na primjer ako promijenite otvor objektiva ili postavke brzine okidanja.

Nemojte propustiti ni jedan trenutak
D3100 nužna je stavka za svaki obiteljski događaj ili izlazak. Sveobuhvatne tehnologije fotoaparata i otporan vanjski izgled bit će u skladu sa svakim izletom, što god radili. Kompaktna veličina i kućište koje je lagano, D3100 čine jednostavnim za pakiranje i nošenje za sve one trenutke koji se ne smiju propustiti.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.