Olympus predstavil črno serijo za E-P2 fotoaparat

Olympus predstavil črno serijo za E-P2 fotoaparat

Olympus predstavil črno serijo za E-P2 fotoaparat

Olympus je predstavil novo omejeno serijo za PEN E-P2 z objektivom v črni različici.

Sporočilo za javnost

31. avgust 2010 – Enkraten nabor fotoaparatov PEN je že trdno zasidran med najljubšimi fotoaparati ljubiteljev, Olympus pa ima sedaj pripravljeno še eno novost. Dva posebna kompleta vodilnega modela PEN E-P2 s pripadajočo dodatno opremo - vso v elegantni črnini - izzivata občudovanje. V obeh je poleg vitkega črnega fotoaparata E-P2 tudi črna različica super-ploskega objektiva M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:2.8. Objektiv je v črni barvi sicer na voljo le v omenjenih kompletih in s svojim privlačnim videzom v trenutku prepriča bodočega lastnika, da ga je vredno imeti. V vsakem kompletu je tudi po eden od dveh vrhunskih pripomočkov: posebna črna izdaja EVF prinaša izrezane linije prilagodljivega in snemljivega elektronskega iskala VF-2, posebna črna izdaja E-P2 z bliskavico pa nudi vitko in kompaktno zunanjo bliskavico FL-14 v starinskem slogu, ki je v črni barvi prav tako na voljo le v omejenem številu tega kompleta. Oba pripomočka v črni barvi očarata s svojo eleganco. Za slogovno ozaveščene pa dizajn zaključuje zgodovinski pokrovček za objektiv s slavim logotipom F klasičnega Olympusa Pen F iz leta 1963, enega najelegantnejših fotoaparatov vseh časov. Posebna črna izdaja EVF E-P2 od oktobra 2010. Oba kompleta bosta izdana v omejenem številu.

Retro revolucija
Ko je Olympus 1959 predstavil prvotni analogni Pen, je bila njegova kompaktna oblika prava senzacija. E-P2 kot vodilni model večkrat nagrajene sedanje serije PEN ponosno nadaljuje slavno izročilo. Združuje izmenljivost objektivov in možnost vsestranske uporabe, značilne za D-SLR, ter majhno ohišje in prijaznost do uporabnika, po kateri slovijo predvsem digitalni kompaktni fotoaparati. Ob ustvarjalnih umetniških filtrih, velikem 7,6-cm LCD s prikazom žive slike, sledilnim samodejnim ostrenjem in HD videosnemanjem se E-P2 ponaša tudi s preizkušenim ultrazvočnim protiprašnim filtrom in v ohišje vgrajenim stabilizatorjem slike. Vodilni model PEN tudi izgleda temu primerno - kovinsko ohišje in poteze v starinskem slogu se naravno ujemajo z dodatno opremo posebnih izdaj v črnem.

Ploski objektiv
V obeh novih kompletih je izjemno majhni ploski objektiv M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:2.8, ki je v črni barvi na voljo izključno v teh kompletih. Odlični širokokotni objektiv meri v dolžino pičlih 22 mm in tehta le 71 g, zato ga zlahka spravimo v vsak žep ali torbico, kjer v pripravljenosti čaka na pravi trenutek za spontano fotografijo. Črna različica ploskega objektiva se popolnoma ujema z vitkim ohišjem E-P2.

Vsestransko iskalo
Ob novih kompletih se pokaže prava prednost ključne lastnosti E-P2 - vhoda za elektronsko dodatno opremo, na katerega lahko namestimo različne profesionalne naprave za boljše fotografiranje in video snemanje. Posebna črna izdaja E-P2 z EVF to možnosti izkorišča z namenskim elektronskim iskalom VF-2 črne barve. VF-2 zagotavlja ambicioznim uporabnikom prvovrstno delovanje tudi ob zahtevnih svetlobnih pogojih. Mogoče ga je zasukati za 90° v zgornji položaj, ki je še posebej primeren za videosnemanje in fotografiranje pod nizkimi koti. Spremembe nastavitev prikazuje v realnem času in z visoko kontrastnostjo prikazane slike bistveno olajša ostrenje.

Bliskavica v starinskem slogu
V posebni črni izdaji E-P2 z bliskavico je zunanja bliskavica FL-14, ki je v črni barvi prav tako na voljo le v tem kompletu. Gre za lep pripomoček, ki uteleša enkraten starinski slog prvotnega Pena. Upravljamo jo lahko neposredno prek LCD, kjer so na voljo različni programi delovanja, od zmanjšanja pojava rdečih oči, počasne sinhronizacije in sinhronizacije ob drugem zastoru in treh različnih načinov delovanja do številnih ustvarjalnih možnosti in nastavitev ob fotografiranju pri šibi svetlobi. FL-14 je izven tega kompleta na voljo le v srebrni barvi.

Klasični pokrovček
Noben pravi ljubitelj PEN-a se ne bo odpovedal elegantnemu pokrovčku z zgodovinsko vrednostjo. Srebrni logotip F je vidni spomin s sprednje strani prvotnega Olympusovega Pena F in se odlično zliva s črnim kovinskim ohišjem E-P2.

Celoten seznam lastnosti, funkcij in kompletov E-P2 ter njihove vsebine je na voljo na www.olympus.si

Vsebina posebne črne izdaje E-P2 z EVF
• Fotoaparat E-P2 črne barve
• Ploski objektiv M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:2.8 posebej v črni barvi
• Elektronsko iskalo VF-2 v črni barvi
• Zgodovinski pokrovček objektiva z logotipom F


Vsebina posebne črne izdaje E-P2 z bliskavico
• Fotoaparat E-P2 črne barve
• Ploski objektiv M. ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:2.8 posebej v črni barvi
• Zunanja bliskavica FL-14 posebej v črni barvi
• Zgodovinski pokrovček objektiva z logotipom F

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati