Canon PowerShot SX130 IS

Canon PowerShot SX130 IS

Canon PowerShot SX130 IS

Canon PowerShot SX130 IS je nov kompaktni fotoaparat, ki ponuja snemanje HD video vsebin, fotografije v ločljivosti 12,1 milijona točk in 12x optična povečavo.

Sporočilo za javnost

London, 8. 9. 2010 − PowerShot SX130 IS odlikuje popolna kombinacija zmogljivosti in vrednosti − ponuja snemanje videa v visoki ločljivosti HD, 12-kratno povečavo, širokokotni objektiv in Canonovo kakovost v dostopnem, družinskem kompaktnem fotoaparatu, primernem za vsakdanjo rabo. Omogoča slikanje nepozabnih trenutkov s prijatelji in družino v ločljivosti 12,1 milijona točk ali snemanje v ločljivosti 720p s stereo zvokom. Prizoru se lahko povsem približa s pomočjo 12-kratne povečave in optičnega stabilizatorja slike, posnetke pa predvaja na velikem, 7,5-centimetrskem zaslonu LCD.

Enostavno upravljanje za vso družino
PowerShot SX130 IS daje odlične rezultate z nekaterimi naprednimi snemalnimi funkcijami, ne glede na fotografsko predznanje. Način Easy Mode izklopi večino nastavitev in z zaslona odstrani večino ikon ter tako začetnikom omogoča osredotočanje na zajem popolnih posnetkov. Za vsakdanjo rabo način Smart Auto izbira med 28 različnimi tipi prizorov in zagotavlja, da je fotoaparat pravilno nastavljen za slikanje posameznega motiva. Pametni sprožilec (Smart Shutter) uporablja tehnologijo prepoznavanja obrazov, s katero ugotavlja, kdaj se v kadru pojavi tudi snemalec. Vse, kar mora fotograf storiti, ko je pripravljen na slikanje, je, da v kadru pomežikne ali se nasmehne.

Razširitev ustvarjalnega obzorja
Ročni načini osvetlitve bolj izkušenim uporabnikom omogočajo več ustvarjalnosti, začetniki pa se lahko poigrajo z naborom zabavnih učinkov. Učinek Miniature Effect naredi krajinski posnetek tako, da je videti kot miniatura, medtem ko učinek ribjega očesa oponaša popačenje objektiva ribje oko. PowerShot SX130 IS podpira tudi kartice SDXC, na katere je mogoče brezskrbno shraniti večjo količino filmov in fotografij.

PowerShot SX130 IS − ključne lastnosti:
• 28 mm širokokotni objektiv z 12-kratno povečavo in stabilizatorjem slike
• Tipalo CCD z 12,1 milijona točk
• Načina Smart Auto in Easy modes zaznata 28 tipov prizorov
• 7,5 cm (3.0") LCD-zaslon
• HD-filmi
• Samodejni sprožilec Smart Shutter z zaznavanjem mežikanja
• Med snemalnimi načini je tudi učinek miniature
• Triki in nasveti
• Popoln ročni nadzor
• i-Contrast

 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati