Nikon COOLPIX S80

Nikon COOLPIX S80

Nikon COOLPIX S80

Nov kompaktni fotoaparat Nikon S80 je zadnji model iz serije COOLPIX. Opremljen je s slikovnim senzorjem z ločljivostjo 14,1 milijona pik, HD video in zaslonom na dotik.

Sporočilo za javnost

Nikon Europe predstavlja najnovejši kompaktni fotoaparat iz linije COOLPIX. Model S80, ki s tankim ohišjem in obliko sodi med najelegantnejše žepne fotoaparate, premore inovativen zaslon OLED z večprstno podporo, kar uporabniku omogoča enostavno upravljanje s fotoaparatom. Coolpix S80 se ponaša s slikovnim senzorjem z ločljivostjo 14,1 milijona slikovnih pik, objektivom NIKKOR s 5-kratno povečavo, snemanje videa v tehniki HD ter drugimi naprednimi lastnostmi.

»Coolpix S80 dokazuje, da Nikon namerava ostati vodilni proizvajalec v kategoriji fotoaparatov, opremljenih z zasloni na dotik. Eleganten visokokakovostni zaslon uporabniku omogoča, da brez težav ureja in pregleduje slike, zaradi visoke hitrosti in zmogljivosti pa lahko ujame vse najpomembnejše trenutke – tudi v visoki ločljivosti. S80 je idealen fotoaparat za uporabnike, ki sledijo najnovejšim modnim smernicam, saj poleg odličnih tehničnih specifikacij s svojo eleganco nudi unikaten slog,« je ob predstavitvi modela COOLPIX S80 dejal direktor oddelka za potrošniške izdelke v podjetju Nikon Europe B. V. Mark Pekelharing.

Upravljanje na dotik
Vgrajen zaslon s podporo večprstnemu dotiku nudi številne možnosti enostavnega upravljanja s fotoaparatom. S funkcijo sprožilca na dotik lahko uporabnik sliko ali videoposnetek izostri in posname s preprostim dotikom ustreznega dela zaslona. Hkrati je tudi retuširanje fotografij v fotoaparatu postalo povsem preprosto. Z vgrajenimi filtri, kot so ribje oko, poudarjanje izbranih barv in učinek pomanjšanja, je moč fotografije popraviti brez uporabe računalnika. Sodoben zaslon s tehnologijo OLED nudi diagonalo 8,7 cm (3,5 palca) in visoko ločljivost (819.000 slikovnih pik) prikaza vsebin, še posebej dobro pa se odreže v neposredni sončni svetlobi.

Visokoločljivi videoposnetki
Za uporabnike, ki si želijo najnovejših tehnologij, Nikon nudi tehnologijo snemanja v več formatih, COOLPIX S80 pa videoposnetke zajema v visoki ločljivosti (HD) in s stereo zvokom. Motive je moč med snemanjem tudi približati ali oddaljiti. Prek vmesnika HDMI si lahko uporabniki slike in video posnetke ogledajo v visoki ločljivosti na združljivih digitalnih televizorjih.

Slog in zmogljivost
COOLPIX S80 se lahko pohvali z modnim in zelo tankim ohišjem. Slogovno eleganco še nadgrajuje način za enostavno samodejno delovanje, ki uporabniku omogoča, da posname fotografije, ne da bi se moral ukvarjati s tehničnimi podrobnostmi. V ohišju aparata se sicer skrivajo še druge zmogljive tehnologije, na primer 5 funkcij za zmanjšanje zameglitve. Med drugim COOLPIX S80 premore tehnologiji za zmanjšanje vibracij (VR) v objektivu in zaznavanje gibanja.

Fotoaparat COOLPIX S80 bo na voljo konec oktobra, priporočena maloprodajna cena zanj pa bo znašala 349 evrov in že vključuje DDV.


 

Komentarji
Peter Atanackov (@Geo) 8. september 2010 13:04
bi bla fajn zadeva zav žep, če bi imel vsaj 28mm objektiv...
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati