Pentax K-r

Pentax K-r

Pentax K-r

Pentax najavil nov DSLR fotoaparat K-x, ki omogoča zajemanje slik v ločljivosti 12,4 milijona slikovnih točk, snemanje HD filmov, ...

Sporočilo za javnost

Pentax je že z modelom K-x postavil visoke standarde v vstopni DSLR razred, zato je bilo upravičeno pričakovati, da bo tudi K-r sledil temu trendu. V vstopni razred prinaša simpatično kombinacijo enostavnosti rokovanja in sodobne tehnike.

Pentax K-r omogoča zajem slike v ločljivosti 12,4 milijona točk, snemanje videa v HD ločljivosti, hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo 6 posnetkov v sekundi in fotografiranje pri super visoki občutljivosti ISO 25.600. Vgrajen ima visokoločljiv LCD zaslon z diagonalo 7,6 cm ter učinkovit sistem za blaženje tresljajev Shake Reduction, ki deluje s Pentax K-mount objektivi, z opcijskim adapterjem pa tudi s starejšimi manualnimi objektivi. Edinstvena je rešitev napajanja, saj poleg priloženega Li-Ion akumulatorja z avtonomijo cca. 560 posnetkov lahko z opcijskim držalom D-BH109 uporabljate tudi povsod dosegljive AA baterije. Dodana je še možnost IR brezžičnega povezovanja s hitrim IrSimpleTM protokolom - tako s prenosnim telefonom kot tudi z drugim K-r fotoaparatom.

Nova generacija CMOS tipala omogoča hiter prenos zajetih podatkov v nov slikovni procesor PRIME II, s čimer je omogočena visoka hitrost zaporednih posnetkov (6 na sekundo, 25 JPEG v seriji) ter kakovostni video v HD ločljivosti. Nov AF sistem SAFOX IX vključuje 11 ostritvenih točk (9 križnih v sredini), za pomoč pri ostrenju v slabi svetlobi je dodan tudi pomožni žarek. Močno je izboljšana hitrost samodejnega ostrenja v Live View načinu.

Uporabnik Pentax K-r ima na voljo 9 načinov končne obdelave posnetkov, vključno z Bleach Baypass, ki poskrbi za dramatičen učinek gibanja, ter 18 digitalnih filtrov za kreiranje vizualnih učinkov brez uporabe računalnika.

HDR funkcija s pomočjo sestavljanja treh slik v eno (brez uporabe računalnika) omogoča zelo širok dinamični obseg posnetka, s pomočjo Auto Align funkcije tudi pri posnetkih "iz roke".

Pentax K-r je prvi Pentax DSLR fotoaparat, opremljen z IrSimpleTM hitro IR povezavo, ki omogoča izjemno enostavno povezovanje združljivih naprav, kot. npr prenosni telefon, s čimer K-r postane novo komunikacijsko orodje, s katerim je možno brezžično izmenjevanje posnetkov med dvema fotoaparatoma K-r.

Če fotografija ne zadošča lahko posežete tudi po snemanju videa v HD ločljivosti (1280x720 točk) s hitrostjo 25 sličic na sekundo, pri čemer lahko uporabljate paleto različnih objektivov in s spreminjanjem zaslonke izkoristite tudi možnost vpliva na globinsko ostrino.

Poleg vsega naštetega ima Pentax K-r vgrajen še Dust Removal mehanizem za odstranjevanje prahu s površine tipala, uporabniku prijazen razpored kontrolnih gumbov, Auto Picture samodejni način izbire scene, Live View način predogleda slike v živo, 11 prednastavljenih scenskih načinov (tudi novim Night Scene HDR) ter samodejno kompenzacijo popačenj in kromatske abreacije za DA, DFA in FA Limited objektive.

Sorodne novice
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati