Pentax K-r

Pentax K-r

Pentax K-r

Pentax najavil nov DSLR fotoaparat K-x, ki omogoča zajemanje slik v ločljivosti 12,4 milijona slikovnih točk, snemanje HD filmov, ...

Sporočilo za javnost

Pentax je že z modelom K-x postavil visoke standarde v vstopni DSLR razred, zato je bilo upravičeno pričakovati, da bo tudi K-r sledil temu trendu. V vstopni razred prinaša simpatično kombinacijo enostavnosti rokovanja in sodobne tehnike.

Pentax K-r omogoča zajem slike v ločljivosti 12,4 milijona točk, snemanje videa v HD ločljivosti, hitro zaporedno fotografiranje s hitrostjo 6 posnetkov v sekundi in fotografiranje pri super visoki občutljivosti ISO 25.600. Vgrajen ima visokoločljiv LCD zaslon z diagonalo 7,6 cm ter učinkovit sistem za blaženje tresljajev Shake Reduction, ki deluje s Pentax K-mount objektivi, z opcijskim adapterjem pa tudi s starejšimi manualnimi objektivi. Edinstvena je rešitev napajanja, saj poleg priloženega Li-Ion akumulatorja z avtonomijo cca. 560 posnetkov lahko z opcijskim držalom D-BH109 uporabljate tudi povsod dosegljive AA baterije. Dodana je še možnost IR brezžičnega povezovanja s hitrim IrSimpleTM protokolom - tako s prenosnim telefonom kot tudi z drugim K-r fotoaparatom.

Nova generacija CMOS tipala omogoča hiter prenos zajetih podatkov v nov slikovni procesor PRIME II, s čimer je omogočena visoka hitrost zaporednih posnetkov (6 na sekundo, 25 JPEG v seriji) ter kakovostni video v HD ločljivosti. Nov AF sistem SAFOX IX vključuje 11 ostritvenih točk (9 križnih v sredini), za pomoč pri ostrenju v slabi svetlobi je dodan tudi pomožni žarek. Močno je izboljšana hitrost samodejnega ostrenja v Live View načinu.

Uporabnik Pentax K-r ima na voljo 9 načinov končne obdelave posnetkov, vključno z Bleach Baypass, ki poskrbi za dramatičen učinek gibanja, ter 18 digitalnih filtrov za kreiranje vizualnih učinkov brez uporabe računalnika.

HDR funkcija s pomočjo sestavljanja treh slik v eno (brez uporabe računalnika) omogoča zelo širok dinamični obseg posnetka, s pomočjo Auto Align funkcije tudi pri posnetkih "iz roke".

Pentax K-r je prvi Pentax DSLR fotoaparat, opremljen z IrSimpleTM hitro IR povezavo, ki omogoča izjemno enostavno povezovanje združljivih naprav, kot. npr prenosni telefon, s čimer K-r postane novo komunikacijsko orodje, s katerim je možno brezžično izmenjevanje posnetkov med dvema fotoaparatoma K-r.

Če fotografija ne zadošča lahko posežete tudi po snemanju videa v HD ločljivosti (1280x720 točk) s hitrostjo 25 sličic na sekundo, pri čemer lahko uporabljate paleto različnih objektivov in s spreminjanjem zaslonke izkoristite tudi možnost vpliva na globinsko ostrino.

Poleg vsega naštetega ima Pentax K-r vgrajen še Dust Removal mehanizem za odstranjevanje prahu s površine tipala, uporabniku prijazen razpored kontrolnih gumbov, Auto Picture samodejni način izbire scene, Live View način predogleda slike v živo, 11 prednastavljenih scenskih načinov (tudi novim Night Scene HDR) ter samodejno kompenzacijo popačenj in kromatske abreacije za DA, DFA in FA Limited objektive.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati