Nikon AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II

Nikon AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II

Nikon AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II

Nikon je predstavil nov teleobjektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II, ki je nadgradnja predhodnika 200mm F2 VR. Cena objektiva bo 5.899 evrov.

Sporočilo za javnost

Nikon je predstavil nov profesionalni teleobjektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II, ki je nadomestil predhodnika AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED. Nov objektiv ima nanokristalni premaz leč, drugo generacijo tehnologije zmanjševanja vibracij (VR II) in nov način ostrenja A/M. Slednji predstavlja prioriteto samodejnega ostrenja pri uporabi ročnega ostrenja, tako da je idealen teleobjektiv za zahtevne fotografe, ki potrebujejo brezkompromisno zmogljivost.

Objektiv je obdržal optično zasnovo predhodnika in nudi kakovostno sliko z izjemno ostrino, kontrastom in definicijo detajlov ter prijeten in mehak bokeh (kakovost neostrine). Še posebej se izkaže pri fotografiranju dvoranskih športov in dogodkov na odru.

Izjemno ostri akcijski posnetki
Objektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II ima vgrajeno drugo generacijo tehnologije za zmanjševanje vibracij (VR II), ki omogoča kompenzacijo do štirih stopenj hitrosti zaklopa. To pomeni, da je pri fotografiranju iz roke še lažje zajeti zelo ostre posnetke. Sistem ima dva načina - normalni način za splošno fotografiranje iz roke in aktivni način za kompenzacijo vibracij, ki nastajajo pri fotografiranju premikajočih se objektov (panning). Način A/M se pridružuje obstoječima načinoma M/A in M. Ta dodatni način ostrenja predstavlja prioriteto samodejnega ostrenja pri hkratni uporabi ročnega ostrenja med fotografiranjem.

Kristalno čisto
Optična sestava objektiva s trinajstimi elementi v devetih skupinah s tremi elementi iz ED-stekla in enim elementom iz Super ED-stekla, v kombinaciji z nanokristalnim premazom leč zagotavlja najvišjo kakovost fotografij. Konstrukcija z ED-steklom zagotavlja ostre in kontrastne slike, nanokristalni premaz pa učinkovito zmanjšuje odboje in izgubo kontrasta. Objektiv odlikujeta njegov prijeten bokeh in učinkovita "izolacija" motiva od ozadja, za kar poskrbita velika zaslonka f/2 in devet zaobljenih lamel zaslonke.

Ustvarjen za najstrožje zahteve
Objektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II je izdelan tako, da izpolni stroge zahteve profesionalnih fotografov. Odporno magnezijevo ohišje in učinkovito tesnjenje na spojih konstrukcijskih stikov, ki preprečuje vdor vlage in prahu, zagotavljajo, da je ta objektiv prava izbira za najzahtevnejše pogoje fotografiranja.

Objektiv je popolnoma združljiv z vsemi Nikonovimi telekonverterji, kar še poveča njegovo uporabnost. Objektiv AF-S NIKKOR 200 mm f/2G ED VR II ima priloženo sončno zaslonko HK-31, nastavek za stativ, držalo za vstavljanje filtrov in visokokakovostno torbico z balističnega najlona CL-L1, ki je oblikovana kot torba za čez ramo.

Nov objektiv Nikkor AF-S VR NIKKOR 200 mm f/2G IF-ED bo pri nas v prodaji konec oktobra po ceni 5.899 evrov. 
 

Komentarji
Primož Fideršek (@piXi) 15. september 2010 17:38
imel možnost delat s predhodnikom in lahko rečem da je že tisto noro dober objektiv, fotka še s 2TC kristalno ostra
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati