Nikon predstavil bliskavico SB-700

Nikon predstavil bliskavico SB-700

Nikon predstavil bliskavico SB-700

Podjetje Nikon Europe je predstavilo novo bliskavico SB-700, ki je nadgradnja bliskavice z oznako SB-900.

Sporočilo za javnost

Podjetje Nikon Europe najavlja novo bliskavico z oznako SB-700, ki je veliko vgrajenih naprednih funkcij podedovala od profesionalne bliskavice SB-900. V kompaktnem ohišju ta napredna, a za uporabo še vedno zelo preprosta bliskavica, zahtevnejšim fotografom omogoča širši nabor načinov osvetljevanja ter raziskovanje novih možnosti Nikonovega kreativnega sistema osvetljevanja.

Bliskavica je idealna za zelo širok spekter uporabe, od portretov in studijske fotografije do fotografiranja dogodkov in nočnega fotografiranja. Seveda pa pri tem ohranja kakovost in zanesljivost Nikonovih bliskavic.

Bliskavica ima vgrajen intuitivni vmesnik in preprost operacijski sistem ter veliko naprednih funkcij, ki jih je podedovala od profesionalne bliskavice SB-900. Uporablja Nikonovo tehnologijo i-TTL, sistem za merjenje svetlobe skozi objektiv, samodejno zoomiranje v več korakih, samodejno zazna uporabljeno goriščnico ter prilagodi izhodno moč in kot svetlobe za vidne kote od 24 do 120 mm. Uporabniki lahko izbirajo med tremi načini osvetlitve, ki jih lahko hitro prilagodijo različnim pogojem fotografiranja.

Ustvarjena za vsestranskost
Bliskavica SB-700 je združljiva s fotoaparati formatov FX in DX, njen hitri brezžični nadzor pa jo naredi nadvse privlačno za različne profile fotografov, vključno z naprednimi fotografi, ki bi radi razširili svoj sistem kreativne osvetlitve. Deluje lahko kot glavna kontrolna enota, ter tako upravlja dve skupini bliskavic, lahko pa predstavlja brezžično oddaljeno bliskavico v sistemu z več bliskavicami.

Z vrtljivo glavo in vgrajeno odbojno kartico jo fotografi lahko uporabljajo tako, da usmerjajo svetlobo in izkoriščajo odboje od stropa ali zida. SB-700 ima poleg tega priložen priročen Nikonov difuzor, ki izravna svetlobo in zmehča sence pri neposrednem načinu fotografiranja. Bliskavica ima na vpenjalni nogi ročico za zaklepanje, s katero se varno pritrdi na fotoaparat.

Bliskavica Nikon SB-700 bo v Sloveniji na prodaj konec novembra po priporočeni ceni 339 evrov.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati