Canon PowerShot G12

Canon PowerShot G12

Canon PowerShot G12

Canon je predstavil fotoaparat PowerShot G12, ki se od prejšnjih modelov iz serije G razlikuje predvsem z možnostjo snemanja video posnetkov v visoki ločljivosti in novem sistemu HS.

Sporočilo za javnost

LJUBLJANA, 16. 9. 2010 – Canon je predstavil novega paradnega konja serije G, ki že desetletje predstavlja standard in zapoveduje smernice razvoja kompaktnih digitalnih fotoaparatov. PowerShot G12 postavlja nov mejnik, saj zahtevnim in ljubiteljskim fotografom ponuja še več zmogljivosti, prilagodljivosti in nadzora – vse to v izredno kompaktnem ohišju. Ne glede na lokacijo ali pogoje fotografiranja, PowerShot G12 ponuja Canonovo slikovno odličnost, združeno z brezčasnim stilom in upravljanjem. Uporabnikom so ročne nastavitve na dosegu prstov, kar pripomore k izražanju njihove ustvarjalnosti.

Profesionalna kakovost slik v vseh pogojih
V osrčju PowerShota G12 je Canonov sistem HS, ki je kombinacija visokoobčutljivega tipala z 10 milijoni točk in procesorja DIGIC 4. Skupaj ponujata izvrstno kakovost posnetkov in napredne zmogljivosti v vseh svetlobnih pogojih, tudi najtemnejših. PowerShot G12 je zato idealen za fotografiranje temnejših prizorov brez bliskavice ali stojala. Canonov širokokotni 28 mm objektiv s 5-kratno povečavo omogoča krajinsko slikanje kot tudi portretno in makro fotografijo. PowerShot G12 je tudi prvi v Canonovi seriji G z možnostjo snemanja filmov v visoki ločljivosti 720p s stereozvokom. Napreden sistem optične stabilizacije omogoča slikanje z do štiri stopnje nižjo hitrostjo zaklopa, kot je mogoče sicer, medtem ko sistem Hybrid IS občutno zmanjša učinek premikanja fotoaparata, še posebej pri makrofotografiji.

Prilagodljivost in ustvarjalnost v majhnem ohišju
PowerShot G12 uporabnikom omogoča, da dajo svoji ustvarjalnosti prosto pot, saj lahko v celoti nadzirajo fotografiranje z analognimi gumbi, ki omogočajo hitro nastavljanje, kot sta občutljivost ISO in format posnetkov. Z novim prednjim gumbom in večfunkcijskim gumbom so nastavitve zaslonke in zaklopa ves čas na dosegu prstov.

Slikanje motivov z različnih kotov je zdaj mogoče s pomočjo 7 cm vrtljivega zaslona PureColor II VA LCD, še večjo prilagodljivost fotografskemu stilu posameznika pa daje optično iskalo. Za poglobljeno raziskovanje ustvarjalnega potenciala je na voljo slikanje
v formatu RAW, ki omogoča popoln nadzor pri nadaljnji obdelavi posnetkov. S fotoaparatom je združljiva vrsta dodatkov, vključno z novim 58 mm nastavkom za filtre, bliskavicami Speedlite in vodotesnim ohišjem za podvodno fotografijo. Napredne možnosti ročnega nadzora, praktičnost in vodilne Canonove tehnologije iz
PowerShota G12 naredijo popoln kompaktni fotografski aparat za zahtevne fotografe.

PowerShot G12 – ključne lastnosti:
· Sistem HS
· Visokoobčutljivo tipalo CCD z 10 milijoni točk
· 28 mm širokokotni objektiv s 5-kratno povečavo, Hybrid IS
· 7 cm vrtljiv zaslon LCD, elektronska libela, optično iskalo
· Prednji vrtljivi gumb, popolno ročno upravljanje in RAW-format
· HD-snemanje, HDMI
· Način slikanja z visokim dinamičnim razponom
· Samodejni način Smart Auto
· Snemanje v različnih slikovnih formatih
· Razširjena ponudba dodatne opreme

Canon PowerShot G12

Canon PowerShot G12

Canon PowerShot G12

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati