Lexmark Genesis

Lexmark Genesis

Lexmark Genesis

Lexmark je predstavil barvno večopravilno napravo, katero poleg hitrega tiskanja in zajemanja dokumentov odlikuje tudi izredno lepa stilska zunanjost.

Sporočilo za javnost

Podjetje Lexmark predstavlja eno največjih inovacij na področju tiskalnikov v zadnjih letih. Lexmark Genesis je barvna večopravilna naprava, ki v sebi združuje visoko hitrost izpisovanja dokumentov, spletno povezljivost, tehnologijo Flash Scan ter vrsto pametnih rešitev za pohitritev pisarniških procesov, povezanih s tiskanjem ali zajemanjem dokumentov. Lexmark Genesis, ki je hkrati stilsko najnaprednejši izdelek ameriškega proizvajalca ter obvlada tudi socialna omrežja Facebook ter Twitter, bo naprodaj v začetku prihodnjega leta.

Lansko leto so pri Lexmarku predstavili družino barvnih večopravilnih naprav, namenjenih uporabi v sodobnih poslovnih okoljih, kjer sta brezžična povezava in stik z internetom del vsakdana. Lexmark Genesis zmogljivo platformo, ki temelji na tehnologiji brizganja črnila, še nadgrajuje s svežimi inovacijami ter stilom.

"Inovativen je edini pravi pridevnik za opis večopravilne naprave Lexmark Genesis. Ta ni edinstvena le po svoji napredni obliki, temveč tudi po naboru rešitev SmartSolutions, ki jo naredijo izredno produktivno tako v poslovnih kot tudi zahtevnih domačih okoljih," je povedal Lexmarkov podpredsednik ter vodja oddelka tiskalniških rešitev in storitev Paul Rooke. Dodal je še: "Namestitev in nastavitev je končana nekaj minut zatem, ko uporabnik tiskalnik vzame iz škatle. Z vsako uporabo se nato lahko začne seštevanje prihrankov časa, ki jih nudijo funkcije hipnega predogleda, hitrega kopiranja dokumentov ter daleč najhitrejše skeniranje dokumentov v računalniški oblak."

Nova tehnologija Flash Scan, ki temelji na gradnikih, poznanih iz sveta digitalne fotografije, vsebuje slikovni senzor ločljivosti 10 milijonov slikovnih točk. Ta ne zagotavlja le vrhunske kakovosti zajetih dokumentov, temveč v navezi z ostalo mehaniko in programsko opremo omogoča hipen predogled dokumentov na barvnem in na dotik občutljivem 4,3-palčnem (10,9 cm) zaslonu. Tehnologija Flash Scan omogoča visoke hitrosti zajema dokumentov, nove Lexmarkove večopravilne naprave, kakršna je Lexmark Genesis, pa digitalno podobo dokumenta izdelajo v vsega treh sekundah.

Zaslon, občutljiv na dotik, poskrbi za nadpovprečno uporabniško izkušnjo, v navezi z rešitvami Lexmark SmartSolutions pa uporabniku nudi predloge pogosto opravljanih nalog ter povezovanje s spletnimi aplikacijami za hrambo ali upravljanje dokumentov, kot so Stamps.com, Evernote, Box.net ter TripIt. Naboru podprtih aplikacij se z najavo multifunkcijske naprave Genesis pridružujeta še aplikaciji za družabni omrežji Facebook ter Twitter, ki omogočata ogled in tisk vsebin kar prek naprave same.

Tiskalniška tehnologija Vizix, ki temelji na uporabi ločenih kartuš s črnilom in barvami, omogoča hitrejši izpis dokumentov (do 33 strani na sekundo) in višjo kakovost izpisa (ločljivost izpisa do 4.800 x 1.200 dpi), hkrati pa strankam predstavlja cenovno ugodnejše vzdrževanje naprave. Poleg stilske zunanjosti, ki je kljub vsemu podrejena uporabnosti, skromne zunanje mere tiskalnika omogočajo njegovo namestitev na manjše delovne mize ali druge kotičke v pisarnah. Lexmark Genesis, ki ponuja obojestransko tiskanje dokumentov, z drugimi računalniki, mobilnimi telefoni in spletnimi stranmi komunicira prek žične ali brezžične povezave (802.11n, WPS) ter ponuja tudi možnost tiskanja dokumentov prek neposredne brezžične povezave z napravo. Lexmark Genesis bo naprodaj v začetku leta 2011.

Video predstavitev funkcionalnosti naprave Lexmark Genesis si lahko ogledate na spletni povezavi: http://www.lexmark.com/genesis/demo/index.html?KeepThis=true&TB_iframe=true

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati