Zmagovalec natečaja Jesensko listje je...

Zmagovalec natečaja Jesensko listje je...

Zmagovalec natečaja Jesensko listje je...

Rezultati natečaja »Jesensko listje«, ki smo ga izvedli prejšnji mesec so znani. Če vas zanima komu bo » I ♥ Slo-Foto« skodelica odslej lajšala žejo in krasila stanovanje, berite dalje. Morda ste zmagovalec ravno vi...

Barvni odtenki jeseni se bodo kmalu spremenili v sivino prihajajoče zime in sneg bo marsikje pobelil pokrajino. Romantične sprehode po šumečem listju bomo nadomestili z drsalkami in se pognali po zamrznjenih ribnikih in rekah, postavili kakšnega snežaka in naše objektive usmerili v zimske motive. Pred tem pa nas čaka še prijetna dolžnost razglasitve zmagovalca našega malega nagradnega natečaja »Jesensko listje«. Odziv na natečaj je bil velik in poslali ste nam kar nekaj zanimivih fotografij, s čimer ste, tako kot v galeriji sami, znova potrdili, da jesenska tematika ponuja obilico možnosti za fotografsko ustvarjanje.

Zmagovalec natečaja in dobitnik šalčke »I ♥ Slo-Foto.net« je twistedpoly s fotografijo »Hang in there«.

Fotografija je morda nekoliko nenavadna za tematiko, a prav zaradi tega pritegne in izstopa od uveljavljenega načina upodabljanja jeseni in listja. Avtorju je uspelo v kader združiti prepletenost narave in ubranega okolja, ki se kaže na odmrlem listu, oklepajočem se ograje, kot da se še z zadnjimi močmi upira času, preden ga dokončno odnese v pozabo. Kaj hitro lahko zgodbo prenesemo na splošno dogajanje v družbi in posege človeka v naravo, ki se kažejo v prisotnosti ograje kot večnem simbolu omejevanja. Na ograji viseči list s tem postane nekakšna metafora za vse krike na pomoč, tako narave kot ljudi. Sam kader in ustrezna zamegljenost ozadja, ki izpostavita list in ograjo, le še pripomoreta k iskanju zgodb na tej zanimivi fotografiji.

Avtorju zmagovalne fotografije iskreno čestitamo, vsem ostalim pa se zahvaljujemo za velik odziv in sodelovanje. Administracija portala Slo-Foto.net vam želi obilico dobrih idej za fotografije in čim uspešnejše lovljenje novih motivov.

Komentarji
Lenart Senica (@lenyn) 10. november 2010 15:04
Čestitam!
Gorazd Zupančič (@Zupi) 10. november 2010 15:09
mmmm bokeh
Primož Fideršek (@piXi) 10. november 2010 17:21
čestitam, všeč mi je razlaga za izbor, super preslikava vsebine v besedilo
Boco (@Boco) 11. november 2010 05:55
Po eni strani je s tole razlago poleg zmagovalne fotografije, res zanimiva (resnična) tematika...v življenju se vsi borimo za svoj obstoj na položaju v družbi in se ga oklepamo.Po drugi strani pa fotografija ne prikazuje prav tistega jesenskega vzdušja in barv, o katerih je bilo govora na začetku natečaja.Lp
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati