Canon predstavil nove kamere in fotoaparate

Canon predstavil nove kamere in fotoaparate

Canon predstavil nove kamere in fotoaparate

Canon je predstavil novosti v segmentu videokamer in digitalnih fotoaparatov, ki ju je obogatil s kar 15 novimi modeli. Canonov najnovejši nabor izdelkov prinaša kakovostne posnetke, enostavno rokovanje ter nove ustvarjalne možnosti

Sporočilo za javnost

Deset novih videokamer ter pet novih fotoaparatov obsega naprave profesionalne videokakovosti, pa tudi dostopne kompaktne fotoaparate.

Po širitvi Canonove video ponudbe v letu 2010 sta tokrat dopolnjena tako profesionalna serija kamkorderjev kot tudi kamere za domačo rabo. Med predstavljenimi modeli je profesionalna kamera XA10, prav tako pa tudi kamere za končne uporabnike, kot je LEGRIA HF G10 – prva v novi seriji LEGRIA HF G. Izboljšani so bili tudi modeli visoke ločljivosti HD-serije LEGRIA HF M in LEGRIA HF R, medtem ko LEGRIA FS400 predstavlja Canonove najmanjše kamkorderje standardne ločljivosti doslej. Vse modele odlikuje izvrstna kakovost slike in širši nabor ustvarjalnih možnosti, namenjene pa so tako poklicnim snemalcem in entuziastom kot tudi ljubiteljem videa.
Z izborom fotoaparatov za vsakogar se je serija Canon PowerShot A povečala za pet novih modelov, ki združujejo vodilne optične tehnologije in vpadljiv dizajn z enostavno uporabo. To so PowerShot A3300 IS, PowerShot A3200 IS, PowerShot A2200, PowerShot A1200 in PowerShot A800. Serija PowerShot A je tokrat prvič deležna snemanja videa v visoki ločljivosti 720p, ki ga omogočajo nekateri modeli. V filmskem načinu je prav tako na voljo učinek miniature, ki posnetkom daje videz animiranega filma.

Kompaktni fotoaparati za vsakogar
Večina modelov serije PowerShot A ima vgrajen Canonov slikovni procesor DIGIC 4, ki zagotavlja hitro delovanje, kakovost posnetkov in izboljšano funkcionalnost. Štirje modeli – PowerShot A3200 IS, PowerShot A3300 IS, PowerShot A2200 in PowerShot A1200 ponujajo šest ustvarjalnih filtrov, ki uporabnikom omogočajo takojšnjo spremembo pridiha posnetkov, zaradi česar je eksperimentiranje s fotografijo še bolj zabavno.

Uporabnikom, ki želijo več nadzora nad fotografiranjem, je namenjena funkcija Live View Control, ki omogoča spreminjanje osnovnih nastavitev na zaslonu in pregled učinka sprememb, še preden je posnetek napravljen. Sledilni sistem samodejnega ostrenja Tracking AF omogoča izostritev premikajočih subjektov od trenutka, ko so prepoznani, pa vse do pritiska na sprožilec.

Cenovno dostopni PowerShot A800 je idealen začetniški fotoaparat z enostavno razporeditvijo tipk, tehnologijo Smart Auto in intuitivnimi slikovnimi načini za zajem fotografij visoke kakovosti. PowerShot A1200 je vsestranski kompaktni fotoaparat s funkcijo zmanjševanja zamegljenosti Blur Reduction, s širokokotnim objektivom in optičnim iskalom za začetnike, ki raje fotografirajo na bolj tradicionalen način.

Z litij-ionskimi baterijami napajani PowerShot A2200 je tanek in privlačen, ima 4-kratni širokokotni objektiv in nabor snemalnih funkcij, ki poenostavljajo zajem izvrstnih in ustvarjalnih posnetkov. Na vrhu serije A sta PowerShot A3200 IS, ki se ponaša z elegantnim kovinskim ohišjem, 5-kratnim širokokotnim objektivom in dinamičnim stabilizatorjem slike; ter PowerShot A3300 IS z izjemno visoko ločljivostjo 16 milijonov točk, objektivom s petkratno povečavo in dinamičnim optičnim stabilizatorjem.

Novosti v seriji PowerShot A imajo tipalo visoke ločljivosti za natančen zajem podrobnosti ter večjo svobodo pri kompozicijah z ustvarjalnimi izrezi. PowerShot A3300 IS ima tipalo najvišje ločljivosti med Canonovimi kompaktnimi fotoaparati, vsem modelom, razen PowerShot A800, pa je skupen 28-mm širokokotni objektiv bodisi s sistemom za zmanjšanje zamegljenosti bodisi z optičnim stabilizatorjem slike. Način Smart Auto še dodatno poenostavlja fotografiranje ključnih trenutkov, saj prepozna kar 32 motivov (19 motivov pri PowerShot A800).

Prvič na voljo v Canonovi seriji PowerShot A je snemanje z visoko ločljivostjo 720p, na voljo v modelih PowerShot A3200 IS, PowerShot A3300 IS, PowerShot A1200 in PowerShot A2200. Snemanje HD-videa omogoča visoko kakovost posnetkov, ki jih je mogoče predvajati na televizijskih sprejemnikih HD. Modela PowerShot A3200 IS in PowerShot A3300 IS z dinamičnim stabilizatorjem slike zagotavljata snemanje videa brez tresljajev, tudi kadar se snemalec giblje.

Kamkorderji za uporabnike z različnim znanjem
Novost v ponudbi Canonovih profesionalnih videokamer je XA10, kompakten model s pregovorno Canonovo kakovostjo slike, profesionalno avdio funkcionalnostjo in popolnim ročnim nadzorom. V samem vrhu serije LEGRIA je novost LEGRIA HF G10, ki ljubitelje videa spodbuja k še večji ustvarjalnosti, saj prinaša tehnologije in funkcionalnosti Canonovih profesionalnih modelov.

LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 in LEGRIA HF M406 nadaljujejo uspehe priljubljene serije LEGRIA HF M, nabora vsestranskih družinskih kamer za tiste, ki želijo HD-kakovost v kompaktni in lahko prenosljivi napravi. Za cenovno občutljivejše kupce so na voljo nove kamere vstopnega razreda, ki so tudi doživele temeljito prenovo. LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 in LEGRIA HF R206 prinašajo edinstvene možnosti, visoko vrednost in Canonovo preverjeno kakovost, zato so idealen izbor za spremljanje prvih korakov v svet HD-videa. Prenovljeno ponudbo zaključujeta modela LEGRIA FS46 in LEGRIA FS406 – dostopni, priročni kameri, primerni za uporabnike, ki iščejo kakovostno sliko v standardni ločljivosti.

Enostavno snemanje in ustvarjalnost
Profesionalne tehnologije so vgrajene v več novih modelov Canonovih kamer kot kdajkoli prej, s tem pa prinašajo navdušujoče zmogljivosti. Canonovo profesionalno tipalo HD CMOS Pro omogoča izvrstno zajemanje slike, z njim je opremljen model XA10 ter modeli serije LEGRIA HF G10, LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 in LEGRIA HF M406. Z odličnimi lastnostmi pri šibki svetlobi in širokim dinamičnim razponom je tipalo HD CMOS Pro ključen dodatek Canonovim kameram.

Poleg novega tipala imajo modeli XA10, LEGRIA HF G10, LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 in LEGRIA HF M406 nove filtre Cinema-Look, snemalni način Story Creator in funkcijo Touch Decoration – funkcionalnosti, ki uporabnikom omogočajo snemanje zabavnih, zanimivih in ustvarjalnih videov.

Story Creator iz kamere naredi režiserja. Uporabnik izbere tematiko, nato pa mu kamera ponudi predloge scen, primernih za snemanje popolnega filma. Izbira “Travel” je idealna za počitnice, medtem ko je “Kids & Pets” primeren za snemanje dragocenih družinskih trenutkov. Ti vodiči po korakih vodijo uporabnika k ustvarjanju zgodbe ter tako poenostavijo snemanje in ga naredijo zabavnejšega.

Osem filtrov Cinema-Look omogoča takojšnjo spremembo vzdušja snemanega prizora, medtem ko Touch Decoration (na voljo tudi v modelih LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 in LEGRIA HF R206) uporabnikom pomaga personalizirati filme v kameri, brez poseganja po računalniku ali zahtevni programski opremi.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati