Nikon S8100

Nikon S8100

Nikon S8100

Nikon Slovenija sporoča, da kompaktni fotoaparat COOLPIX S8100 z 12 milijoni svetlobnih pik in 10-kratko povečavo prihaja v Slovenijo.

Sporočilo za javnost

COOLPIX S8100 je nov Nikonov kompaktni fotoaparat z 12 milijoni svetlobnih pik in 10-kratno povečavo, ki z vgrajenimi tehnologijami omogoča zajem kakovostnih fotografij  tudi v zahtevnih svetlobnih pogojih. To mu omogočata nov, visoko občutljiv senzor CMOS z osvetlitvijo od zadaj, način fotografiranja z visokim dinamičnim razponom (HDR) in združevanjem serije več posnetkov v eno sliko z manjšo količino šuma.

Novi senzor CMOS se izkaže pri uporabi naprednih funkcij fotografiranja pri šibki svetlobi. Pri načinu "nočni portret" fotoaparat zajame več fotografij, na katerih motiv in ozadje osvetli ločeno. Nato jih takoj združi in izdela svetle ter privlačne nočne portrete brez zameglitve in z majhno količino šuma tudi, če fotoaparat držite v rokah. COOLPIX S8100 omogoča tudi napredno fotografiranje motivov z načinom visokega dinamičnega razpona 8HDR, ki so osvetljeni od zadaj. V tem načinu fotoaparat združi slike iste scene in tako izdela sliko s širokim razponom barvnih tonov. Poleg tega napredni način delovanja za nočno pokrajino fotoaparata S8100 združi serijo petih zaporednih posnetkov pri visoki hitrosti zaklopa v eno sliko z manjšo količino šuma.

Z objektivom NIKKOR ED z desetkratno optično povečavo in samodejnim ostrenjem COOLPIX S8100 uporabnikom omogoča, da se približajo dogajanju tudi takrat, ko snemajo videoposnetke v visoki ločljivosti (1080p). Poleg tega lahko uporabniki izboljšajo svoje videoposnetke kar v fotoaparatu, in sicer z novo funkcijo za urejanje, in zajemajo fotografije tudi med snemanjem.

Za zajemanje trenutkov, ki jih lahko hitro zgrešite, COOLPIX S8100 ne nudi samo hitrega fotografiranja s hitrostjo do deset posnetkov na sekundo (do pet posnetkov polne ločljivosti), ampak posname do dva posnetka, še preden do konca pritisnete sprožilec. Za izjemno hitro dogajanje je na voljo način delovanja za neprekinjeno fotografiranje športnih dogodkov, ki zajema posnetke s hitrostjo 120 posnetkov na sekundo.

Novi procesor za obdelavo slik EXPEED C2 nudi napredno zmanjšanje šuma tudi pri visoki občutljivosti. Pri največji velikosti slik (4000 x 3000 pik) je največja občutljivost ISO 3200, zato lahko uporabniki fotografirajo tudi v temnih ali slabo osvetljenih pogojih. Hkrati lahko omogočite dve visokozmogljivi funkciji za zmanjšanje vibracij  - elektronsko in mehansko. Zato ne boste potrebovali trinožnika v temnih prostorih ali pri največji povečavi, saj je učinek zmanjšanja vibracij enak zmanjšanju hitrosti zaklopa za štiri stopnje.

Med drugimi funkcijami fotoaparata S8100 je še 17 scenskih načinov, vključno s samodejnim izborom scene, ki samodejno prepozna motiv in pogoje fotografiranja ter ustrezno prilagodi nastavitve fotoaparata, tako da dobite izvrstne fotografije v vsakem okolju. Za fotografiranje portretov S8100 nudi vrsto samodejnih funkcij, kot so sistem za odstranitev učinka rdečih oči, izboljšan AF s prioriteto obrazov, opozorilo za preprečevanje mežikanja ter odštevalnik za nasmeh in mehčanje kože, s katerimi bodo tudi najbolj sramežljive osebe videti odlično.

COOLPIX S8100 bo od sredine januarja na voljo v rdeči in črni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 279 evrov.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati