Olympus VR-310

Olympus VR-310

Olympus VR-310

Olympus je predstavil novo serijo kompaktnih fotoaparat VR z 10x optično povečavo in možnost HD videosnemanja.

Sporočilo za javnost

6. januar 2011 – Novi Olympus VR-310 nudi za svojo ceno vrednost brez primere - kombinacijo najnovejše tehnologije, najkompaktnejše ohišje in najenostavnejše upravljanje po zadovoljivo nizki ceni. Kompaktni fotoaparat ima vse, kar pričakuje uporabnik hitrega in tehnološko ozaveščenega življenjskega sloga. Noben konkurenčni model se ne približa njegovi zmagoviti kombinaciji lastnosti in funkcij. Če jih naštejemo le nekaj: močan optični zoom, ultra vitko ohišje , sedem ustvarjalnih Čarobnih filtrov in možnost HD videosnemanja. Ob takšnih lastnostih lahko rečemo, da VR-310 prinaša več kot le dobro vrednost za svojo ceno. Kakovost fotografij in videov, ki jih posname, je izvrstna in to ne le zaradi 10-kratnega superširokokotnega zoom objektiva (24-240 mm*), ki ga v tako vitkem fotoaparatu sicer ne bi pričakovali. S samodejnimi funkcijami, kot sta dvojna stabilizacija slike in napredno samodejno delovanje (i-Auto), postavlja standard za Olympusovo naslednjo generacijo serije VR, ki uporabnikom prinaša izjemno elegantne in za uporabo enostavne super zoom kompaktne fotoaparate po omamno nizki ceni. VR-310 bo na voljo od februarja 2011.

Miniaturna optika v vsem sijaju
Celo za Olympus in njegovo izročilo vrhunske izdelave optike v svetovnem merilu je zoom objektiv na VR-310 nekaj posebnega. Resnično je potreben manjši inženirski čudež, da lahko vrhunski 10-kratni širokokotni zoom objektiv (24-240 mm*) spravite v tako vitek in kompakten fotoaparat.

VR-310 je s pičlimi 19,3 mm debeline bistveno tanjši od konkurenčnih modelov in vendar nudi vso okretnost in prilagodljivo uporabo, ki jo prinaša močan širokokotni zoom objektiv. Lahko si privoščimo širokokotne skupinske posnetke ali natančne povečave oddaljenih motivov, ki jih primerljivi fotoaparati enostavno ne zmorejo posneti v takšnih podrobnostih. 14-megapikselna ločljivost in videosnemanje v visoki ločljivosti 720p prinašata Olympusovo pregovorno kakovost - tudi, ko posnetke predvajamo na velikih zaslonih HD TV-jev.

Elegantna oblika in največja uporabnost
Zaradi nizke teže in izjemno kompaktne oblike je VR-310 pravi užitek nositi s seboj, ga držati v rokah in uporabljati. Ergonomična razporeditev tipk in celoten izbor Olympusovih naprednih tehnologij poskrbi za še lažje fotografiranje, HD videosnemanje in ogled posnetkov kot doslej. Dvojna stabilizacija slike se učinkovito upira tresenju fotoaparata in praktično povsem odstrani zamegljenost s posnetkov. S sledilnim samodejnim ostrenjem in 7,6-cm barvnim LCD je lov na motive čista zabava, prav tako tudi kasnejši ogled fotografij. Sledilno samodejno ostrenje lahko ohranja izostrene tudi tiste motive, ki izginjajo in se spet pojavljajo v kompoziciji. Druge napredne funkcije, npr. napredno samodejno delovanje (i-Auto), tematski programi in tehnologija za uravnavanje senc spet samodejno prilagodijo nastavitve različnim okoliščinam in motivom.

Čarobni filtri za največjo ustvarjalnost
VR-310 je opremljen s sedmimi zabavnimi Čarobnimi filtri, ki jih sicer najdemo na Olympusovih vrhunskih fotoaparatih. Uporabniki tako lahko neposredno na fotoaparatu fotografijam dodajajo posebne učinke - in si tako prihranijo nakup dražjih fotoaparatov, katerih večine funkcij verjetno ne bi nikoli uporabili. Med Čarobnimi filtri najdemo Mehko ostrino, Ribje oko, Poudarjene barve, Punk in novi filter, Nočno svetlobo, ki svetlečim motivom doda svetlikajoč se odsev. Za kateregakoli se že odločimo, vedno bomo z njimi na zelo enostaven način dosegli edinstven videz posnetkov brez dodatne obdelave na računalniku.

Olympus VR-310 bo na voljo v srebrni, črni, rdeči in škrlatni barvi od februarja 2011.

Posebne lastnosti:

Kakovost slike
• 10-kratni super širokokotni optični zoom (24-240 mm*) za odlične povečave in skupinske posnetke
• HD videosnemanje 720p z zvokom
• 14 megapikslov za visokokakovostne videoposnetke, fotografije in tisk v polnem formatu
• Dvojna stabilizacija slike zmanjša zamegljenost posnetkov hitrih motivov

Uporabnost
• 7,6-cm barvni LCD (230 400 svetlobnih pik) za enostavno iskanje kompozicije in ogled posnetkov v družbi
• Zaznava obrazov in tehnologija za uravnavanje senc skrbi za naraven videz obrazov na posnetkih
• Napredno samodejno delovanje (i-Auto) in sledilno samodejno ostrenje za optimalne samodejne nastavitve in ostrenje
• Tematski programi poskrbijo za najprimernejše nastavitve v specifičnih okoliščinah (npr. Krajina, Nočni prizori)

Ustvarjalnost in prilagodljivost:
• Čarobni filtri omogočajo dodajanje ustvarjalnih posebnih učinkov fotografijam:
Punk, Poudarjene barve, Starinski fotoaparat, Risba, Ribje oko, Mehka ostrina, nov filter: Nočna svetloba

Ostale lastnosti:
• Robustno, povsem kovinsko in izjemno vitko ohišje ter eleganten videz
• Programska oprema [ib] za iskanje, razvrščanje in prikaz fotografij po osebah, krajih ali dogodkih.
• ISO 100 do 1.600
• Združljivost s pomnilniškimi karticami SDHC**
• Polnjenje baterije prek USB

* Enakovredna goriščna razdalja pri 35-mm standardu.
** SD je tržna znamka SD Card Association.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati