Nikon Coolpix S9100

Nikon Coolpix S9100

Nikon Coolpix S9100

Nikon je predstavil nov kompaktni model S9100, ki omogoča zajem pri goriščnicah na širokokotnem območju od 25 mm in v tele območju do 450 mm.

Sporočilo za javnost

Nikon je družino Coolpix Style fotoaparatov obogatil z modelom S9100. Gre za kompakten in lahko prenosljiv fotoaparat z zelo zmogljivim zoomom, ki omogoča zajem pri goriščnicah na širokokotnem območju od 25 mm in v tele območju do 450 mm, zato je S9100 skoraj nepogrešljiv spremljevalec na potovanjih.

Za uspešno fotografiranje v vseh pogojih ima fotoaparat zelo občutljiv slikovni senzor CMOS z vnaprej premaknjenim na svetlobo občutljivim delom senzorja, zaradi česar je mogoče tudi pri šibki svetlobi zajeti boljšo fotografijo v primerjavi s senzorji prejšnje generacije. Ponudbo fotoaparata zaokrožuje možnost snemanja videoposnetkov v polni HD ločljivosti (1080p) s stereo zvokom.

Nova funkcija Easy Panorama (Preprosta panorama) razširi fotografski pogled na motiv v razponu 360 oz. 180.

.

 

Panoramski prizor lahko fotografirate navpično ali vodoravno.

Novi slikovni senzor CMOS z naprej pomaknjeno površino za zajem svetlobe in ločljivostjo 12,1 milijona slikovnih točk poveča količino svetlobe, ki jo prejme posamezna točka, ter tako izboljša občutljivost in zmanjša šum pri fotografiranju pri slabših svetlobnih pogojih.

Pri uporabi nastavitve za nočno portretiranje lahko S9100 posname več zaporednih posnetkov z ali brez bliskavice, na katerih sta motiv portreta in ozadje osvetljena ločeno. Nato zaporedne slike združi v eno fotografijo s pravilno osvetlitvijo tako motiva kot tudi ozadja.

Vgrajene tehnologije omogočajo samodejno preprečevanje nastanka zamegljenih fotografij na sedem različnih načinov. Prva je uporaba hibridnega VR sistema (premikanje senzorja in elektronsko zmanjšanje vibracije), ki zmanjša učinke tresenja fotoaparata. Visoka svetlobna občutljivost ISO (do 3200) preprečuje nastanek zamegljenih slik pri fotografiranju hitro premikajočih se motivov ali fotografiranju pri šibki svetlobi, zaznavanje gibanja pa izravnava premike fotoaparata in motiva.

Izbirnik najboljšega posnetka (BSS) iz niza do 10 zaporednih posnetkov samodejno izbere najbolj ostrega. Način delovanja nočni portret kombinira slike z različno osvetlitvijo in tako zmanjša zamegljenost, način fotografiranja nočne pokrajine pa omogoča snemanje ostrih slik pri nizki vrednosti ISO. Način fotografiranja s svetlobo od zadaj (HDR) omogoča izjemen tonski razpon v kakršnih koli pogojih.

S9100 ima vgrajen gumb za hitri preklop med fotografiranjem in zajemom video posnetkov v polni HD ločljivosti (1080p), pri čemer sta na voljo tudi optični zoom in samodejna izostritev. Svojo ustvarjalnost lahko izrazite še z možnostjo snemanja videoposnetkov v počasnem ali hitrem načinu s hitrostjo z do 240 posnetkov na sekundo (QVGA).

Fotoaparat ima vgrajen mini priključek HDMI s podporo za HDMI-CEC, tako da ga lahko priključite na HD televizijski sprejemnik.

Velik 7,5-centimetrski (3-palčni) zaslon LCD visoke ločljivosti z 921.000 pikami omogoča reprodukcijo živahnih barv in ostro ter kontrastno sliko. Ponaša se z Nikonovo inovativno tehnologijo Clear Color, ki zmanjšuje porabo energije in odsevanje tudi pri močni sončni svetlobi.

Prevzemite ustvarjalni nadzor
Pred fotografiranjem slike ali videoposnetka lahko v načinu delovanja s posebnimi učinki preprosto dodate učinke, med drugim enobarvno kontrastno sliko v več odtenkih, mehko izostritev, nostalgično sepijo in izbirno barvo. Izbiro učinka lahko preverite na zaslonu LCD, preden posnamete sliko ali videoposnetek.

Po fotografiranju lahko v meniju za retuširanje izboljšate posnete fotografije brez uporabe računalnika, saj so v fotoaparatu na voljo razni učinki filtrov, med drugim Cross Screen (Zvezdni učinek), ki svetlim predmetom doda zvezdnati učinek. Z edinstvenim kreativnim drsnikom hitro in preprosto prilagodite svetlost, nasičenost in barvni ton slike.

Fotoaparat COOLPIX S9100 je na voljo v rdeči, črni in temno srebrni barvi po priporočeni maloprodajni ceni 329€.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati