Nikon dodatno osnažuje izvedbu COOLPIX asortimana s dva nova vrhunska kompaktna fotoaparat

Nikon dodatno osnažuje izvedbu COOLPIX asortimana s dva nova vrhunska kompaktna fotoaparat

Nikon dodatno osnažuje izvedbu COOLPIX asortimana s dva nova vrhunska kompaktna fotoaparat

Nikon Europe danas ojačava izvedbu COOLPIX asortimana s dva nova modela koji podižu standarde visoke funkcionalnosti u kompaktnom kućištu. COOLPIX P300 potpuno je novi model u P seriji, namijenjen onima koji su ljubitelji fotografije i žele u potpunosti iskoristiti kapacitet nadmoćnog kompaktnog fotoaparata. COOLPIX P500 zamjenjuje iznimno hvaljen P100 napredan prijelazni tip fotoaparata te sadrži još impresivniji raspon zuma.

Press release

Da bi se osiguralo oštro snimanje u svakoj situaciji, oba fotoaparata sadrža vrlo osjetljiv CMOS senzor slike s pozadinskim osvjetljenjem tako da su snimke izrađene točno onako kako ste ih doživjeli, čak i pri slabom osvjetljenju ili pri izuzetno svijetlim uvjetima.

Sander van Velzen, menadžer za proizvode široke potrošnje u tvrtki Nikon Europe komentira: “Upućeni fotografski entuzijasti obožavat će novi P300: ne samo da izgleda dobro nego novi iznimno svijetao širokokutni objektiv od f/1,8, 24 mm¹ sa zumom proizvodi nevjerojatne, realne slike s izvanrednom razlučivosti i detaljima. Osim toga, P500 odlikuje svestranost koju će obožavatelji njegova prethodnika prepoznati, no nudi još veći raspon, s 36x zumom od 22,5 mm iznimnog širokog kuta do 810 mm² super-telefotografske pokrivenosti.”

¹ekvivalent filmskog formata 35 mm
²ekvivalent filmskog formata 35 mm

Za potpunu kreativnu kontrolu – COOLPIX P300
Budući da osigurava izvrsnu kvalitetu slike i korisnički doživljaj, COOLPIX P300 je snažan kompaktan fotoaparat s nevjerojatno svjetlosno osjetljivim objektivom koji daje izvrsne rezultate, osobito pri noćnom ili snimanju u zahtjevnim svjetlosnim uvjetima. Posebno načinjen NIKKOR objektiv nudi velik otvor od f/1.8, započinje s ultra-širokih 24 mm i ima 4,2x zum. Također sadrži Nikonovo staklo s visokim indeksom loma svjetla za dobivanje oštrih slika s visokim kontrastom.

COOLPIX P300 pomaže u oslobađanju korisničkog fotografskog potencijala pomoću ručnih kontrola koje nude četiri načina ekspozicije: Programirano automatski (P), Prioritet okidača (S), Prioritet otvora objektiva (A) i Ručno (M). U kombinaciji s visokoosjetljivim i pozadinski osjetljivim CMOS senzorom slike od 12,2 megapiksela, ovaj fotoaparat daje stvaralačku slobodu za snimanje prizora upravo onako kako ih vidite, na dnevnom svjetlu ili u zatamnjenom ugođaju.

Funkcija neprekidnog snimanja visoke brzine također osigurava da dobijete onakvu snimku kakvu želite. Korisnici mogu snimiti do 7 neprekidnih snimki pri brzini od 8 kadrova po sekundi; savršeno za snimanje objekata u pokretu ili montažu.

Kada želite snimiti više od jednog trenutka, jednostavno se prebacite na snimanje Potpunog (1080p) HD videozapisa sa stereozvukom. Optički zum i automatsko fokusiranje dostupni su tijekom snimanja, a tijekom snimanja filma istodobno možete snimati i fotografije. P300 ima i druge mogućnosti, možete snimati film usporeno ili ubrzano pomoću brzina snimanja do 120fps (VGA).

Slike i videozapisi mogu se pregledati na velikom LCD zaslonu od 7,5 cm (3 inča) s 921.000 točaka koji nudi živopisnu reprodukciju boja i oštar kontrast. Ovaj fotoaparat može se pohvaliti Nikonovom inovativnom tehnologijom Clear Color Display koja smanjuje potrošnju energije i odbljeske čak i pri jarkom suncu.

COOLPIX P300 bit će dostupan u crnoj boji.
 
Snažan zum koji obuhvaća sve – COOLPIX P500
Fotoaparat koji pruža izvrsne rezultate i im nevjerojatan domet, kompaktni COOLPIX P500 može se pohvaliti iznimnim 36 x zumom, nagibnim LCD zaslonom visoke razlučivosti od 921.000 točaka i snimanjem filmova pune HD razlučivosti (1080p). Bez obzira na to snimate li panoramski pogled ili ste usred divljine, pokrivenost fotoaparata od 22,5 mm širokog kuta do 810 mm super-telefotografske postavke osigurat će snimanje snimke kakvu želite.

Savršen za snimanje udaljenih objekata i njihovo približavanje, primjerice u sportu ili fotografiranju divljine, 36x superzum nudi dojmljive mogućnosti. Jedinstvena bočna ručka za upravljanje omogućuje glatko, ujednačeno zumiranje u dugačkom rasponu zuma tijekom snimanja fotografija ili videozapisa.

Tehnologija protiv zamućivanja unutar fotoaparata uklanja zamućene slike na sedam ključnih načina:
• Hibridni sustav smanjenja podrhtavanja (pomakom senzora i elektroničko smanjenje podrhtavanja) umanjuje posljedice podrhtavanja fotoaparata, a može se upotrijebiti istodobno, radi dodatne zaštite
• Visoki ISO (do 3200) smanjuje rizik od zamućenja slike prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili pri slabom osvjetljenju
• Prepoznavanje pokreta međusobno usklađuje kretanje fotoaparata i objekta
• Odabir najbolje snimke (BSS) automatski odabire najoštrije od 10 uzastopnih snimki
• Način noćnog portreta kombinira slike s različitom ekspozicijom za smanjenje zamućivanja
• Način rada Noćni pejzaž omogućuje oštre snimke pri nižim postavkama ISO osjetljivosti
• HDR pozadinsko osvjetljenje omogućuje dojmljiv raspon tonova u svim okolnostima

Pri snimanju videozapisa sa stereozvukom u punoj razlučivosti (1080p), ne samo da su dostupne funkcije optičkog zuma i automatskog izoštravanja nego možete snimiti i fotografiju u bilo koje vrijeme. COOLPIX P500 ima i druge mogućnosti, možete snimati film usporeno ili ubrzano pomoću brzina snimanja do 240fps (QVGA). Osim toga, ugrađeni HDMI priključak s HDMI-CEC podrškom omogućuje vam izravno povezivanje P500 s TV-om s omogućenim HD-om i pregled fotografija i filmova s obitelji i prijateljima.

Nagibni LCD zaslon pomoći će vam da otkrijete svoju kreativnu stranu jednostavnim snimanjem snimki s gornje i s donje strane te stvaranjem besmrtnih prizora koji su upravo onakvi kako ih se sjećate. Napredni načini ekspozicije također omogućuju upravljanje ključnim postavkama, a poseban gumb za uzastopno snimanje omogućuje brzo prebacivanje sa snimanja pojedinačnih kadrova na uzastopne.

COOLPIX P500 bit će dostupan u crnoj boji.

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati