Nikon predstavlja džepni COOLPIX S9100 kompaktan fotoaparat s 18x super-zumom

Nikon predstavlja džepni COOLPIX S9100 kompaktan fotoaparat s 18x super-zumom

Nikon predstavlja džepni COOLPIX S9100 kompaktan fotoaparat s 18x super-zumom

Nikon Europe danas je unaprijedio svoj COOLPIX asortiman lansiranjem fotoaparata COOLPIX S9100 s iznimno velikim zumom koji omogućuje snimanje širokokutnih i odličnih telefotografskih snimki iz kompaktnog, džepnog kućišta.  COOLPIX S9100 predstavlja mogućnosti zuma koje su gotovo nezamislive u tako tankom, laganom modelu koji ima 18x NIKKOR širokokutni objektiv s rasponom od 25 mm do 450 mm.

Press release

Da bi se osiguralo oštro snimanje u svakoj situaciji, vrlo osjetljiv CMOS senzor slike s pozadinskim osvjetljenjem znači da će fotoaparat, čak i pri slabom osvjetljenju ili pri uvjetima izrazitog osvjetljenja, lako snimiti prizor pa se noćne i dnevne snimke stvaraju točno onako kako ste ih doživjeli. Kao neizostavan dio paketa, snimanje videozapisa s punom razlučivošću (1080p) sa stereozvukom nudi veću upotrebljivost nego ikada prije.

“Fotoaparat COOLPIX S9100 otvorit će nove vidike za osobe koje zahtijevaju snažnu izvedbu u kompaktnom kućištu. Širokokutnom i iznimnom telefotografskom pokrivenošću, videozapisom s punom razlučivošću te funkcijama koje noćno snimanje "iz ruke" čine jednako jednostavnim kao i dnevno, ovaj tanak i elegantan fotoaparat omogućuje stvaralačku slobodu i mogućnost snimanja slika onako kao ih vidite.” kaže Sander van Velzen, menadžer za proizvode široke potrošnje.


 


Pogled izvan okvira
Budući da sadrži snažan NIKKOR širokokutni objektiv s 18x zumom,  COOLPIX S9100 nudi izvanrednu preciznost i oštru razlučivost čak i pri snimanju panoramskih pejzaža i fotografija velikih grupa. Pomoću maksimalne ekvivalentne žarišne duljine od 450 mm čak se i udaljeni objekti mogu lako kadrirati što  COOLPIX S9100 čini najboljim partnerom za putovanje.

Nova značajka Jednostavna panorama širi vaš pogled još dalje nudeći fotografije od 360° i 180°. Dok se pomičete okomito ili vodoravno unutar prizora, CMOS senzor fotoaparata brzo snima niz kadrova koji se izravno spajaju u lijepu panoramu.
 
Odbacite stativ i snimajte izvrsne slike u svakoj situaciji

Razočaravajuće noćne snimke stvar su prošlosti ako imate COOLPIX S9100. Pozadinski osvijetljen CMOS senzor slike od 12,1 megapiksela povećava količinu svjetla koje hvata svaki piksel, poboljšavajući tako osjetljivost i umanjujući zamućenje što rezultira iznimnom izvedbom pri svakom osvjetljenju.

 

Kada se upotrebljava u naprednom načinu rada Noćni portret, koji se jednostavno može odabrati preko kotačića odabira načina, fotoaparat snima noćne i prizore u zatvorenom prostoru točno onako kako ih korisnik vidi. To funkcionira tako da se snimaju uzastopne snimke, s bljeskalicom ili bez nje, čime se subjekt portreta i pozadina osvjetljavaju odvojeno. Uzastopne se slike zatim odmah kombiniraju u lijepe noćne protrete koji vaš subjekt i pozadinu snimaju autentično i bez ustupaka.

Tehnologija protiv zamućivanja unutar fotoaparata uklanja zamućene slike na sedam ključnih načina:

• Hibridni sustav smanjenja podrhtavanja (pomakom senzora i elektroničko smanjenje podrhtavanja) umanjuje posljedice podrhtavanja fotoaparata, a može se upotrijebiti istodobno, radi dodatne zaštite.
• Visoka ISO osjetljivost (do 3200) smanjuje rizik od zamućenja slike prilikom snimanja objekata koji se brzo kreću ili pri slabom osvjetljenju.
• Prepoznavanje pokreta međusobno usklađuje kretanje fotoaparata i objekta.
• Odabir najbolje snimke (BSS) automatski odabire najoštrije od 10 uzastopnih snimki.
• Način noćnog portreta kombinira slike s različitom ekspozicijom za smanjenje zamućivanja.
• Način rada Noćni pejzaž omogućuje oštre snimke pri nižim postavkama ISO osjetljivosti.
• HDR pozadinsko osvjetljenje omogućuje dojmljiv raspon tonova u svim okolnostima.
 
Snimanje filmova sa stereo zvukom u punoj razlučivosti (1080p)
 
Sada možete dobiti snimanje videozapisa u punoj razlučivosti na zahtjev, poseban gumb za snimanje filmova izravno prebacuje s fotografije na videozapis. Optički zum i automatsko fokusiranje dostupni su tijekom snimanja, a tijekom snimanja filma možete u bilo koje vrijeme istodobno snimati i fotografije. Mogućnost usporenog ili ubrzanog snimanja filma pomoću brzina snimanja do 240fps (QVGA) daje vam još više stvaralačke slobode.

Postoji i značajka ugrađenog HDMI mini priključka s HDMI-CEC podrškom pa možete spojiti fotoaparat na televizor visoke razlučivosti (HD) i s obitelji i prijateljima pregledati filmove u punoj razlučivosti.

Veliki LCD zaslon od 7,5 cm (3 in), visoke razlučivosti od 921.000 točaka nudi živopisnu reprodukciju boja i oštar kontrast. Ovaj fotoaparat može se pohvaliti Nikonovom inovativnom tehnologijom Clear Color Display koja smanjuje potrošnju energije i odbljeske čak i pri jarkom suncu.


 
Budite kreativni
Uz COOLPIX S9100 kreativnost u slikama i videozapisima lakše se ostvaruje pomoću mogućnosti primjene niza efekata prije i poslije snimanja. Prije snimanja slike ili videozapisa način Posebni efekti omogućuje vam jednostavnu primjenu kreativnih efekata kao što su Visok jednobojni kontrast, Mekani fokus, Nostalgična sepia i Odabrana boja. Izbor efekta može se pregledati na LCD zaslonu prije snimanja slike ili videoisječka.

Nakon snimanja, Izbornik za retuširanje omogućuje vam poboljšanje fotografija koje ste snimili pomoću niza efekata filtara kao što su Zvjezdasti zaslon koji dodaje efekt zvijezda svijetlim objektima, bez upotrebe računala. Jedinstveni Kreativni klizač ubrzava i pojednostavnjuje izravnu prilagodbu svjetline, zasićenja i tona boje na slici.

Dodatna značajka koja se mora imati na fotoaparatu  COOLPIX S9100 jest Nikonovo pametno portretiranje koje nudi niz automatskih funkcija, kao što su uklanjanje "crvenih očiju" u fotoaparatu™, upozoravanje ne treptaj, vremensko usklađivanje smiješka i ujednačavanje boje kože, čime ugađa i najstidljivijima pred objektivom.

 Fotoaparat COOLPIX S9100 dolazi u tri boje: crvena, crna i tamnosrebrna.


Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati