Canon predstavil nove modele fotoaparatov PowerShot in IXUS

Canon predstavil nove modele fotoaparatov PowerShot in IXUS

Canon predstavil nove modele fotoaparatov PowerShot in IXUS

Canon je predstavil pet novih izjemnih fotoaparatov družin PowerShot in IXUS s sistemom HS, ki združujejo vodilno kakovost slike, izjemno zmogljivost in oblikovanje, ki pritegne pozornost.

Sporočilo za javnost

Nova člana družine PowerShot sta modela PowerShot SX230 HS in PowerShot SX220 HS, ki sta popolna sopotnika na potovanjih saj PowerShot SX230 HS vključuje funkcionalnosti GPS za beleženje lokacij, kjer so bile fotografije narejene.

Družini IXUS se je pridružil model IXUS 310 HS, ki nudi izboljšane možnosti intuitivnega upravljanja z dotikom ter 24-milimetrski širokokotni objektiv z najvišjo vrednostjo zaslonke f/2.0. Ponudbo novih modelov dopolnjujeta modni vstopni model IXUS 115 HS ter IXUS 220 HS, ki v osupljivem tankem ohišju skriva 24-milimetrski širokokotni objektiv s 5-kratno optično povečavo. Ti fotoaparati prinašajo celo vrsto navdušujočih možnosti, ki zahvaljujoč Canonovemu sistemu HS omogočajo snemanje video posnetkov v visoki ločljivosti Full HD, hitro zaporedno fotografiranje ter izjemno učinkovitost v slabih svetlobnih pogojih.


Canon IXUS 220 HS

Zmogljivost brez primere: Sistem HS in objektivi Canon
Vsi novi modeli so opremljeni s Canonovim sistemom HS. Ta združuje izjemno občutljivo tipalo CMOS z ločljivostjo 12,1 milijona točk ter zmogljiv procesor DIGIC. Canonov sistem HS zagotavlja visoko kakovost slike v vseh pogojih – tudi v šibkih svetlobnih razmerah. Uporabniki lahko prelepe fotografije z manj zrnatosti posnetka ustvarijo ne glede na to, kje so - od osupljivih sončnih zahodov na počitnicah do portretov prijateljev med nočnim pohodom po mestu.

Vsi modeli so opremljeni z originalnimi Canonovimi objektivi, ki so razviti v skladu z enakimi standardi za zagotavljanje najvišje kakovosti, ki veljajo pri proizvodnji Canonovih profesionalnih objektivov. Od 24-milimetrskega širokokotnega objektiva z zaslonko f/2.0 v modelu IXUS 310 HS do kakovostne optične povečave v modelu PowerShot SX230 HS, novi modeli uporabnikom zagotavljajo prilagodljivost, potrebno za fotografiranje najrazličnejših subjektov, združeno z visoko kakovostjo in jasno sliko, po kateri slovi Canon. Canonov vodilni optični stabilizator slike preprečuje zamegljene in razmazane slike, ki nastanejo zaradi tresljajev. Še posebej učinkovit je pri veliki povečavi ter pri slikanju v šibki svetlobi, kar uporabnikom omogoča, da tudi brez stativa ustvarijo jasne in podrobne fotografije.


Canon IXUS 310 HS

Odlična izkušnja fotografiranja
Novi modeli prinašajo širšo izbiro možnosti za fotografiranje. Tako zagotavljajo popolno platformo za uporabnike, ki želijo eksperimentirati in ustvarjati vrhunske fotografije in video posnetke.

 • Video posnetki v polni ločljivosti Full HD ter optična povečava uporabnikom omogočata, da posnamejo izredno ostre video posnetke. Vmesnik HDMI omogoča predvajanje video posnetkov ali fotografij na združljivem televizijskem sprejemniku visoke ločljivosti brez izgube kakovosti slike.
 • Ustvarjalni filtri fotografijam dodajo novo perspektivo. Med njimi sta tudi učinek ribjega očesa, ki posnema objektiv ribjega očesa, in učinek otroškega fotoaparata, s katerim lahko uporabniki ustvarijo fotografije, podobne posnetkom s starejšimi fotoaparati. Dodatni učinki vključujejo učinek povečanih kontrastov (Poster Effect), učinek miniatur (na voljo pri fotografiranju in video posnetkih), črno-bele posnetke ter fotografije z izredno živimi barvami.
 • Z ročnimi načini imajo uporabniki nadzor nad hitrostjo in velikostjo zaslonke, kar je še posebej primerno za bolj izkušene uporabnike, ki želijo svojo ustvarjalnost dopolniti z ročnim nadzorom.
 • Video povzetek (Movie Digest) je možnost, ki pred zajemom fotografije posname do štiri sekunde videa ter te posnetke združi v filmski povzetek dnevnega dogajanja.  
 • Način zelo počasnega snemanja video posnetkov prinaša odličen način za upočasnitev hitrih športnih prizorov, s čimer ustvarja občutek dramatičnosti in odlično vzdušje.
 • Zasloni PureColor II G LCD vključujejo plast kaljenega stekla za večjo vzdržljivost in boljši kontrast pri pregledovanju slik in posnetkov v vseh pogojih.
 • Pametni samodejni način lahko zazna 32 različnih prizorov in samodejno izbere nastavitve, s katerimi bodo uporabniki dosegli najboljše rezultate. To pomeni, da se fotografom ni treba osredotočati na nastavitve in se lahko posvetijo vrhunskim fotografijam ter video posnetkom.
 • Pametni samodejni način za snemanjem video posnetkov lahko na podlagi 21 spremenljivk prepozna in izbere najboljše nastavitve za snemanje video posnetkov in tako omogoči uporabnikom, da brez truda posnamejo odlične video posnetke.
 • Beleženje lokacije in zapis podatkov GPS prinaša možnost dodajanja lokacijskih informacij fotografijam. Uporabniki si lahko tako po vrnitvi domov ogledajo, kje so bili, ko so posneli fotografije.
 • Uporabniški vmesnik na dotik zagotavlja popoln nadzor nad delovanjem fotoaparata s preprostimi kretnjami in gibi.
 • Video format iFrame , ki ga je razvilo podjetje Apple, omogoča preprosto uporabo videa na računalnikih uporabnikov. Zasnovan je za video aplikacije na računalnikih Mac in običajnih osebnih računalnikih ter lahko bistveno pospeši postopek uvažanja, urejanja in izmenjave video posnetkov med različnimi platformami in napravami.
 • Hitro neprekinjeno fotografiranje omogoča zajem neprekinjenega zaporedja fotografij, ko uporabnik pritisne na sprožilec, s čimer lahko ujamejo vsak trenutek hitrih prizorov, polnih akcije.
 • Možnost izbire najboljše slike iz zaporedja posnetkov pri hitri hitrosti samodejno izbere najboljšo sliko. Uporabniki tako ne izgubljajo časa s pregledovanjem fotografij in izbiranjem najboljšega prizora.
 • Ročni nočni prizor posname hitro zaporedje fotografij in jih združi v eno samo sliko. Fotografiranje prizorov je tako mogoče tudi v izredno slabih svetlobnih pogojih - brez zamegljene slike in z najboljšo možno osvetlitvijo.


Canon PowerShot SX220 HS

Vrhunsko oblikovanje
Poleg izjemne kakovosti slike vsi modeli nudijo tudi vrhunsko oblikovanje. S prepoznavno eleganco družine IXUS modeli IXUS 310 HS, IXUS 220 HS in IXUS 115 HS izstopajo iz množice, majhno in praktično ohišje modelov PowerShot SX230 HS in PowerShot SX220 HS pa pomeni, da imajo uporabniki na voljo resnično prenosne fotoaparate, ki široko paleto možnosti za fotografiranje združujejo z izjemnimi možnostmi povečave.

PowerShot SX230 HS je na voljo v rožnati, modri, črni in kovinski barvi, PowerShot SX220 HS pa je na voljo v vijolični in sivi barvi.

Ohišje modela IXUS 310 HS je iz nerjavečega jekla in je na voljo v srebrni, rjavi, rožnati in zlati barvi. Pri modelu IXUS 220 HS lahko kupci izbirajo med srebrno, črno in rdečo barvo, modno ohišje modela IXUS 115 HS pa je na voljo v srebrni, sivi, rožnati in modri barvi.


Canon IXUS 115 HS

Dodatna oprema
Modeli v novi družini so združljivi s širokim naborom dodatne opreme, ki vključuje torbice in zunanje bliskavice. Z dodatnimi vodoodpornimi ohišji se lahko uporabniki z modeli PowerShot SX230 HS, PowerShot SX220 HS, IXUS 220 HS in IXUS 115 HS potapljajo v globine do 40 metrov, zaradi česar so prava izbira za počitnice in podvodne dogodivščine. Za tiste, ki se raje potapljajo le z masko, je mogoče za modela IXUS 220 HS in IXUS 115 HS kupiti cenovno ugodnejša ohišja, ki nudijo zaščito do globin do 3 metrov.


Stereo zvok in optična povečava sta na voljo le na modelu IXUS 115 HS

Le na modelih PowerShot SX230 HS, PowerShot SX220 HS in IXUS 310 HS

Izjema je model IXUS 310 HS, ki ima zaslon LCD PureColor II Touch

Izjema je model IXUS 115 HS

Le na modelu PowerShot SX230 HS

Le model IXUS 310 HS

Le na modelih PowerShot SX230 HS, PowerShot SX220 HS in IXUS 310 HS


Canon IXUS 220 HS


Canon PowerShot SX220 HS


Canon IXUS 310 HS


Canon IXUS 115 HS

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.