Canon DreamLabo 5000

Canon DreamLabo 5000

Canon DreamLabo 5000

Canon Europe je s predstavitvijo produkcijskega brizgalnega tiskalnika DreamLabo 5000 najavil, da vstopa na evropski trg produkcijskega tiska fotografij.

Sporočilo za javnost

LJUBLJANA, 9. marec 2011 - Canon Europe je s predstavitvijo produkcijskega brizgalnega tiskalnika DreamLabo 5000 najavil, da vstopa na evropski trg produkcijskega tiska fotografij. To je v skladu z najavljeno strategijo rasti, ki predvideva širitev Canonovega poslovanja s širitvijo ponudbe.
Z novim standardom, ki združuje kakovosten fotografski in tekstovni izpis z visoko produktivnostjo, nova naprava ponuja fotografskemu trgu ustrezno alternativo tehnologiji srebrovega halogenida, s katero bo oživil trg tiskanja fotografij.

Poleg priložnosti, ki jih prinaša prvovrstna kakovost izpisa, nova naprava ponuja tudi nove možnosti razvoja poslovanja tako pri produkcijskem tisku fotografij kot tudi na trgu visokokakovostnega nizkonakladnega tiska na zahtevo.

Canonov vstop na omenjeni trg zaokrožuje strategijo postati vodilni na področju digitalne fotografije. S 70-letnimi fotografskimi koreninami in 30-letnimi izkušnjami s tiskom je Canon edino podjetje, ki pokriva celoten spekter tehnologij slikovnega upodabljanja, od zajema do izpisa. Na področju izpisa ima celovit nabor naprav, od tiskalnikov za domačo rabo pa vse do industrijskih produkcijskih tiskalnikov.

»Ta najava pomeni novo poslovno usmeritev za Canon, saj ne predstavljamo samo nove naprave, pač pa tehnologijo, ki lahko ponovno oživi celotno industrijo in odpre vrata novim poslovnim priložnostim in prihodkom,« je povedal Ryochi Bamba, predsednik in izvršni direktor Canona za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko. »Z DreamLabom 5000 Canon postavlja nov standard za produkcijski tisk fotografij visoke kakovosti in besedil v visoki ločljivosti.«

DreamLabo 5000 temelji na Canonovi obstoječi brizgalni tehnologiji, razviti za potrebe namiznih tiskalnikov PIXMA in tiskalnikov velikega formata imagePROGRAF, pri tem pa uporablja na novo zasnovano tiskalno glavo, ki omogoča izpise širine 305 mm. Uporablja Canonovo tehnologijo FINE (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering), ki tiskalnim glavam omogoča izpisovanje fotografij visoke kakovosti in besedil visoke ločljivosti ter s tem podpira širok nabor izpisov z visoko dodano vrednostjo. Mednje sodijo fotoalbumi najvišje kakovosti, fotoknjige, koledarji, kolaži in drugo blago, poleg tega pa tudi vsi izpisi na zahtevo, kot so razne brošure.

Velika tiskalna glava zagotavlja hitro tiskanje z enim prehodom papirja, pri tem pa glava ostane nepremična. Z uporabo samodejne funkcije obojestranskega tiska lahko DreamLabo 5000 izpiše vsebino 20-stranskega fotoalbuma velikosti A4 v samo 72 sekundah*, 40 fotografij (102 x 152 mm) pa v eni minuti. Sistem omogoča menjavo črnila in papirja med tiskanjem v skladu z zahtevami produkcijskih tiskarn po višji storilnosti.

DreamLabo 5000 uporablja sistem s sedmimi barvami dye, ki zagotavlja nevidne barvne prehode. Z uporabo procesne tehnologije, ki izrablja Canonov edinstven barvni razpon brizgalnih črnil, so na fotografijah barve reproducirane bolje kot na klasičnih fotografijah, pridobljenih s tehnologijo srebrovega halogenida.
DreamLabo 5000 bo v Evropi na voljo v začetku leta 2012.

*Naprava je namenjena izključno tiskanju. Za izdelavo fotoalbumov in brošur je potrebna dodelava z dodatnimi napravami.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati