Tiskalnika Canon imagePROGRAF iPF6300S in imagePROGRAF iPF8300S

Tiskalnika Canon imagePROGRAF iPF6300S in imagePROGRAF iPF8300S

Tiskalnika Canon imagePROGRAF iPF6300S in imagePROGRAF iPF8300S

Canon Europe je predstavil dva hitra barvna tiskalnika velikega formata – 24-palčnega imagePROGRAF iPF6300S in 44-palčnega imagePROGRAF iPF8300S.

Sporočilo za javnost

Oba uporabljata 8-barvni sistem pigmentnih črnil LUCIA EX za doseganje visoke kakovosti izpisa, pri tem pa ponujata idealno razmerje med kakovostjo, storilnostjo in skupnimi stroški lastništva (TCO). Zaradi tega sta primerna za produkcijski tisk, poskusne odtise, ter za fotografska in poslovna okolja.

ImagePROGRAF iPF6300S je naslednik modela iPF6000S, imagePROGRAF iPF8300S pa je bil razvit z namenom dopolniti Canonov nabor tiskalnikov velikega formata, še posebej modele imagePROGRAF iPF6300, iPF6350, iPF8300 in iPF8000S. Poleg izvrstne reprodukcije črne barve, velikega barvnega razpona in izjemne odpornosti na praske, ki so jih ponujali že iPF6300, iPF6350 in iPF8300, nova tiskalnika odlikujejo višje izpisne hitrosti in združljivost z delovnimi tokovi, pa tudi nižji skupni stroški lastništva (TCO). Večji barvni razpon omogoča uporabo pri opravilih, ki zahtevaj večjo natančnost, barvni profil, namenjen izdelavi posterjev, pa jima daje prednost pri tisku živobarvnih in vpadljivih grafik.


Canon iPF8300S

Produktivnost je izboljšana z novim razporedom zrcaljenih šob ter s hitrim načinom (Fast) tiskanja, ki podvoji hitrost izpisovanja, pri tem pa ohranja raven kakovosti standardnega načina. To je pomembna prednost pri tiskanju posterjev in reklamnih panojev, pri čemer je čas dragocen.

Tiskalnika imata tudi načine “Proof”, “Image” in “Economy”, ki uporabniku omogočajo izbiro kakovosti tiskanja. Način “Proof” ponuja ostrejša besedila in črte, zaradi česar je primeren za visokokakovostne poskusne odtise, medtem ko “Image” omogoča visokokakovosten izpis besedil in črt brez zmanjšanja hitrosti. Ta način je primeren za uporabnike, ki jim je manj pomembna natančna postavitev izpisa kot hitrost. Način “Economy” zmanjša porabo črnila za skoraj 50 odstotkov, zaradi česar je primeren za tiskanje posterjev za interno uporabo ali za preverjanje slik med testnimi izpisi.

Nova modela sta združljiva z različnimi enotami RIP , kar omogoča integracijo v obstoječe delovne tokove. Oba modela imata trdi disk velikosti 160 GB, ki ponuja prostor za shranjevanje večjih količin podatkov, do katerih je mogoče enostavno dostopati prek LCD-zaslona na tiskalniku. Produktivnost je še izboljšana s podporo gigabitnemu Ethernetu, ki ponuja visoko hitrost prenosa velikih količin podatkov.

Nabor različnih lastnosti poenostavlja delo s tiskalnikoma, za kar ni potrebno zahtevno izobraževanje, zato sta primerna za podjetja, ki se prvenstveno ne ukvarjajo s tiskanjem, vendar želijo izdelavo različnih tiskovin opravljati sama. Gonilnik tiskalnik je mogoče prilagoditi ravni znanja uporabnika, nadzor nad tiskanjem pa se opravlja kar prek velikega zaslona LCD na nadzorni plošči. S pomočjo Canonovega vtičnika za Microsoft Office in s priloženo programsko opremo PosterArtist LT je izdelava profesionalnih posterjev, panojev, grafikonov in drugih dokumentov velikega formata dostopna tudi neveščim uporabnikom. Nova različica celotne zbirke PosterArtist V2.20 je na voljo posebej. Ta podpira operacijske sisteme Windows XP, Windows Vista in Windows 7, uporabljati pa jo je mogoče tudi z drugimi Canonovimi tiskalniki. Vtičnik Adobe Photoshop oblikovalcem in fotografom omogoča tiskanje slik v visoki ločljivosti neposredno iz Photoshopa.

Obračunska funkcionalnost izračunava porabo ter tako uporabniku ponuja sledenje stroškom tiskanja, poleg tega pa se z njo naučijo upravljati porabo papirja. Različna opozorila so namenjena izboljšanju storilnosti. iPF8300S z zvočnim opozorilom javi, kdaj je treba zamenjati črnilne kartuše, kar je mogoče opraviti med samim tiskanjem na obeh modelih. Poleg tega je uporabnik o zaključku tiskanja, o napakah ali zamenjavi potrošnega materiala lahko obveščen po elektronski pošti.

“ImagePROGRAF iPF6300S in iPF8300S sta celoviti rešitvi za enostavno, časovno učinkovito in visokokakovostno izdelavo poskusnih odtisov, fotografij, posterjev in promocijskih plakatov,” je dejal Yuichi Miyano, direktor za rešitve velikega formata v Canonu Europe. “Ta dva modela bosta obogatila nabor Canonovih tiskalnikov velikega formata in še povečala njegov delež na trgu velikega formata, saj bo tako izkoristil nove priložnosti, ki jih ponuja povečano povpraševanje po tisku velikega formata znotraj podjetij.”
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati