Novi AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G: hiter in svetel

Novi AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G: hiter in svetel

Novi AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G: hiter in svetel

Podjetje Nikon Europe danes predstavlja nov standardni svetlobno močni objektiv  s hitro zaslonko f/1.8 – AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G.

Sporočilo za javnost

Objektiv, namenjen Nikonovim fotoaparatom formata FX, premore povsem novo optično zasnovo, hitri in tihi pogon avtomatskega ostrenja (SWM) in premaze leč iz nanokristalov. Zato predstavlja novi objektiv odlično izbiro za fotografe, ki snemajo portrete, ter pokrajinsko fotografijo.

Novi objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G odlikuje odličen kontrast in ločljivost, z edinstvenimi učinki zamegljenega ozadja. Primeren je tako za fotografiranje statičnih motivov, kot tudi za zajem video posnetkov, ki so v zadnjih letih postali nova naloga fotoaparatov D-SLR.

AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G je zasnovan za napredno portretiranje ter pokrajinsko fotografijo. Hitra zaslonka f/1,8 omogoča močno poudarjen glavni motiv, pri čemer poskrbi zaslonka s 7 lamelami in okroglo obliko za prijeten in lep »bokeh« oz. ustvarjalno neostrino. Objektiv ima na novo razvit optični sistem s sedmimi elementi (tudi asferetični element) v 6 skupinah. Nikonov premaz iz nanokristalov zelo zmanjša pojav svetlobnih lis  in odbojev svetlobe znotraj objektiva ter izničuje neenakomerne osvetljenosti in  s tem zagotavlja visoko kontrastne slike tudi v najzahtevnejših svetlobnih pogojih. Opremljen je s tihim in hitrim pogonom (SWM), ki zagotavlja tiho in natančno ostrenje. Samodejno ostrenje pa zahvaljujoč vgrajenemu (SWM) motorčku deluje tudi pri vstopnih modelih aparatov D-SLR kakršna sta Nikon D5100 in D3100. Krmilni mehanizem je bil izboljšan in zagotavlja izjemno gladko delovanje pri ročnem ali avtomatskem ostrenju.

Objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G ima robustno magnezijevo ohišje z zaščito pred vdorom vlage in prahu. Težak je vsega 230 gramov, zato zagotavlja dobro ravnotežje na Nikonovih naprednih fotoaparatih D-SLR. Objektivu sta priložena pokrov HB-47 in mehka torbica, v Sloveniji bo naprodaj od sredine junija dalje.

Komentarji
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 28. april 2011 12:36
Sample images: http://imaging.nikon.com/lineup/lens/singlefocal/normal/af-s_50mmf_18g/sample.htm#sample1
Peter Atanackov (@Geo) 28. april 2011 13:40
Objektiv AF-S NIKKOR 50 mm f/1.8G ima robustno magnezijevo ohišje z zaščito pred vdorom vlage in prahu???

Za 220 dolarjev malo tezko.
Jože (@cfb1970) 28. april 2011 14:01
No pa bo nekaj tudi za vse, ki nimajo motorčka za ostrenje v bodiju!!Pohvalno!
Uroš Miklavčič (@Ulrich) 28. april 2011 14:20
Glede na sample (ki so sicer res miniaturni) in ceno se mi zdi, da bo tole zelo solidna zadeva. Sedaj pa naj še Canon eno tako pljune.
Žiga Žgavec (@ZinhaEq) 28. april 2011 14:47
Glede na MTF bo več kot očitno vreden svoje malo višje cene v primerjavi z D verzijo. http://kenrockwell.com/nikon/50mm-f18-g.htm#perf
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati