Na portalu Slo-Foto.net sedaj možna prodaja in nakup fotografij

Na portalu Slo-Foto.net sedaj možna prodaja in nakup fotografij

Na portalu Slo-Foto.net sedaj možna prodaja in nakup fotografij

Slo-Foto.net svojim uporabnikom od sedaj nudi tudi možnost prodaje in nakup fotografij. Tako boste lahko prodajali svoje ali kupovali fotografije po lastni izbiri, kako pa bo sistem deloval, pa si preberite v novici.

Slo-Foto.net, portal namenjen fotografom in ljubiteljem fotografije, že dolgo časa ponuja možnost objavljanja fotografij. Z namenom izmenjave mnenj, deljenja izkušenj in komentiranja avtorskih izdelkov, je bil ustanovljen leta 2003, od tedaj pa prerasel v skupnost 15.000 registriranih uporabnikov, ki so galerijo obogatili že z 81.000 fotografijami. Sedaj pa vam, v sodelovanju s ponudnikom Fotomoto ponuja tudi možnost prodaje in nakupa fotografij.

Fotomoto.com, s sedežem v Združenih državah, je spletna storitev, ki fotografom omogoča prodajo svojih avtorskih izdelkov preko spleta. Prodaja pa je omogočena tako v digitalni kot v tiskani obliki, pri čemer vam kot prodajalcu ni potrebno storiti prav ničesar, razen da ustrezno pripravite datoteko, v kolikor bo kupljena v tiskani obliki ali digitalni obliki. Vsa navodila okoli tega si lahko preberete na povezavi: http://support.fotomoto.com/customer/portal/articles/8310-preparing-print-ready-files


Nadzorna plošča Fotomoto, kjer lahko določite katera fotografija je na voljo za prodajo

Seveda pa je za uporabnike najvažnejše samo delovanje storitve. Prijava na Fotomoto.com je popolnoma brezplačna, kot tudi sama storitev prodaje fotografij. Registriranim članom galerije portala Slo-Foto.net se je potrebno le strinjati s pogoji ponudnika Fotomoto.com in Slo-Foto.net. To lahko storite preko vaše nadzorne plošče v galeriji pod zavihkom Trgovina. Spletni portal Slo-Foto.net, ki bo v ponudbi igral le vlogo ponudnika spletnega prostora (galerije) in se ne bo vmešaval v prodajo, bo pa skupaj s ponudnikom storitve Fotomoto.com, od vsake prodane fotografije vzel nekaj provizije. Odločitev o tem katere fotografije boste prodajali in katerih ne, je v celoti prepuščena vam. Ob avtomatski registraciji računa na strani Fotomoto.com boste lahko v njihovi nadzorni plošči določili katere fotografije želite prodajati in katere ne. Zanimivo je prav to, da se vam bodo v njihovi nadzorni plošči prikazale vaše že objavljene fotografije v Slo-Foto.net galeriji. V kolikor se kakšna fotografija ne bo prikazala, enostavno odprite fotografijo v Slo-Foto.net galeriji. Prav tako boste imeli možnost, da sami postavite želeno prodajno ceno fotografije, pri katerih pa ne smete pozabiti na stroške pošiljanja in provizijo ponudnika. Pomembno je vedeti, da lahko vse to urejate le na vašem Fotomoto.com računu in ne tudi v Slo-Foto.net galeriji.


Primer nakupa tiskanih fotografij

Slo-Foto.net in Fotomoto.com torej ponujata številne možnosti prodaje in ogledov vaših fotografij. Pri tem gre izrecno poudariti, da lahko prodajate izključno vaše avtorske fotografije in ne fotografij tretjih oseb. Fotomoto.com je bil ustanovljen prav z namenom olajšanja prodaje fotografij, tako da se lahko ustvarjalci posvetijo točno temu: ustvarjanju! Za vse drugo pa poskrbi Fotomoto.com. Glede na to, da portal Slo-Foto.net dnevno obišče okoli 4.000 obiskovalcev, je to več kot izvrstna priložnost in odličen prostor za predstavitev in prodajo fotografij. Slo-Foto.net pa, skupaj s Fotomoto.com, tako stopa še korak dlje k ustvarjanju spletne skupnosti, ki fotografom ponuja široko paleto udejstvovanja povezanega s fotografijo.

Več informacij o Fotomoto.com si lahko preberete tukaj: http://www.fotomoto.com/home/tour

Pomagate pa si lahko tudi s pogosto zastavljenimi vprašanji:  https://www.slo-foto.net/faq.html#5

 

Navodila kako aktivirati svojo trgovino

1. Prijavi se na svoj Slo-Foto.net račun v galeriji

Prijavi se na svoj Slo-Foto.net račun v galeriji in pojdi na Nadzorno ploščo:

 

2. Klikni na zavihek Trgovina

Za aktivacijo trgovine klikni na zavihek Trgovino

 

3. Vpiši svoj ime in priimek

Vpiši svoj ime in priimek ter klikni na gumb Aktiviraj trgovino

 

4. Uspešen zaključek!

Na tvoj elektronski naslov, s katerim si registriran/a v galeriji, boš prejel/a aktivacijsko povezavo za aktiviranje računa na strani www.fotomoto.com. Po uspešni aktivaciji se bodo pod tvojimi dodanimi fotografijami na portalu Slo-Foto.net prikazale Fotomoto prodajne bližnjice

Sorodne novice
Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Anketa
Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
Rezultati