Olympusova dva nova kompaktna objektiva M. ZUIKO DIGITAL

Olympusova dva nova kompaktna objektiva M. ZUIKO DIGITAL

Olympusova dva nova kompaktna objektiva M. ZUIKO DIGITAL

Olympus je predstavil dva nova objektiva »ulični« M. ZUIKO DIGITAL ED 12 mm in portretni objektiv M. ZUIKO DIGITAL 45 mm za nove fotoaparate PEN.

Sporočilo za javnost

30. junij 2011 - Takoj za tremi novimi fotoaparati PEN, PEN E-P3, PEN Lite in PEN Mini, Olympus predstavlja dva nova elegantna in kompaktna objektiva, izdelana namensko za nove fotoaparate PEN. Oba nova objektiva, širokokotni »ulični« M. ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1 : 2,0  (24 mm*) in portretni objektiv M. ZUIKO DIGITAL 45 mm 1 : 1,8 (90 mm*), prihajata iz Olympusovega priznanega oddelka optike, ki proizvaja objektive tudi za Olympusove fotoaparate SLR, in oba izkoriščata prednosti, ki jih prinašajo v ohišja fotoaparatov PEN vgrajeni stabilizatorji slike. Zaradi velike svetlobne moči sta nova člana Olympusove posebne serije objektivov Mikro ŠtiriTretjine najprimernejša za uporabo ob šibki svetlobi in za uporabo različnih učinkov globinske ostrine, še posebej lepo zamegljenega ozadja glavnega motiva. Kakovostno ohišje, vrhunska optika, kompaktna oblika in nizka teža so odlike, zaradi katerih se idealno ujemata s serijo PEN, ki nudi kakovost SLR v fotoaparatih, povsem enostavnih za uporabo in dovolj majhnih, da jih lahko spravimo že v žep suknjiča. Portretni objektiv bo na voljo od septembra 2011 za 299 €, širokokotni »ulični« objektiv pa bo na voljo že v prvi polovici julija za 799 €.


M. ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1 : 2,0  (24 mm*)

Od fotografiranja v mraku in pokrajinskih panoram do motivov z zamegljenim ozadjem in momentk
Širokokotni »ulični« objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1 : 2,0 je najboljši za visokokakovostne fotografije ali videoposnetke širnih motivov, npr. pokrajine, še posebej v mraku. Prav tako je odličen za uporabo učinkov v profesionalnem slogu, kot je zamegljevanje ozadja motiva. V kombinaciji s kompaktno obliko fotoaparatov PEN lahko ob veliki svetlobni moči objektiva uporabniki drzno, toda neopazno snemajo in fotografirajo v okoljih, kjer uporaba stativa ali bliskavice ni najprimernejša, npr. v cerkvah ali muzejih. Toda to še zdaleč ni vse, kar novi vsestranski objektiv zmore. Zaradi zelo nizkega števila F lahko z njim dosežemo namerno zameglitev ozadja motiva, zaradi katere lahko postane fotografija vredna objave ali razstave. »Ulični objektiv« je hkrati najboljši Olympusov objektiv PEN za fotografiranje spontanih momentk in to zaradi vgrajenih indikatorjev globinske ostrine in oddaljenosti od motiva. Z njima lahko sliko brez gledanja na zaslon fotoaparata v trenutku izostrimo. Indikatorja prideta do izraza ob ročnem upravljanju fotoaparata (M). Takoj, ko je motiv izostren, ostrilni obroček potegnemo nazaj in fotoaparat je pripravljen na posnetek. Objektiv seveda ne deluje dobro le ob pomanjkanju svetlobe in pri fotografiranju momentk, temveč tudi ob svetlobnem izobilju. Uporabljeni večplastni optični premazi leč namreč v primerjavi s primerljivimi premazi prepolovijo svetlobne odseve in barvne sledi.


M. ZUIKO DIGITAL 45 mm 1 : 1,8 (90 mm*)

Visoko kakovostni portreti
Tako kot njegov širokokotni vrstnik, je tudi portretni objektiv M. ZUIKO DIGITAL 45 mm 1 : 1,8 namensko izdelan po merah in elegantnem videzu treh novih fotoaparatov PEN primerno. Čeprav ima kakovostno ohišje kovinskega videza, je cenovno nadvse dostopen, še posebej, če upoštevamo izredno kakovost posnetkov, ki jih z njim lahko posnamemo. Zaradi velike svetlobne moči, velike zaslonke in prvorazredne optične zasnove lahko z njim posnamemo čudovito osvetljene dinamične portrete pisanih barv in s tako lepo zamegljenim ozadjem, da bi bili tudi profesionalni fotografi nanj ponosni.

Širokokotni »ulični« objektiv M. ZUIKO DIGITAL ED 12 mm 1 : 2,0 bo na voljo v prvi polovici julija 2011 za 799 €. Portretni objektiv M. ZUIKO DIGITAL 45 mm 1 : 1,8 bo za 299 € na voljo od septembra 2011.

* Navedene vrednosti so enakovredne goriščne razdalje pri 35-mm standardu.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati