Nikonov objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G

Nikonov objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G

Nikonov objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G

Nikon je danes predstavil nov, 40-mm makro objektiv formata DX (AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G), ki omogoča bližinske makro posnetke, na katerih zabeleži tudi najmanjše detajle v razmerju reprodukcije 1:1.

Ljubitelji bližnjih posnetkov bodo s tem objektivom zanesljivo zadovoljni, saj ga zaradi njegove vsestranskosti lahko uporabljajo tudi za druge namene, in sicer kot portretni objektiv in objektiv za slabe svetlobne pogoje. 

40-mm objektiv formata DX je najnovejši član Nikonove zbirke objektivov Micro NIKKOR, ki ima kot slike enakovreden goriščnici 60-mm pri FX formatu v DSLR fotoaparatih. Ker je njegova najmanjša razdalja izostritve 0,163 m (od goriščne ravnine) in razmerje reprodukcije 1:1, je odličen za fotografiranje od blizu. Zaslonka f/2.8 omogoča prijetno zamegljeno ozadje in poudari motiv na sliki, zagotavlja pa tudi fotografiranje pri šibki svetlobi.

Za dobre bližnje posnetke, na primer žuželk ali cvetnih prašnikov, je zelo pomembna natančnost. Nov objektiv, ki je kompakten in preprost za uporabo, je opremljen z Nikonovim SWM pogon za ostrenje (Silent Wave Motor). Ta s svojim tihim in hitrim delovanjem pripomore, da med fotografiranjem ne zmotite motiva, kar je zelo pomembno pri fotografiranju žuželk.

V načinu samodejnega ostrenja M/A lahko ročno ostrite tudi takrat, kadar je vklopljeno samodejno ostrenje. Ker omenjeni objektiv omogoča reprodukcijo tudi najmanjših podrobnosti, fotografu približa svet vzorcev, tekstur in detajlov. Ljubitelji fotografije bodo z njim lahko posneli izvrstne makrofotografije, s katerimi se bodo enakovredno kosali tudi posnetki portretov in splošni fotografski motivi.

Priporočena prodajna cena objektiva znaša 279 evrov, v naših trgovinah pa bo na voljo od 25. avgusta 2011.

Komentarji
Peter Atanackov (@Geo) 12. julij 2011 18:05
presenetljivo nizka cena
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati