Canon prejel tri priznanja na podelitvi nagrad EISA 2011-2012

Canon prejel tri priznanja na podelitvi nagrad EISA 2011-2012

Canon prejel tri priznanja na podelitvi nagrad EISA 2011-2012

Canon je objavil, da so njegovi izdelki (digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 600D, video kamera LEGRIA HF M41 in teleobjektiv serije L EF 70-300 mm f/4-5.6L IS USM) prejeli tri priznanja na podelitvi nagrad organizacije European Imaging and Sound Association (EISA).

Sporočilo za javnost

LJUBLJANA, 16. avgust 2011 – Canon je objavil, da so njegovi izdelki prejeli tri priznanja na podelitvi nagrad organizacije European Imaging and Sound Association (EISA). Digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 600D je prejel priznanje »Evropski fotoaparat 2011-2012«, video kamera LEGRIA HF M41 je osvojila naziv »Evropska video kamera 2011-2012«, teleobjektiv serije L EF 70-300 mm f/4-5.6L IS USM pa je prejel nagrado »Evropski profesionalni objektiv 2011-2012«. S tem se znova potrjuje kakovost Canonovih fotografskih in video izdelkov.

Nagrade EISA podeljuje strokovna komisija, sestavljena iz urednikov več kot 50 priznanih revij iz 20 držav. Nagrade so namenjene izdelkom, ki združujejo najnaprednejše tehnologije, lastnosti in oblikovalske dosežke z visoko vrednostjo. Komisija je za leto 2011-2012 izbrala naštete Canonove izdelke kot najboljše v svojih razredih.

»Canon je predan razvoju izdelkov, ki ljudem poenostavljajo zajemanje njihovih zgodb v najboljši možni kakovosti,« je dejal Steve Marshall, vodja produktnega trženja skupine Canon Consumer Imaging v Canonu Europe. »Nagrade EISA so izjemno priznanje našim izdelkom s področja fotografije in videa, pri tem pa poudarjajo Canonovo odličnost na trgih za domačo in profesionalno rabo.«

Evropski fotoaparat 2011-2012: Canon EOS 600D
EOS 600D je v samem vrhu Canonovega vstopnega razreda EOS in je idealen izbor za naprednejše fotografe, ki iščejo kombinacijo izvrstne kakovosti in enostavne uporabe. S tipalom CMOS z 18 milijoni točk, naprednim 14-bitnim procesorjem DIGIC, snemanjem filmov v polni visoki ločljivosti Full HD in vrsto ustvarjalnih snemalnih načinov uporabnikom omogoča zajemanje bolj navdušujočih, zabavnih in ustvarjalnih posnetkov kot kdajkoli.

Žirija EISA je Canon EOS 600D ocenila z naslednjimi besedami: »Canon EOS 600D je dober fotoaparat, ki ima bogat nabor možnosti in prilagodljivih funkcij. Zaradi odlične ločljivosti in majhnega šuma pri visokih vrednostih ISO je zelo zaželen med ljubiteljskimi fotografi. Nova generacija EOS ponuja video visoke ločljivosti Full HD, večji in udobnejši ročaj, priključek za zunanji mikrofon, brezžično upravljanje bliskavice, dober dinamični razpon, vrtljiv LCD-zaslon in nabor začetnikom prijaznih lastnosti, ki omogočajo enostavnejše doseganje odlične kakovosti posnetkov.«

Evropska video kamera 2011-2012: Canon LEGRIA HF M41
LEGRIA HF M41 je namenjena uporabnikom, ki zahtevajo profesionalno kakovost. Odlikuje jo tipalo HD CMOS Pro, ki izhaja iz Canonove profesionalne linije kamer, in se odlično obnese z zajemanjem podrobnosti pri šibki svetlobi. Canonov objektiv HD Video ima zaslonko takšne oblike, da omogoča mehko zameglitev ozadja, 10-kratna optična povečava pa dopušča snemanje pri zelo različnih goriščnicah. Gibljiv, na dotik občutljiv zaslon LCD, vgrajena funkcija Story Creator in kinematografski filtri ponujajo interaktiven način zajemanja videa, Canonova samodejna tehnologija Smart Auto pa zagotavlja enostavno zajemanje visokokakovostnih posnetkov.

Komisija žirantov EISA je Canon LEGRIA HF M41 ocenila takole: »Video kamera visokega razreda Canon LEGRIA HF M41 je priročno kompaktna, zaradi česar je zelo uporabna pri snemanju visokokakovostnih video posnetkov v praktično vseh pogojih. Kamera ima zaslon LCD in klasično iskalo. Opremljena je z enostavnim sistemom menijev ter bogatim naborom samodejnih ter ročnih nastavitev – mogoč je tudi ročen nadzor snemanja zvoka in priključitev zunanjega stereo mikrofona. Samodejno ostrenje je izredno hitro zaradi zunanjega merilca razdalje. Vgrajenih 32 MB pomnilnika dopolnjujeta dve reži za kartice SD, zato prostora za snemanje zlepa ne zmanjka. Kakovost slike je izjemno dobra, še posebej pa je nizka stopnja šuma tudi pri slabši svetlobi.«

Evropski profesionalni objektiv 2011-2012: Canon EF 70-300 mm f/4-5.6L IS USM
Zasnovan je kot odgovor na povečano povpraševanje po visokozmogljivih in prenosljivih teleobjektivih, zato je EF 70-300 mm f/4-5.6L IS USM lahek, kompakten in vsestranski. Kot del Canonove priznane profesionalne serije L je primeren za profesionalno in napredno ljubiteljsko rabo, saj omogoča slikanje portretov, narave in akcijskih posnetkov z odlično jasnostjo in ostrino. Goriščnica 70-300 mm ponuja izredno prilagodljivost, Canonov učinkovit sistem optične stabilizacije slike IS pa omogoča slikanje s štiri stopnje nižjo hitrostjo, kot je potrebna običajno. Canonov premaz Super Spectra zmanjšuje odseve in zagotavlja najvišjo možno kakovost slike, pri tem pa zmanjšuje potrebo po obsežni obdelavi posnetkov.

Žirija EISA je o Canonu EF 70-300 mm f/4-5.6L IS USM povedala: »Canon EF 70-300 mm f/4-5.6L IS USM je izjemen teleobjektiv, ki združuje visoko kakovost slike in zelo robustno ohišje v presenetljivo kompaktni obliki. S samodejnim ostrenjem profesionalne kakovosti in najnovejšo generacijo stabilizacije slike postavlja nov standard za to priljubljeno goriščnico, še vedno pa je dostopen tudi ljubiteljskim fotografom. Na celotni goriščni razdalji izkazuje odlične optične lastnosti, ki so primerljive z objektivi s fiksno goriščnico – zelo dobro se obnese tudi pri najmanjši vrednosti zaslonke, zaščiten pa je pred vplivi okolja, kot sta vlaga in prah.«
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati