COOLPIX AW100 je prvi Nikonov trpežni fotoaparat

COOLPIX AW100 je prvi Nikonov trpežni fotoaparat

COOLPIX AW100 je prvi Nikonov trpežni fotoaparat

Nikon je danes predstavil prvi fotoaparat, ki je odporen na vodo, udarce in mraz - COOLPIX AW100.

Sporočilo za javnost

Nikon je danes predstavil prvi fotoaparat, ki je odporen na vodo, udarce in mraz -COOLPIX AW100. Zasnovan je tako, da omogoča zajemanje fotografij in videa do 10 metrov pod vodno gladino in na mrazu vse do -10 ºC. Prenese robustnejše rokovanje in morebitni padci z višine do 1,5 metra nimajo na delovanje fotoaparata nobenih posledic. S pomočjo vgrajenih zemljevidov sveta in GPS modulom lahko uporabnik vsaki posamezni fotografiji določi lokacijo, se orientira v prostoru in tako sledi svoji začrtani poti. COOLPIX AW100 omogoča tudi napredno enoročno upravljanje z meniji s pomočjo nihanja fotoaparata.

Nikon COOLPIX AW100 je prvi predstavnik nove serije COOLPIX fotoaparatov, imenovane tudi »All Weather« (AW), ki se bo tako pridružila trem že obstoječim serijam COOLPIX - Style (S), Performance (P) in Life (L).

Novinec ima vgrajeno CMOS tipalo s 16 milijoni slikovnih točk in osvetlitvijo od zadaj ter širokokotni objektiv NIKKOR s 5-kratnim zoomom, ki zagotavljajo kakovostno zajemanje fotografij in videoposnetkov v polni ločljivosti HD (1080p) s stereo zvokom. Vgrajene ima tudi štiri napredne funkcije za zmanjševanje zamegljenih posnetkov zaradi premikanja motiva, slabe osvetlitve in tresenja fotoaparata. Način »enostavna panorama« širi fotografova obzorja, saj nudi fotografije, ki pokrivajo vidni kot 360˚ horizontalno in 180˚ vertikalno.

Fotoaparat COOLPIX AW100 omogoča preprosto upravljanje. Za zajem podvodnih scen je na voljo podvodni način, ki samodejno prilagodi nastavitev beline v fotoaparatu. Nastavitve in fotografiranje lahko izvedemo z eno roko s pritiskom na gumb Action-Control, po menijih pa se sprehajamo tako, da aparat nihamo naprej in nazaj.

COOLPIX AW100 bo na voljo v kamuflažni, oranžni in črni barvi. V Sloveniji ga boste lahko kupili v prvi polovici septembra po priporočeni ceni 349€.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati