Nikon COOLPIX S4150 in S6150

Nikon COOLPIX S4150 in S6150

Nikon COOLPIX S4150 in S6150

Nikon predstavlja dva fotoaparata, ki postavljata nova merila za barvit slog in prefinjenost v tankem ohišju: COOLPIX S4150  in COOLPIX S6150.

Sporočilo za javnost

Nikon predstavlja dva fotoaparata, ki postavljata nova merila za barvit slog in prefinjenost v tankem ohišju. Gre za izjemno tanki COOLPIX S4150 s pametnim upravljanjem na dotik ter novi zmogljivi in priročni kompaktni COOLPIX S6150 s 16 milijoni slikovnih točk ter objektivom s 7-kratnim zoomom.

Intuitiven dotik – COOLPIX S4150
Fotoaparat COOLPIX S4150 s tipalom CCD s 14 milijoni slikovnih točk je "debel" le 2 centimetra in težak le 128 gramov, pohvali pa se lahko tudi s takojšnjim zagonom. Fotografira ali snema v ločljivosti HD (720p), s 5-kratnim optičnim zoomom pa približa dogajanje dovolj blizu, da si ga lahko skadrirate na velikem 7,5-centimetrskem (3-palčnem) visokoločljivostnem zaslonu LCD na dotik s 460.000 slikovnimi pikami. Pri fotografiranju vam proženje na dotik omogoča izbiro točke ostrenja z dotikom poljubnega dela kadra na LCD zaslonu. Fotoaparat bo samodejno nastavil pravilno ostrenje in osvetlitev za z dotikom izbrani predmet. V načinu predvajanja upravljanje na dotik pomeni, da bosta urejanje in pregledovanje fotografij prava zabava, vključuje pa tudi funkcije, kot sta barvanje in projekcija fotografij.

Fotografije lahko brez težav urejamo kar v fotoaparatu z učinki filtrov, kot sta »selektivna izbira barv«, ki pretvori sliko v črno-belo, nato pa obarva izbrano območje, in učinek »zvezdaste svetlobe«, ki svetlobo svetlih predmetov razprši v obliki zvezde.

Fotoaparat COOLPIX S4150 je na voljo v rdeči, črni, vijolični, medeno bronasti in srebrni barvi. V Sloveniji bo na voljo prvi teden v septembru, zanj pa bo treba odšteti 149€.

Najboljši sopotnik na potovanjih – COOLPIX S6150
Če bi se radi še bolj približali dogajanju, ima COOLPIX S6150 širokokotni objektiv NIKKOR s 7-kratnim zoomom, ki pokriva goriščnice od 28 do 196 mm, slikovno tipalo s 16 milijoni slikovnih točk pa zagotavlja fotografije, ki nudijo obilico detajlov tudi za velike povečave. Fotografiranje s S6150 je enostavno – s pomočjo 7,5-centimetrskega (3-palčnega) visokoločljivostnega zaslona na dotik s 460.000 točkami le nastavimo kader, izostrimo in zajamemo fotografijo. Na voljo je namenski gumb za snemanje videoposnetkov. Prek zaslona, občutljivega na dotik je med drugim mogoče urejati fotografije tudi s funkcijami »hitro retuširanje«, »aktivna D-osvetlitev« in »mehka ostrina«. Zmanjševanje vibracij zaradi premikanja objektiva je samo ena od naprednih tehnologij, ki zagotavlja pričakovane rezultate tudi pri fotografiranju premikajočih se motivov in pri uporabi maksimalnega zooma.

Fotoaparat COOLPIX S6150 bo na voljo prvi teden septembra v srebrni, črni, rdeči, vijolični in rožnati barvi po priporočeni ceni 169€.
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati