D3100 - prvi Nikon DSLR v rdeči barvi

D3100 - prvi Nikon DSLR v rdeči barvi

D3100 - prvi Nikon DSLR v rdeči barvi

Nikon danes prvič v zgodovini družbe predstavlja tehnično nespremenjen DSLR fotoaparat D3100 v rdeči barvi.

Sporočilo za javnost

Nikon danes prvič v zgodovini družbe predstavlja DSLR v rdeči barvi. Fotoaparat D3100, ki je v črni barvi najbolj prodajan Nikonov vstopni zrcalno-refleksni fotoaparat, v svoji rdeči izdaji nagovarja družine in mlade fotografe, ki želijo svoj vstop v DSLR svet fotografije nadaljevati z resnim fotoaparatom v drugačnem barvnem tonu. Tehnične specifikacije ostajajo nespremenjene - majhno ergonomsko ohišje, 11-točk samodejnega ostrenja, zmogljiv senzor CMOS s 14,2 milijona točkami, podprt z novim slikovnim procesorjem EXPEED 2 ter vgrajen foto vodnik za pomoč pri fotografiranju.

Nikon D3100 Red

Nikon D3100 ima vgrajen dvojni sistem za odpravljanje prašnih delcev, ki skrbi za čiščenje slikovnega senzorja. Občutljivost slikovnega senzorja v razponu ISO 100-3200 je moč povečati do ISO 12.800, zato bodo posnetki premikajočih se motivov ostri tudi brez uporabe bliskavice. Način D-Movie omogoča zajem videoposnetkov s polno visoko ločljivostjo (1920 x 1080 točk), omogočeno je snemanje HD-videoposnetkov z zvokom. Te videoposnetke je moč prek vmesnika HDMI hitro prikazati na sodobnih digitalnih televizorjih in videoprojektorjih. Uporabnik do vseh funkcij dostopa prek velikega in preglednega 7,5-centimetrskega (3-palčnega) zaslona.

Nikon D3100 Red Top

Nikon D3100 je še posebej prijazen do tistih, ki šele vstopajo v svet fotoaparatov DSLR. Njim so namenili posebej prilagojen način za upravljanje s fotoaparatom, ki so ga pri Nikonu poimenovali Guide mode ali digitalni vodnik. V tem načinu nas fotoaparat slikovito in preprosto vodi po nastavitvah ter programih ter nas pri tem uči, kako se z določenim programom fotografira.

Prodaja rdečega Nikona D3100 se bo v Sloveniji začela 22. septembra po ceni 599€ v kompletu Nikon D3100 + objektiv NIKKOR 18-55 VR.

Nikon D3100 Red Back

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati