Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S100

Canon PowerShot S100

Canon je predstavil PowerShot S100 z novim objektivom f/2.0 in izboljšanim HS sistemom.

Sporočilo za javnost

Canon je predstavil PowerShot S100, zmogljiv, vsestranski in izjemno kompakten fotoaparat, ki fotografom ponuja celovit nadzor in visoko kakovost posnetkov. Najbolj napreden PowerShot serije S presega visoke standarde, ki jih je postavil njegov predhodnik, saj ga odlikuje nov Canonov objektiv f/2.0 in izboljšan sistem HS, ki združuje vrhunsko tipalo visoke občutljivosti in najboljše, kar Canon ponuja za procesiranje slik – DIGIC 5.

PowerShot S100 je bil deležen mnogih izboljšav in zdaj predstavlja velik korak naprej za celotno serijo PowerShot S. 24 mm izredno širokokotni Canonov objektiv s 5-kratno optično povečavo ponuja več možnosti, v kombinaciji s pametnim stabilizatorjem slike (Intelligent Image Stabilizer) pa zagotavlja ostre in jasne fotografije ter videe. Funkcija GPS beleži uro in lokacijo vsakega posnetka, snemanje Full HD omogoča izdelavo kakovostnih videov, zmogljiv procesor DIGIC 5 pa ponuja visoke hitrosti slikanja in še boljšo kakovost posnetkov v vseh svetlobnih razmerah. Vse te novosti so integrirane v tankem ohišju, ki ima vsega skupaj 26,7 mm debeline, na voljo pa je v mat črni in titan srebrni barvi.

Sistem HS z DIGIC 5 – nova raven zmogljivosti
PowerShot S100 ima najzmogljivejšo izvedbo sistema HS doslej. Ugled, ki ga ima serija PowerShot S zaradi svojih visokokakovostnih fotografij z malo šuma tudi v slabih svetlobnih razmerah, ohranja z izboljšanim sistemom HS. Ta prinaša optimalno kombinacijo procesorja DIGIC 5 in visokoobčutljivega tipala CMOS velikosti 1/1,7 in ločljivosti 12,1 milijona točk, ki so ga ustvarili na podlagi znanja, pridobljenega s tipalom EOS. Podpira občutljivost ISO 6400 pri polni ločljivosti in z zmanjšanim šumom, zato zagotavlja odlično kakovost posnetkov v vseh pogojih.
DIGIC 5 analizira štirikrat več slikovnih informacij za vsako točko ter posname več podrobnosti in barv kot kdajkoli prej. Hitrost obdelave posnetkov je šestkrat hitrejša od prejšnjega procesorja, zato učinkovitejše upravlja povečano količino informacij, hkrati pa zmanjšuje pojav šumov do 75 odstotkov.

Originalen Canonov objektiv s pametno stabilizacijo slike
PowerShot S100 ima nov visokozmogljiv objektiv, narejen po standardih za Canonove objektive EF. Gre za mejnik v Canonovi optični tehnologiji, 24 mm objektiv ima namreč izredno širok zorni kot za krajinsko fotografijo in 5-kratno optično povečavo za približevanje oddaljenih prizorov ali subjektov. Pri vsem tem ponuja veliko zaslonko f/2.0 in kompaktno obliko.

Sistem Intelligent IS uporablja Canonov učinkovit 4-stopenjski optični stabilizator slike, ki preprečuje stresenost tako fotografij kot video posnetkov Full HD. Ponuja sedem načinov stabilizacije , prepozna okoliščine snemanja in samodejno izbere najbolj prilagojene nastavitve stabilizacije slike. Panning IS je primeren za fotografiranje na dirkališču, saj zagotavlja stabilizacijo samo v vertikalni smeri od smeri gibanja, Macro IS s tehnologijo Hybrid IS pa je primeren za ostre bližinske fotografije. Način Powered IS uporablja Canonovo video tehnologijo za snemanje oddaljenih subjektov z veliko povečavo, način za uporabo stojala (Tripod) pa izključi stabilizacijo, ko je fotoaparat pritrjen na trdno podlago.

Izboljšan nadzor
PowerShot S100 ponuja popolnoma ročen nadzor nastavitev in načinov slikanja. Podpira format RAW in je združljiv s Canonovo programsko opremo Digital Photo Professional, zaradi česar je idealen drugi fotoaparat za lastnike digitalnih zrcalno-refleksnih fotoaparatov.
Priljubljen obroč Lens Control Ring, sinonim za sodobno serijo PowerShot S, ponuja otipljiv nadzor nastavitev fotoaparata, kot so ostrina in osvetlitev. Uporabnik lahko obroču dodeli nadzor nad različnimi funkcijami, kot so hitrost zaklopa, ISO in zaslonka, ter tako dopušča nastavitve osvetlitve po tretjinskih stopnjah. Gumb Ring Function in vrtljiv gumb Multi-Control je prav tako mogoče dodeliti drugim funkcijam ter tako fotoaparat prilagoditi različnim uporabnikom in njihovim slogom fotografiranja.

Visoka hitrost in enostavna uporaba
S procesorjem DIGIC 5 je PowerShot S100 idealen za snemanje akcijskih posnetkov. Način High-speed Burst HQ je namenjen tako športu kot zabavam, saj naredi hitro zaporedje osmih posnetkov pri polni ločljivosti in s hitrostjo 9,6 posnetka/sekundo. Za povečanje dramatičnosti video posnetkov je na voljo način Super Slow Motion Movie, ki snema s hitrostjo 240 slik/sekundo (QVGA) ali 120 slik/sekundo (VGA).

Za enostavno fotografiranje v vseh razmerah način Smart Auto zagotavlja odlične rezultate z izbiro optimalnih nastavitev na podlagi 32 spremenljivk. Novo večtočkovno uravnavanje beline (Multi-area White Balance) poskrbi za naravnejši videz fotografij z zaznavanjem prizorov, pri katerih sta dva različna vira svetlobe, saj uravna belino, ločeno na več mestih. V primeru fotografiranja portreta z bliskavico v sobi, ki je osvetljena z volframovo žarnico, bo fotoaparat v ozadju uporabil temperaturo beline za volframovo osvetlitev, za ospredje pa temperaturo bliskavice. S tem je zagotovljena naravna barva tako portreta kot ozadja.

Dodatne funkcije
Vgrajen GPS-sprejemnik je primeren za uporabnike, ki želijo zabeležiti lokacijo vsakega posnetka, saj posname čas in kraj snemanja. Poleg tega GPS Logger beleži uporabnikovo pot, ki si jo lahko nato ogledajo s pomočjo priložene programske opreme Map Utility, povezane s spletno storitvijo Google Maps .
Full HD (1080p) video je zajet s 24 slikami/sekundo in stereo zvokom. 5-kratni optični zoom je mogoče uporabljati med snemanjem, za mirnost posnetkov pa skrbita funkciji Dynamic IS in Powered IS. Priključek HDMI-CEC omogoča enostavno prikazovanje videov na združljivem televizijskem sprejemniku z uporabo daljinskega upravljalnika televizorja.
Velik, 7,5 cm LCD-zaslon PureColor II G z ločljivostjo 461.000 točk ponuja visok kontrast in odlično barvno reprodukcijo. Kaljeno steklo na površini omogoča širok zorni kot in neobčutljivost na praske. Novi ročaji spredaj in zadaj omogočajo dober oprijem in rokovanje, zaradi česar je fotoaparat primeren za fotografske navdušence.

Razširite svoje možnosti
PowerShot S100 je združljiv z različnimi Canonovimi dodatki. HF-DC2 je nova zunanja bliskavica, ki dopolnjuje vgrajeno bliskavico. Podvodni fotografiji je namenjeno vodotesno ohišje WP-DC43, ki zagotavlja varen potop fotoaparata do globine 40 metrov, učinkovito pa ščiti tudi pred prahom, umazanijo in poškodbami.
Delite zgodbe na CANON iMAGE GATEWAY
Lastnikom PowerShota S100 je na voljo spletna skupnost za shranjevanje in deljenje fotografij in videov CANON iMAGE GATEWAY. Spletni album CANON iMAGE GATEWAY zagotavlja 2 GB prostega pomnilnika za stotine visokokakovostnih fotografij.
Canon PowerShot S100 – ključne lastnosti:
• Visokoobčutljivo tipalo CMOS z 12,1 milijona točk (tip 1/1,7)
• Sistem HS z zmogljivim procesorjem DIGIC 5
• Izredno širokokotni objektiv 24 mm, f/2.0, 5x povečava. Intelligent IS
• Nadzorni obroč Lens Control Ring, nadzor šuma in format RAW
• GPS
• Full HD, HDMI
• Velik, 7,5 cm LCD-zaslon
• Način High-speed Burst HQ
• Smart Auto, Multi-area WB
• Dodatno vodotesno ohišje
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati