Canon PowerShot SX40 HS

Canon PowerShot SX40 HS

Canon PowerShot SX40 HS

Canon je predstavil nov kompaktni fotoaparat PowerShot SX40 HS s 35- kratnim širokim kotom in možnostjo snemanje filmov v polni HD ločljivosti.

Sporočilo za javnost

Canon je danes predstavil zadnjo novost v seriji zmogljivih kompaktnih fotoaparatov z veliko povečavo. PowerShot SX40 HS se pohvali s 35-kratnim širokokotnim objektivom, popolnoma ročnim nadzorom in s snemanjem filmov v polni visoki ločljivosti Full HD. S takšnimi lastnostmi je namenjen fotografom, ki potrebujejo prilagodljivost in nadzor zrcalno-refleksnega fotoaparata ter vsestranskost velike goriščnice v kompaktnem ohišju.

Izvrstna kakovost slike izhaja tudi iz dejstva, da je PowerShot SX40 HS eden prvih modelov PowerShot z novim Canonovim procesorjem DIGIC 5, ki poveča zmogljivost sistema HS in ponuja napredne možnosti snemanja skupaj z videom Full HD (1080p). Izjemen goriščni razpon omogoča preprosto zajemanje kakršnihkoli motivov, od hitrih akcijskih posnetkov do oddaljenih divjih živali ali abstraktnih bližinskih posnetkov. Nova tehnologija inteligentne stabilizacije slike tudi zagotavlja, da so fotografije ostre ter video posnetki natančni in jasni.

Visokozmogljiva ultra povečava
SX40 HS je neverjetno vsestranski, saj zajema bližnje in daljne subjekte z visoko natančnostjo, zahvaljujoč enemu najzmogljivejših objektivov na trgu, narejenem na osnovi Canonovih izkušenj s profesionalnimi objektivi. 35-kratnemu zoom objektivu hitrost in tiho delovanje zagotavljata motorja Ultrasonic in Voice Coil, ki skrbita za to, da se objektiv iz 24 mm širokokotnega objektiva spremeni v teleobjektiv z goriščnico 840 mm. To uporabnikom dopušča tako krajinsko fotografijo kot tudi portrete in slikanje oddaljenih subjektov.

Štiri in pol stopenjski optični stabilizator slike IS je izboljšan z novo tehnologijo Intelligent IS, ki prepozna okoliščine snemanja in samodejno izbere najbolj prilagojene nastavitve stabilizacije slike izmed sedmih možnih . Panning IS, na primer, je vključen, ko s fotoaparatom sledimo dirkalnikom na dirkališču, saj zagotavlja stabilizacijo samo v eni smeri, Macro IS s tehnologijo Hybrid IS pa je primeren za ostre bližinske fotografije. Način Powered IS uporablja Canonovo video tehnologijo za snemanje oddaljenih subjektov z veliko goriščnico, način za uporabo stojala (Tripod IS) pa izključi stabilizacijo, ko je fotoaparat pritrjen na trdno podlago.

Kakovost slike še za razred višje
PowerShot SX40 HS je najnovejši Canonov model s sistemom HS, ki združuje visokoobčutljivo od zadaj osvetljeno tipalo CMOS z 12,1 milijona točkami in najnovejši Canonov procesor z manjšim šumom v vseh razmerah. Slikovni procesor DIGIC 5 ponuja še naprednejšo tehnologijo zmanjševanja šumov s 75 odstotki manj šuma pri vseh vrednostih ISO. Omogoča naravnejše posnetke brez zamegljenosti, pri tem pa ni potrebna uporaba stojala ali bliskavice. Novo večtočkovno uravnavanje beline (Multi-area White Balance) poskrbi za naravnejši videz fotografij z zaznavanjem prizorov, pri katerih sta dva različna vira svetlobe, saj uravna belino, ločeno na več mestih. V primeru fotografiranja portreta z bliskavico v sobi, ki je osvetljena z volframovo žarnico, bo fotoaparat v ozadju uporabil temperaturo beline za volframovo osvetlitev, za ospredje pa temperaturo bliskavice. S tem je zagotovljena naravna barva tako portreta kot ozadja.

Visoka hitrost za dramatične posnetke
Nov procesor DIGIC 5 podpira visoko hitrost tipala CMOS do te mere, da je hitro zajemanje posnetkov čim bolj učinkovito in kakovostno. Fotografi, ki slikajo hitre akcijske posnetke, lahko izbirajo med polno velikostjo posnetkov in hitrostjo 2,4 posnetka/sekundo do zapolnitve pomnilniške kartice ali med novim načinom High-speed Burst HQ, ki naredi do 8 posnetkov polne ločljivosti s hitrostjo 10,3 posnetka/sekundo.

Mogoče je tudi eksperimentirati s snemanjem filmov Super Slow Motion – to pomeni snemanje v ločljivosti VGA s hitrostjo 120 slik/sekundo (ali z ločljivostjo QVGA pri 240 slikah/sekundo) in predvajanje z običajno, nekajkrat manjšo hitrostjo . Za podporo pri snemanju v nočnih razmerah brez stojala je na voljo način Handheld Night Scene, ki naredi serijo posnetkov z visoko hitrostjo, nato pa pridobljene podatke združi v pravilno osvetljen posnetek z minimalno zamegljenostjo.

Filmi Full HD – preprosto snemanje in deljenje
Namenski gumb za snemanje videa fotografu omogoča, da nemudoma postane snemalec videa, saj preklopi iz foto načina v snemanje videa Full HD (1080p) s 24 slikami/sekundo. Sistema USM in VCM na objektivu omogočata hitro in tiho uporabo povečave in ostrenja med samim snemanjem filma.
Deljenje in obdelovanje posnetkov ne bi moglo biti enostavnejše. PowerShot SX40 HS podpira Applov format iFrame, ki dopušča uvoz in obdelavo filmov v najbolj razširjenih programih, s čimer poenostavlja in pospeši postprodukcijo. Posnetke si lahko ogledate na vrtljivem 6,8 cm LCD-zaslonu PureColor II VA ali jih predvajate na velikem zaslonu prek vgrajenega priključka HDMI. Za upravljanje fotoaparata je mogoče uporabiti daljinski upravljalnik s standardom HDMI-CEC združljivega televizorja.

Ročne nastavitve in podpora ustvarjalnosti
Naprednejši uporabniki lahko izkoristijo možnost popolnoma ročnega nadzora funkcij PowerShota SX40 HS. Vključiti je mogoče prikaz trikov in nasvetov, ki začetnika vodijo skozi različne nastavitve. Način Smart Auto omogoča prepoznavanje 32 različnih prizorov in samodejno izbere najustreznejše nastavitve za karseda dober posnetek. Tracking AF omogoča sledenje subjektu, ki se giblje znotraj okvira, s čimer zagotavlja ostrino kompozicijam, pri katerih osrednja točka ni na sredini okvira.

Za dodatno ustvarjalnost ima PowerShot SX40 HS različne filtre, kot so ribje oko, žive barve, učinek posterja in miniaturni učinek, ki deluje tudi pri filmih. Učinek otroškega fotoaparata (Toy Camera Effect) daje občutek, da je bil posnetek narejen s kamero luknjičarko (pin-hole camera), z načinom Monochrome pa slika v črno-beli tehniki, sepii ali z modrikastimi toni.

PowerShot SX40 HS je združljiv z bliskavicami Canon Speedlite EX, s svetlobnimi filtri in drugimi dodatki. S tem imajo uporabniki Canonovih kompaktnih kamer dostop do mnogih prednosti sistema EOS, poleg tega pa lahko uporabljajo neverjetno goriščnico objektiva.

Pridružite se skupnosti CANON iMAGE GATEWAY
Lastnikom PowerShota SX40 HS je na voljo spletna skupnost za shranjevanje in deljenje fotografij in videov CANON iMAGE GATEWAY.
Spletni album CANON iMAGE GATEWAY zagotavlja 2 GB prostega pomnilnika za stotine visokokakovostnih fotografij.

PowerShot SX40 HS – ključne lastnosti :
• 35x širokokotni objektiv z USM
• Stabilizacija slike (4,5-stopenjska). Intelligent IS
• Sistem HS (12,1 milijona točk) z DIGIC 5
• Full HD, HDMI
• 6,8 cm vrtljiv zaslon LCD, elektronsko iskalo EVF
• Smart Auto, večtočkovni WB
• High-speed Burst HQ
• Ročni nadzor
• Podpora kompoziciji pri velikih povečavah
• Bogata dodatna oprema
 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati