Novi objektivi in dodatki za novo serijo Nikon 1

Novi objektivi in dodatki za novo serijo Nikon 1

Novi objektivi in dodatki za novo serijo Nikon 1

Nikon je med ustvarjanjem sistema Nikon1 razvil nov bajenetni nastavek 1-mount, ki omogoča uporabo štirih novih objektivov 1 NIKKOR.

Sporočilo za javnost

Med ustvarjanjem sistema Nikon 1 se Nikonovi inženirji niso osredotočili le na razvoj nove serije naprednih fotoaparatov z izmenljivimi objektivi Nikon 1. Razvili so tudi nov bajonetni nastavek 1-mount, ki omogoča uporabo štirih novih objektivov 1 NIKKOR in je zasnovan tako, da vsak objektiv vzpostavi popolno komunikacijo s fotoaparatom.

Vsi novi objektivi 1 Nikkor so majhni in lahki, tako da zagotavljajo prenosljivost in uravnoteženost sistema Nikon 1. Zasnovani so bili izključno za bajonetni nastavek 1-mount. Nabor prve generacije vključuje standardni 3-kratni zoom objektiv 1 NIKKOR VR 10–30 mm, teleobjektiv 1 NIKKOR VR 30–110 mm, ultra tanki fiksni objektiv 1 NIKKOR 10 mm za širokokotno fotografiranje ter motoriziran zoom objektiv 1 NIKKOR 10–100 mm PD-ZOOM, ki je idealen za snemanje videoposnetkov. In to je šele začetek. Družba Nikon se zaveda, da najboljši objektivi pomenijo najboljše posnetke, zato so prihodnji objektivi 1 NIKKOR že v razvoju.

Kompaktna bliskavica SB-N5 Speedlight je priročen dodatek za nadzor smeri in kakovosti svetlobe. Ta bliskavica je združljiva s fotoaparatom Nikon 1 V1 in je vrtljiva vodoravno ali navpično, vgrajena lučka LED pa zagotavlja dodatno svetlobo pri hitrem fotografiranju v gibanju.

Kompaktna GPS enota GP-N100 zagotavlja preprost način za zapis lokacijske informacije fotografiranja. Združljiva je s fotoaparatom Nikon 1 V1 in se pritrdi neposredno na priključek za dodatno opremo. GP-N100 samodejno beleži geografsko širino, dolžino, višino in čas kot geografske oznake v podatkovni zapis fotografije (EXIF).

Vmesnik za F-bajonet omogoča uporabo obstoječih in prihodnjih NIKKOR AF-S objektivov na fotoaparatih serije Nikon 1. Združljiv je tako s fotoaparatom Nikon 1 V1 in Nikon 1 J1. Vsi objektivi NIKKOR AF-S in AF-I pa so združljivi s sistemom samodejnega ostrenja Nikon 1.

A celoten komplet dodatkov za sistem Nikon 1 se s tem še ne konča. Na voljo je cela serija torbic za fotoaparat in objektive, nosilnih jermenov in sončnih zaslonk ter držal, vsi z oznako Nikon 1, ki bodo zaščitili premo in prispevali k udobnejšemu fotografiranju. Zunanji stereo mikrofon, Nikon ME-1, je združljiv s fotoaparatom Nikon 1 V1. Oba fotoaparata Nikon 1 imata priloženo novo programsko opremo Short Movie Creator, ki samodejno ustvari kratke videoposnetke iz fotografij, videoposnetkov in glasbe ter zajetih hitrih fotografij v gibanju.


 

Komentarji
Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki.
Postani Slo-Foto.net član
Popularne novice
    Anketa
    Kako pogosto uporabljate mobilni telefon za fotografiranje?
    Rezultati